Invata sa iti speli corect parul

Frumusetea si sanatatea parului incepe de la spalarea acestuia. Nu ignora nicio etapa din ingrijirea corecta si invata cum sa iti speli eficient parul, pentru ca acesta sa arate impecabil, sanatos si stralucitor.

Produsele pentru ingrijirea parului BottegaVerde.ro sunt raspunsul revolutionar, venit dupa intense cercetari la nevoia noastra de a folosi produse de calitate, eficiente, dar naturale, care sa nu afecteze santatea parului, sau a scalpului.

Cat de des este recomandat sa spalam parul?

Parul trebuie spalat regulat, insa nu in fiecare zi, pentru ca spalarea zilnica inseamna si distrugerea uleiurilor naturale ale pielii si distrugerea firului de par. Ideal este sa iti speli parul de 2-3 ori pe saptamana.

Daca iti speli parul des, nu folosi prea mult sampon, pentru ca, in timp, acesta va distruge capilarele firului de par.

Ginseng – sampon cu extract de ginseng si proteine vegetale – pentru utilizare frecventa – pentru un par subtire si deteriorat reda parului vitalitatea sa naturala gratie proprietatii hidratante a extractului de ginseng si a celei restructurante a proteinelor vegetale. Este ideal pentru parul lipsit de rezistenta, subtire, fara viata, uscat de spalatul prea des, stres, coloranti sau de la solutia de permanent. Produsul este potrivit pentru persoanele care isi doresc un par plin de vitalitate, bogat si catifelat. Este recomandat pentrupersoanele care obisnuiesc sa se spele foarte des pe cap.

Cum speli corect parul?

Uda-ti parul cu apa calduta, apoi pune sampon in palma si freaca-ti palmele intre ele, pana obtii o spuma fina. Aplica samponul pe par si maseaza usor cu buricele degetelor, in sens circular. Clateste cu apa calduta, apoi realizeaza cea de-a doua samponare, dar cu mai putin produs. La final, clateste-l cu apa rece pentru a inchide foliculii si a da stralucire firului de par.

Distribuie samponul pe parul umed. Opreste-te un pic pe partea superioara a capului si fii atenta sa ajungi si in zona cefei. Imediat dupa aceasta, aplica samponul pe toata lungimea firului de par. Aminteste-ti ca nu e nevoie sa freci varfurile: astfel, eviti atat despicarea lor, cat si pierderea excesiva a proteinelor din interiorul firului.

Maseaza bine samponul, facand usoare miscari circulare cu varfurile degetelor. Masajul activeaza circulatia si ajuta la eliminarea sebumului si a tuturor reziduurilor de prodse cosmetice pentru styling pe care le-ai folosit. Atentie totusi sa nu lasi samponul prea mult timp pe par, pentru ca este anume facut sa actioneze cat mai rapid. Si asta pentru ca substantele tensioactive trebuie sa alunece pe fir si nu sa ramana pe par, asemenea unei masti sau unui balsam.

Asigura-te ca samponul a ajuns si la nivelul pielii capului, pentru ca acesta este locul in care se formeaza sebumul, grasimea care, intinzandu-se pe firele de par, le face sa devina murdare. Iata de ce, daca exista o problema deosebita, cum ar fi matreata, prima data se analizeaza epiderma si abia apoi se alege un produs special. Pe care sa-l folosesti temporar, pana la depasirea problemei.

Musetel – sampon cu extract de flori de musetel si proteine de grau – confera stralucire si o textura moale – pentru un par subtire si fragil este adevaratul secret de stralucire pentru parul subtire si fragil, lasandu-l cu fiecare spalare minunat de matasos si usor de pieptanat, punandu-i in evidenta intreaga sa splendoare. Este ideal chiar si pentru o utilizare frecventa, formula sa speciala, imbogatita cu un derivat de ulei de masline si proteine de grau, conferind parului o deosebita catifelare fara a-l ingreuna.

Aplicarea balsamului

Dupa ce te-ai clatit de sampon, incearca sa storci, fara a rupe firele, o parte din apa din par inainte sa aplici balsamul. Apoi, prinde-ti parul si continua dusul, lasand balsamul sa-si faca efectul. Cu cat balsamul sta mai mult pe par, cu atat este mai bine absorbit. Nu pune balsam la radacinile parului; uleiul natural din scalp este mult mai concentrat acolo.

Proteine de matase – balsam crema cu proteine de matase – stralucire fara greutate – par normal si uscat reda parului stralucirea datorita formulei bogate cu efect protectiv si balsamic al proteinelor din matase. Protejeaza parului de efectele uscatorului de par, usureaza coafarea, ofera stralucire si vigoare parului lung.

Invata sa iti usuci parul fara prin evitarea socului termic

Cu ajutorul unui prosop de bumbac, tamponeaza-ti parul, pentru a elimina surplusul de apa. Evita sa il freci cu prosopul, pentru ca s-ar putea rupe si varfurile firelor de par s-ar putea despica mai repede.

Ideal ar fi sa-l infasori ca un turban si sa astepti cateva minute inainte de a-ti usca parul cu foehnul. Astfel, bumbacul va absorbi umiditatea in exces si vei evita socul termic intre temperatura apei si caldura uscatorului de par.

Daca timpul iti permite, lasa parul sa se usuce in mod natural. In caz contrar, foloseste o ser de protectie termica, apoi usuca-l cu un foehn.

Argan de maroc – ser termic transparent cu ulei de argan – stralucire, ingrijire si protectie pentru par deteriorat si fragil este un produs optim de a fi utilizat in timpul momentelor de styling rezervate parului pentru a-l proteja de caldura daunatoare a foenului si a placii. Aplicat pe parul umed, formeaza o pelicula termica transparenta, care se comporta aidoma unui scut, protejandu-l si facilitand pieptanarea sa. Formula sa speciala cu ulei de argan, cu o selectie specifica de ingrediente functionale, protejeaza parul, inclusiv culoarea acestuia, lasandu-l moale, stralucitor si usor de aranjat.

Samponul si balsamul se aleg in functie de tipul parului tau. Daca ai parul uscat, foloseste produse hidratante. Daca te vopsesti, opteaza pentru produse speciale.

Ai grija de sanatatea ta! Foloseste produse naturale. BottegaVerde.ro detine game speciale de produse pentru curatarea si ingrijirea parului destinate oricarui tip, astfel incat dorintele tale sa devina realitate, iar frumusetea ta sa fie la cele mai inalte niveluri. Pentru un par sanatos si natural, cu o culoare de invidiat, alege produsele BottegaVerde.ro. Pentru mai multe detalii intra pe www.bottegaverde.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *