7 sfaturi pentru pielea sensibila


Pielea ta devine sensibila si reactioneaza negativ de fiecare data cand testezi un nou produs? Iti prezentam cateva trucuri pe care trebuie sa le respecti pentru a-i reda tenului tau stralucirea naturala in cel mai scurt timp, evitand factorii care produc iritatii.

Laboratoarele Bottega Verde au studiat aceasta problema si au creat o linie avangardista de produse pentru ingrijirea tenului, care profita de ingredientele active de ultima generatie, pentru a proteja pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si pentru a atenua aspectele inestetice datorate hipersensibilitatii cum ar fi roseala, senzatia de caldura si ridurile timpurii.

Mai intai testeaza, apoi utilizeaza

De fiecare data cand incepi sa utilizezi un nou produs cosmetic, aceasta este prima regula pe care trebuie sa o aplici! Foloseste produsul pe o suprafata mica de piele, putin vizibila, pentru a vedea cum reactioneaza organismul tau. Asteapta cel putin 24 de ore inainte de a incepe sa folosesti cu adevarat produsul, pentru a fi sigura ca nu exista sanse sa apara semne de roseata sau de iritatii.

Hidrateaza cu grija

Pielea sensibila este mult mai vulnerabila la factorii externi, asa ca trebuie sa urmezi un program adecvat pentru ingrijire. Hidrateaza atat dimineata, cat si seara, pentru a proteja tenul impotriva pierderii de apa si pentru a mentine o bariera sanatoasa,prevenind atacul factorilor de mediu care ne afecteaza zilnic (vant, soare, poluare).

Citeste eticheta

Intotdeauna citeste eticheta produselor inainte de a te decide sa cumperi ceva. Evita produsele care contin arome si parabeni, principalele cauze ale aparitiei iritatiilor. Lista de ingrediente trebuie sa fie cat mai scurta. Academia Americana de Dermatologie recomanda folosirea unor produse cu mai putin de 10 ingrediente pentru pielea sensibila. Cu cat este mai complicata o formula, cu atat mai probabil scazi riscul de a introduce un iritant in rutina ta de ingrijire. Bottega Verde, datorita creativitatii si curiozitatii innascute a caracterului italian, foloseste peste 300 de ingrediente naturale ce provin din zonele originare, cu scopul de a conserva eficiacitatea lor: struguri rosii din Palatul Massaini, ulei de masline si miere de la Marea Mediterana, macese din Chile, argan si unt de shea.

Curata cu intelepciune

Curata-ti tenul de 2 ori pe zi. Alege un demachiant special creat pentru pielea sensibila, dar care sa nu fie atat de bland, incat sa iti elimine machiajul. Ai grija sa nu iriti pielea, evita frecarea si foloseste imediat ce ai terminat de curatat o crema hidratanta pentru o absortie completa. Incearca SENSITIVE SKIN – CREMA DE FATA ANTI-ROSEATA HIDRATANTA – CU MAXNOLIA SI CERAMIDE VEGETALE – TEXTURA CONSISTENTA sau SENSITIVE SKIN – CREMA FLUIDA PENTRU FATA – ANTI-ROSEATA- CU MAXNOLIA SI CERAMIDE VEGETALE – TEXTURA LEJERA

Foloseste cat mai putin

Pentru pielea sensibila este recomandat sa iti faci un ritual de ingrijire cat mai simplu. Foloseste produsele cu adevarat utile. Tot ceea ce ai nevoie este doar un demachiant delicat si hidratant si o crema cu factor de protectie solara.

Alege cu atentie produsele

Chiar daca pielea ta este sensibila, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la produsele de make-up. Ai grija, in schimb, sa folosesti o pudra minerala (cele mai multe dintre ele nu contin conservanti si coloranti artificiali) sau o baza de machiaj de silicon pentru a reduce riscul aparitiei iritatiilor. Evita utilizarea rimelului rezistent la apa, deoarece va fi nevoie de multa munca pentru a-l indeparta. Pentru conturul ochilor nu este recomandat creionul lichid, continand adesea latex si duce la provocarea reactiilor adverse. Nu uita sa verifici intotdeauna valabilitatea produselor! Incearca Sensitive Skin – Lapte demachiant si tonic-2 in 1-cu maxnolia si ulei de argan.

Foloseste produse cu factor de protectie solara (SPF)

Pielea sensibila reactioneaza imediat la razele solare. Foloseste produse cu factor de protectie solara (SPF) 30 pe tot parcursul anului pentru a evita iritatiile. Alege sa achizitionezi produse SPF cu un continut de ingrediente active, precum oxid de zinc si dioxid de titan, care prezinta un risc mai scazut de a provoca iritatii decat cele care contin ingrediente chimice.

BottegaVerde.ro detine game speciale de produse pentru fiecare tip de ten, astfel incat dorintele tale sa devina realitate, iar frumusetea ta sa fie la cele mai inalte niveluri. Pentru o ingrijire deplina a tenului tau, alege produsele naturale care iti redau sanatatea si stralucirea pielii. Incearca produsele din gama Sensitive Skin. Pentru mai multe detalii intra pe www.bottegaverde.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *