4 semne care-ti indica ca e timpul sa-ti schimbi pensula de machiaj

Indiferent daca esti pasionata de machiaj sau nu, ca orice femeie probabil detii o multitudine de pensule pentru machiaj. Dar, te-ai intrebat vreodata daca pensulele tale de makeup, la fel ca orice alt produs cosmetic, au o data de expirare?

Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro ne ofera cateva sfaturi interesante despre cum ar trebui sa ne ingrijim pensulele de make-up si care sunt semnele ca trebuie sa le schimbi.

Machiajul intins neuniform

„Daca incerci sa iti intinzi machiajul cu o pensula care in mod normal functioneaza bine, dar care acum nu il mai intinde uniform, acesta este clar un semn ca ai nevoie de una noua” spune Andreea Has, make-up artist la BottegaVerde.ro.

Pensula pierde mult par

„Daca pensula ta se scutura la fiecare folosire inseamna ca lipiciul care tinea firele de par nu mai este atat de rezistent,”

adauga Andreea Has. Daca deja te confrunti cu astfel de situatii, spune adio pensulei tale actuale. Pentru a evita desprinderea firelor de par renunta la curatarea in apa si apoi atarna-le in jos pentru uscare. O modalitate prietenoasa pentru pensula ta este sa folosesti apa micelara sau servetele umede pe care le poti achizitiona de pe www.bottegaverde.ro, intrucat acestea nu intervin asupra pensulei decat la suprafata.

Pensula se deformeaza

Un alt semn ca pensula ta a expirat este atunci cand pare diforma, spune make-up artistul Andreea Has:

„E posibil ca pensulele care sunt folosite zi de zi sa devina deformate in timp. Folosind o pensula deformata nu vei putea sa aplici machiajul uniform, iar daca aceasta nu revine la forma normal nici dupa o curatare, atunci e timpul sa o inlocuiesti.”

Pensula este fisurata

Manerele sau inelele rupte sunt si ele vesti proaste. Da, se intampla accidente, dar daca scapi pensula si se rupe, atunci trebuie inlocuita. De ce? Andreea Has spune ca pana si cele mai mici fisuri pot da voie bacteriilor sa patrunda in pensula, apoi vor fi luate pe mainile tale si prin urmare pe fata. Iar acesta este ultimul lucru pe care ti-l doresti.

Cum iti cureti pensulele de machiaj?

Si pentru ca suntem la capitolul pastrarii pensulelor intr-o conditie buna, vom mentiona importanta curatarii pensulelor. Acest lucru nu doar ca va tine pensulele intr-o forma buna, dar va ajuta si la o aplicare a machiajului cat mai uniforma si cel mai important va fi igienic.

„Ar trebui sa iti speli pensulele regulat, dar mai ales cand vine vorba de cele pe care le folosesti cu crema sau machiajul lichid,”

a explicat Andreea. Un alt truc pe care il poti folosi este samponul de bebelusi, pentru ca este delicat si nu deterioreaza suprafata pensulei. Modalitatea de spalare se face prin aplicarea a cateva picaturi, dupa umezirea pensulei, pe perii acesteia si apoi, prin miscari circulare sau drepte (in functie de forma) formezi cu pensula in palma o spuma care o curata. Uscarea se face cu capul in jos, poti printre pensulele de o franghie cu un clestisor, astfel incat toata apa sa se evapore.

Cu siguranta aceste aspecte te vor face mai atenta la pensulele tale de makeup de acum incolo. Tu ce parere ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *