Celulita – eterna problema a femeilor

Celulita este principala grija a femeilor, atunci cand vine vorba de corpul lor. Aceasta este o modificare a pielii, descrisa ca fiind asemenea unui coji de portocala. Statisticile arata ca peste 90% dintre femei se confrunta cu aceasta problema, deoarece celulita apare, in special, in randul femeilor, si mai putin in randul barbatilor.

Iata cateva informatii despre celulita pe care orice femeie ar trebui sa le cunoasca

 1. Ce este celulita si cum apare ea?

Celulita este o afectiune a tesutului gras subcutanat, care are o predilectie aparte pentru femei. Daca iarna aceasta poate fi cu usurinta ascunsa sub paltoane groase si haine largi, vara este mult mai greu de ascuns, intrucat hainele sunt subtiri, vaporoase, uneori chiar transparente. Lupta cu celulita este una de lunga durata, astfel ca, daca te confrunti cu aceasta problema, trebuie sa fii constienta ca nu va disparea peste noapte, indiferent de metodele la care vei apela. Daca iti doresti picioare ferme si abdomen perfect aceasta vara, este cazul sa actionezi din timp. Poti incerca crema gel anti-celulita cu cofeina si Rusco, 88 lei, pentru ca tu sa scapi de bataile de cap, create de prezenta celulitei.

2. Care este „scopul” celulitei?

Celulita nu serveste niciunui scop, aceasta apare ca rezultat la unei alimentatii nesanatoase, a unor joburi care presupun sederea la birou ore intregi, pe scurt, celulita apare ca rezultat al sedentarismului, adica a lipsei de miscare, dar si din cauza unei alimentatii gresite.

Cea mai mare preocupare asupra acestui subiect s-a manifestat in anii `70, cand literaturile de specialitate au inceput sa scrie despre acest subiect, in ciuda faptului ca femeile nu isi expuneau picioarele, la acea vreme, din cauza rochiilor lungi, impuse de regulile societatii in care acestea traiau. Chiar si asa, majoritatea dintre femei avea picioare frumoase, drept dovada stau pozele din acea vreme, care nu au putut fi in niciun fel retusate, cu ajutorul diverselor programe, cum se intampla acum, in secolul XXI.

Alimentatia, sportul si masajul sunt foarte importante pentru o piele ferma si frumoasa, astfe ca te sfatuiesc sa iti masezi zona picioarelor cu regularitate, folosind creme sau uleiuri potrivite, anticelulitice, care sa ajuta la arderea grasimilor si la indepartarea aspectului de „coaja de portocala”. Poti apela la uleiul pentru masaj anti-celulita, cu uleiuri esentiale, 65 lei, care iti va transforma pielea si va reduce aspectul inestetic al celulitei.

3. De ce femeile sunt mai predispuse la a avea celulita, decat barbatii?

Structura de colagen, proteina principal a tesutului conjunctiv, a femeilor difera fata de aspectul structurii barbatesti. Astfel, exista doua tipuri de receptori: in timp ce anumiti receptori determina celulele grase sa produca grasime „receptorii alfa, altii, „receptorii beta ajuta la descompunerea grasimii, atunci cand sunt stimulati.

Estrogenul, de asemenea, joaca un rol foarte important in aparitia celulitei, insa, datorita geneticii, corpul femeii devine locul ideal unde se poate instala celulita, spre deosebire de corpul unui barbat, care are o structura diferita. Poti incerca gelul de dus balsam-scrub cu obtinere rapida de spuma, cu extract de cofeina si microgranule din samburi de caise, 44 lei, perfect pentru o pregatire corecta a pielii coapselor si picioarelor, inainte de masaj.

4. Ce rol joaca genele in aparitia celulitei?

Studiile arata ca exista o componenta genetica sau o predispozitie la celulita, de la generatie, la generatie. Chiar si in acest caz, celulita nu poate devein o scuza a unei alimentatii total nepotrivite sau a lipsei de sport totale. Este adevarat ca si genele au o oarecare contributie in aparitia celulitei, insa, din pacate, tot mai multe dintre noi folosim acest pretext, pentru a ne gasi scuze pentru felul in care picioarele noastre arata. Gresit! Noi, ca femei, suntem singurele responsabile pentru aspectul nostru. Poti utiliza concentratul anticelulitic cu soia si cafeina, 79 lei, pentru a uita de celulita si pentru a putea purta din nou hainele atat de dragi tie.

5. Cum actioneaza cremele anticelulitice?

Cremele destinate luptei contra celulitei sunt create special, pentru a impiedica receptorii alfa sa stimuleze aparitia grasimii. Anumite arome precum cofeina, de exemplu, ajuta la blocarea acestor receptori, eliminand astfel posibilitatea de a se forma celulita. Cremele sunt extrem de eficiente, atata timp cat sunt folosite cu regularitate, astfel ca, nu este suficienta o aplicare pe luna, aceea nu va avea niciun efect. Fa-ti un program, in functie de celelalte activitati si aloca cel putin 15 minute pentru a-ti masa picioarele in fiecare seara, astfe, rezultatele nu vor inceta sa apara. Poti opta pentru crema anticelulitica cu cofeina, 89 lei, care va face reale minuni cu pielea coapelor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *