Cum sa faci machiajul sa reziste mai mult pe un ten gras

 

Pregatirea tenului pentru aplicarea machiajului este esentiala pentru orice tip de piele, cu atat mai mult pentru tenul afectat de excesul de sebum. O lotiune tonica delicata, cu efect purificator si hidratant in acelasi timp, te ajuta sa elimini secretiile uleioase, fara ca pielea sa ramana deshidratata.

Baza de machiaj

Baza de machiaj sau primerul nu ajuta doar la o mai buna aplicare a machiajului, ci functioneaza ca un strat protector intre piele si produsele cosmetice, prevenind blocarea porilor si asigurand o rezistenta sporita machiajului. In lipsa primerului, machiajul nu persista mai mult de 3 ore pe un ten uleios, iar in prezenta sa, fardurile isi mentin aspectul cel putin 6-8 ore.

Baza de machiaj iluminatoare cu ulei de sambure de piersica si vitamina E confera pielii un aspect radios datorita efectului de refractie a luminii exercitata de Mica. Ascunde imperfectiunile si uniformizeaza tenul. Usoara si usor absorbibila, poate fi utilizata singura sau amestecata cu fundatia.

Insista cu aplicarea bazei de machiaj in zona T (frunte, nas si barbie), imediat dupa ce ai curatat tenul cu lotiunea tonica.

Foloseste lifting natural – tonic facial cu argirelina®, multi-protectie® si extract de afine. Produsul reda pielii echilibrul natural, tonificand fata pentru un chip care apare imediat mai relaxat. Este caracterizat prin Argirelina®, extract de afine si Multi-protectie®, brevet exclusiv de la Bottega Verde, care apara vitalitatea celulelor pielii. Produsul este ideal pentru obtinerea unei pieli fresh si radioasa cu fiecare aplicare.

Fondul de ten

Fondul de ten cu efect matifiant este o necesitate absoluta in machiajul potrivit pentru tenul gras. Exceptand faptul ca tine sub control aparitia sebumului la suprafata, acest produs cosmetic acopera imperfectiunile tenului si fixeaza fardul de obraz.

Fondul de ten mat, de lunga durata, cu evermat<tm>si acid hialuronic confera o atingere usoara si catifelata care ascunde imperfectiunile intr-un mod foarte natural. Textura sa fluida si usor de aplicat se contopeste cu pielea si o ingrijeste fara a- inaspri trasaturile. Formula cu acid hialuronic si bogata in EVERMAT, are puterea de a minimiza aspectul porilor, reduce efectul de luciu si de a rafina textura pielii, oferindu-i un aspect impecabil, ce ramane perfect si opac pentru multe ore. Este ideal pentru tenul mixt/gras.

Este foarte important sa optezi pentru un fond de ten profesional, care sa fie cu maximum un ton mai inchis decat nuanta naturala a tenului. Formulele lucioase, de culori inchise, accentueaza aspectul inestetic al unui ten uleios.

Corectorul

Daca ai tenul gras si doresti sa iti ascunzi cearcanele, solutia este sa aplici o baza de machiaj speciala pentru ochi, care va actiona ca o pelicula fina intre piele si fard. Sebumul nu mai ajunge atat de usor la machiaj, care va rezista mai mult in varianta sa uniforma.

Goji perfect – baza de machiaj uniformizant cu pro-retinol si extract de goji este un ser de infrumusetare care merge dincolo de posbilitatile produselor cosmetice traditionale lasand o piele ingrijita perfect! Corecteaza imperfectiunile tenului, lasand-o stralucitoare si neteda. Formula este imbogatita cu pro-retinol, anti-imbatraniresi extract de Goji. Fructele Goji sunt cunoscute drept fructele longevitatii. Prezenta pigmentilor speciale corecteaza optic si confera pielii un aspect sanatos, stralucitor, neted.Un ser de infrumusetare care nerge dincolo de posibilitatile produselor cosmetice traditionale lasand o piele ingrijita perfect!Corecteaza imperfectiunile tenului, lasand-o stralucitoare si neteda.

Pudra de fata

Este posibil sa ai tendinta de a folosi mai multa pudra compacta decat ar fi normal, aplicata in nenumarate straturi de-a lungul zilei, pentru a mentine aspectul mat al tenului gras. Aceasta este o greseala, spune make-up artistul BottegaVerde.ro, Andreea Has, deoarece nu faci altceva decat sa blochezi porii deja dilatati, sa devina mai vizibili si sa cresti predispozitia la acnee si puncte negre.

Insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv la pudra de fata! Opteaza pentru pudra compacta matifianta whaterproof, translucida, pe baza de minerale, pe care sa o aplici intr-un strat subtire dupa ce fondul de ten se fixeaza bine. Pudra minerala va absorbi eficient sebumul, ajutand tenul sa ramana mat, uniform si lipsit de luciu.

Pentru un make-up rezistent alege cu atentie cosmeticele pe care le folosesti. Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, care ajuta la mentinerea machiajului timp indelungat! Profita de ingredientele naturale pentru a iti ingriji pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus in fiecare zi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *