Tot ce ai nevoie sa stii despre masajul zilnic al bebelusului

Atunci cand vine vorba de bebelusul tau, ai face orice sa-i asiguri bunastarea in orice moment al zilei. Cum ar fi sa stii ca exista o metoda eficienta ce reduce stresul copilului, il ajuta sa doarma mai usor, ii intareste sistemul imunitar si ajuta in dezvoltarea sistemului locomotor? Mai mult decat atat, inlesneste crearea unei legaturi puternice intre tine si micutul tau. Toate aceste beneficii si multe altele sunt puse pe seama masajului zilnic al bebelusului.

Pentru a va imbunatati amandurora aceasta experienta, laboratoarele Bottega Verde au elaborat o formula de ulei pentru nou-nascuti, cu ulei de susan si ulei de masline de la Palazzo Massaini, ideal conceput pentru pielea sensibila, cu o formula ce poate fi aplicata atat direct pe corp, cat si dilua in apa de la baita zilnica.

Pregatirile pentru sesiunea de masaj

Ai grija ca bebelusul sa fie calm atunci cand alegi sa incepi masajul, insa in niciun caz imediat dupa masa sau inainte de culcare. Foloseste un prosop sau o paturica moale si asaza-te pe podea cu picioarele incrucisate, impreunandu-ti talpile. Acopera-ti apoi picioarele cu prosopul si asaza micutul pe acesta, sprijinindu-i capul pe piciorul tau.

Ce ulei folosesti

Alegerea uleiului depinde de formula sa si variaza de la parinte la parinte. Unele uleiuri au un grad de absorbtie ridicat si necesita reaplicarea la intervale scurte de timp, pe cand altele raman pe piele, creand o pojghita alunecoasa pentru mai multa vreme. Decizia iti apartine, insa tine cont de conditia pielii puiului tau. Daca are o eczema, este indicat sa folosesti doar crema sau unguentul potrivit si indicat de medic. Asigura-te ca uleiul pe care il folosesti nu ii provoaca nicio reactie alergica (testeaza pe o portiune mica de pe pielea sa inainte de a incepe masajul).

 Masajul propriu-zis

Poti incepe prin a-i masa delicat corpul de la cap pana la degetele picioruselor. Daca cel mic raspunde negativ la atingerile tale (plange, se misca brusc sau pare deranjat) opreste masajul sau concentreaza-te pe o arte parte a corpului. Daca reactiile lui sunt pozitive si pare sa-i placa,poti incepe sa-i masezi corpul pe sectiuni.

Sfaturi generale pentru un masaj corect

Atingerile tale trebuie sa fie blande dar ferme, fara a-l gadila sau a deveni dureroase. Fii receptiva la semnalele pe care cel mic ti le transmite. El iti va da de stire cand sesiunea de masaj trebuie sa ia sfarsit, dar si daca ceea ce faci ii provoaca placere sau nu. Pana la urma, scopul final este bunastarea lui si o experienta in care amandoi sa va implicati cu placere. Durata medie a unui masaj ar trebui sa fie de 10-30 minute si activitatea integrata in programul zilnic al bebelusului, iar beneficiile vor fi pe termen lung.

Care sunt benficiile concrete ale masajului?

„Cand ii oferi celui mic un masaj, practic ii stimulezi sistemul nervos central” explica cercetatorii, „se creeaza astfel o reactie in lant, creierul sau produce mai multa serotonina, hormonul responsabil pentru starea de bine, si mai putin cortizol, un hormon secretat ca raspuns la stres. In consecinta, bataile inimii si respiratia incetinesc, iar cel mic se relaxeaza.”

Masajul efectuat in mod regulat ajuta totodata si la consolidarea legaturii dintre parinte si copil. Miscarile ritmice si atingerile blande sunt printre cele mai puternice forme de comunicare cu nou-nascutul, asadar relatia dintre voi are doar de castigat.

BottegaVerde.ro intelege atat bucuria noilor parinti, cat si dificultatile cu care acestia se pot confrunta. Tocmai de aceea pune la dispozitia acestora o gama larga de produse pentru nou-nascuti, in care se regaseste si Uleiul de corp cu ulei de susan si ulei de masline, 46 lei, a carui formula cu toleranta extraordinara si parfum suav ingrijeste delicat pielea bebelusului, exact ca atingerea mamei! Pentru mai multe informatii, viziteaza site-ul www.bottegaverde.ro.

Formula contine un mix de uleiuri vegetale cu toleranta extraordinara, printre care uleiul bio de susan, uleiul de galbenele, uleiul de rapita si uleiul de masline de la Palazzo Massaini. Parfumul este delicat, cu note placute, relaxante, care invaluie simturile, exact ca atingerea mamei.

– Formula contine uleiuri vegetale cu o toleranta extraordinara

– Parfum fara alergeni declarati

– Formula este testata dermatologic pentru pielea sensibila

– Produsul este ideal pentru toti copiii, incepand din primele luni acasa 0+*

* EpiDerm, testat in vitro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *