7 trucuri pentru un make-up perfect in luna martisorului

Fiecare dintre noi face, din cand in cand, mici greseli, mai ales atunci  cand incearca sa realizeze make-up-ul corect, in graba. Din fericire insa, pentru aceste mici erori, exista cateva trucuri perfecte si rapide, care te vor ajuta sa economisesti timp si sa ai un make-up perfect.

Andreea Has, specialist in make-up Bottegaverde.ro, ne recomanda cateva sfaturi care ne vor ajuta sa ne corectam repede make-up-ul, sa economisim timp si sa aratam bine in fiecare zi.

Iata cele mai intalnite greseli in make-up

1. Pudra sparta

Uneori, greselile conduc la mici accidente. De cate ori nu ai spart pudra sau autobronzantul preferat? In mod normal, primul gand ar fi sa renunti la produsul cosmetic, pentru a-ti putea cumpara unul nou. Andreea Has, make-up specialist Bottega Verde, are solutia: „Ia varful unui obiect ascutit si zdrobeste bucatile de fard, pana cand vei obtine o pulbere fina. Apoi, toarna o picatura de alcool si amesteca. Incearca apoi sa pui compozitia intr-o cutie noua, modeleaz-o cu grija pentru a avea un aspect placut si las-o la intarit. Astfel, pudra ta va arata ca noua si nu vei mai fii nevoita sa cumperi alta, spune Andreea. Pentru o acoperire perfecta, poti folosi pudra bronzanta, compacta, cu extract de hibiscus si ulei de migdale dulci, 59 lei, pentru un tem perfect.

2. Rimelul intins

De cate ori nu ti-ai aplicat rimelul, ai obtinut gene lungi si frumoase si apoi ai stranutat?

Situatii de acest gen se intampla des, insa solutia este una extrem de simpla. „Lasa rimelul intins sa se usuce, apoi ia o pensula subtire pe care aplici putin corector, pentru a masca rimelul intins. Poti folosi rimelul all in one cu ulei de bumbac pentru volum, alungire si definire perfecta, 38 lei, pentru gene lungi si spectaculoase”, ne indeamna Andreea.

 3. Aplicarea fondului de ten

De cele mai multe ori, este greu sa gasesti nuanta perfecta a fondului de ten, care sa nu lase sa se vada diferenta intre ten si zona gatului. Diferentele dintre zona fetei si gat sunt foarte inestetice si extrem de vizibile, mai ales in lumina naturala.

„Pentru a evita diferentele de culoare, incearca sa tragi fondul de ten si in zona gantului mai ales la linia unde acestea se imbina cu conturul fetei. In plus, te poti folosi de umbre, pe care le poti realiza cu ajutorul unei baze mai deschise si a unor farduri mai inchise, ne sfatuieste Andreea.

Poti folosi fondul de ten rezistent la transfer cu extract de orhidee si vitamin E, 44 lei, pentru ten perfect, fara urme inestetice.

 4. Conturarea incorecta a buzelor

Conturul buzelor da extrem de multe batai de cap, celor mai multe dintre noi, mai ales daca vorbim de culori precum rosu, mov sau alte nuante inchise. „Daca ai observat ca ai depasit conturul buzelor, nu renunta la ideea de a-ti colora buzele in nuantele dorite si, in niciun caz, nu sterge ceea cea ai realizat pana in acel moment. Poti folosi o pensula subtire, pe care sa o inmoi intr-un anticearcan lichid. Astfel, vei putea corecta zonele pe care le-ai atins din greseala cu ruj, iar buzele tale vor arata extraorinar si vor fi pefrect conturate, spune Andreea Has, make-up specialist Bottegaverde.ro. Poti incera corectorul lichid cu extract de rodie si vitamina E, 29 lei, pentru buze perfect conturate.

5. Prea mult blush/ bronzer

Blush-ul se poate transforma, in cateva secunde, din cel mai bun prieten, intr-un adevarat cosmar. „Daca ai observat ca ai folosit prea mult blush, renunta la a-ti freca zona fetei, nu te va ajuta sa indepartezi fardul in exces. Foloseste in schimb o pensula pentru a putea indeparta blush-ul nedorit si aplica ulterior un strat subtire de pudra, pentru a uniformiza”, ne sfatuieste Andreea.

Poti folosi pensula pentru make-up de pe Bottegaverde.ro, 70 lei, pentru un make-up reusit.

6Ruj pe dinti

Momentele sunt cu adevarat jenante, atunci cand vorbesti, iar dintii tai sunt acoperiti de ruj. Nu intra in panica, exista o rezolvare si pentru aceasta situatie. “Asigura-te ca ai degetul aratator curat, deoarece doar cu ajutorul lui vei putea scapa de rujul de pe dinti. Misca degetul in stanga si in dreapta, pana cand dantura ta va arata perfect. Pentru un plus de rezistenta, foloseste rujul cu ulei de argan, pe care il poti gasi in pachetul special- rosu pasional, 151 lei.

7. Ten lipsit de naturalete

Tenul incarcat este cosmarul oricarei femei. Baza de make-up are rolul de a oferi o mai buna fixare a fondului de ten, insa, o cantitate prea mare de produse de make-up va oferi un aspect lipsit de naturalete tenului tau. „Poti folosi fonduri de ten cu acoperire buna, pentru a nu fi obligata sa folosesti multe straturi de make-up, pentru a asigura acoperirea perfecta”, ne indeamna Andreea Has. Poti incerca fondul de ten cu extract de orhidee violeta si flori de protelan, rezistent la apa, 74 lei, astfel, vei avea un ten de invidiat.

8. Ochi obositi

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului. Ce te faci insa cand seara ai petrecut si a doua zi ai o intalnire importanta? Daca ochii tai par obositi si cearcanele isi fac simtita prezenta, trebuie sa apelezi la planul de urgenta. „Inainte de a aplica farduri, asigura-te ca plasezi sub ochi doua pliculete cu ceai verde si lasa-le 5-7 minute. Cofeina din ceaiul verde te va ajuta si va lumina zona ochilor. Apoi aplica un anticearcan bun, care sa iti lumineze zona ochilor, dar si un fond de ten cu acoperire mare”, ne indeamna Andreea. Poti incerca tratamentul pentru zona din jurul ochilor, anticearcan cu Proretinol si extract de Goji, 79 lei.

Fii atenta la detalii si urmareste sfaturile de mai sus, pentru ca tu sa radiezi, de dimineata pana seara, in luna martisorului!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *