Paola Ivan: Descoperind Bottega Verde

bagnodoccia bimbi

Vizitati Not Another Beauty Blog si gasiti acolo articolul in original.

Deoarece v-am invitat in calatoria mea verde si unboxing-ul face parte din ea va invit, daca nu ati facut-o deja sa cititi si articolul anterior pentru a beneficia de o experienta completa si pentru a intelege pe deplin conceptul Bottega Verde. Azi vom descoperi impreuna trei produse minunate concepute special pentru momentele de relaxare de sub dus si, fiindca v-am zis de la inceput ca am un copilot de nadejde, unul din aceste produse este destinat copiilor.

Gel de dus pentru copii “Somnic Usor” cu extract de zaharuri din struguri organici, musetel, tei si melisa (250ml)

Gel de dus delicat si relaxant. Este extrem de gentil cu pielea celui mic, fiind un produs ideal pentru ritualul acestuia de imbaiere. Formula sa delicata cu zaharuri din struguri organici, hidratanta si hranitoare, curata delicat pielea si o mentine moale si hranita. Mixul de extracte de tei, melissa si musetel, cunoscut pentru efectul sau linistitor si relaxant, incurajeaza revigorarea si faciliteaza accesul la un somn odihnitor, imbogatind ritualul de dinainte de culcare. Nu contine parabeni, alergeni si coloranti.

Descrierea lor face ca orice alte cuvinte sa fie de prisos, dar parca nu ma pot abtine  desi la varsta de 2 ani jumatate copiii nu prea folosesc gel de dus separat de sampon si un produs cam satisface ambele nevoi, doar mama unui copil cu parul cret poate sti ca nu e un adevar general valabil, mai ales daca pitica a facut deja cunostinta cu beneficiile pieptanatului dupa aplicarea de balsam. Asadar, desi el poate fi folosit si ca sampon, eu am preferat sa il folosesc doar pe corp, la baita, inainte de somn. Rutina copilului meu dicteaza ca de 2 ori pe saptamana sa se spele pe par si zilnic, seara, inainte de culcare sa dea jos  murdaria acumulata in parcul de joaca, iar acest lucru pare ca l-a inteles si ea. Asteapta baita, imi arata cum o sa se spele ea singura cu buretelul, cum o sa toarne singura gel de dus, cum o sa spele jucariile si ma atentioneaza cand nu e zi de spalat pe par ca sa nu ii fac “vajjjjj” cu foehnul. Recunosc, mirosul e discret si placut si nu mi-as dori sa fie altfel. Un miros foarte puternic poate da dureri de cap atat mie cat si copilului, perturband totodata somnul tuturor din casa.gel de dus bottega verde

Ingredientele, 17 la numar nu au ridicat niciun semnal de alarma referitor la prezenta lor intr-un produs de copii. Asadar, avem surfactantii, extrasele naturale cu rol de parfum, agentii de ingrosare, agentii de ingrijire a pielii si conservantii. Indiferent cat vrei sa fii de bio nu ai cum sa scapi de ei, iar daca tot ii folosesti macar sa fie cei mai buni. Am auzit vorbe cum ca ar trebui sa folosim produse fara conservanti. Ei bine, daca vrei fara consevant ti-l faci tu acasa: sucul natural, samponul, sapunul, painea, pastele, uleiul, faina…dar cand vine vorba de ingrijire personala, de produse pe care nu le folosesti o singura data si la care trebuie sa fii atenta sa nu contina compusi prea puternici pentru pielea copiilor, lucrurile se schimba. Nu poti spala copilul cu ceai de musetel ca ii distrugi sistemul imunitar, asa cum nu poti sa il speli pe cap cu sapun de casa care de cele mai multe ori contine soda caustica. Nu poti renunta sa il speli pe dinti, sa ii tratezi iritatia de cutec doar cu crema de galbenele, sa nu il vaccinezi si orice alte tampenii pot izvori din paranoia unei mame. Pe ideea ca “la tara cum au crescut copiii sanatosi” am o mie de argumente care ar putea sa desfiinteze si cea mai “naturala” teorie de ingrijire a copiilor, insa asta probabil intr-un articol viitor.

Pe scurt, vroiam sa va aduc aminte ca traim intr-o societate plina de lucruri “ne-naturale”, suntem atat de obisnuiti cu ele incat ne nastem cu artificialul in sange, transmis de mama care ne da viata. Nu exista natural, sau cel putin nu la nivelul la care cred unii din noi iar noi, nu putem face fata naturalului in forma lui bruta. NU ai cum sa pretinzi ca traiesti natural daca solul unde iti cultivi rosiile este impanzit de ierbicit, daca aerul pe care il respiri este poluat si daca inca iti mai bei cafeaua de dimineata pe care o cumperi la pachet. Cea mai buna iluzie de natural, sau cel putin naturalul la care putem face fata sunt produsele bio. Produsele bio sunt singurele care ne alina dorul de naturalete, care impaca necesitatea ingrijirii personale eficiente cu grija fata de mediu.  Produsele bio nu vin sub forma unei parti din natura, ele trebuie sa reziste in timp atacurilor bacteriilor ce patrund in recipient de la prima folosire pentru a-ti da un produs pe care sa il poti folosi pe o perioada mai lunga. Bio este naturalul conservat iar Bottega Verde asta ne invata: foloseste extrase naturale adaptate nevoilor personale de igiena. E normal sa iti doresti sa folosesti cele mai naturale produse iar calea de ales este cea a produselor bio.

Pentru ca am zis ca am 3 produse de ingrijire sub dus va invit sa dati click pe urmatorul articol ce va va duce la urmatoarea etapa a calatoriei mele verzi.

Daca si tu iti doresti produsele Bottega Verde am un cod care va acorda o reducere de 10% pe care il puteti folosi inainte de a finaliza comanda: PAOLAIVAN. Doar primii 20 care il introduc vor putea beneficia de aceasta reducere asa ca fuguta pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *