Top 5 metode prin care poti scapa rapid de punctele negre!

Pielea este cel mai mare si vizibil organ al corpului. Factorii de mediu la care este expusa in mod constant afecteaza aspectul o data cu trecerea timpului. Poluarea aerului, fumul de tigara, noxele de la automobile, poluarea urbana sunt factori de stres asupra pielii, care pot produce iritare, inflamare, inrosire, arsuri si eruptii cutanate, dar si la aparitia cosurilor si a punctelor negre, unele dintre cele mai inestetice probleme ale pielii.

Dupa cum stii, punctele negre, cunoscute in termeni medicali ca si comedoane deschise, nu sunt altceva decat pori deschisi mai mult decat in mod obisnuit. Aceste dopuri formate din celule moarte si sebum, care blocheaza oxidarea melaninei (substanta care determina culoarea pielii), devin negre pe parcursul timpului.

Cauzele aparitiei de puncte negre pe ten sunt, asadar, stagnarea sebumului pe piele, precum si acumularea de bacterii, impuritati si celule moarte la nivelul tenului. Aceste probleme apar de obicei in zona T, adica pe frunte, nas si barbie, mai rar fiind situatii in care se ivesc pe pometi.

Specialistii BottegaVerde.ro iti prezinta 5 metode pentru eliminarea punctelor negre, care iti vor fi cu siguranta de mare ajutor:

1.Curata-ti tenul fara a exagera

Spala-te pe fata imediat ce te-ai trezit, dar si seara, inainte de culcare, pentru a elimina impuritatile acumulate pe parcursul zilei. Foloseste o lotiune delicata de curatare, care sa nu-ti irite pielea, dar care sa aiba ingrediente antibacteriene, pentru indepartarea bacteriilor ce cauzeaza acnee.
Foloseste un lapte demachiant. Laptele demachiant din gama Miere este precum o crema fluida ce indeparteaza cu delicatete machiajul si impuritatile, si restabileste prospetimea si luminozitatea tenului. Ideala pentru orice tip de ten, contine mierea cu proprietati hranitoare, hidratante si antioxidante si extractul de tei pentru o calmare ce mangaie usor tenul. Demachierea reprezinta primul pas in eliminarea punctelor negre.

2.Foloseste produse cosmetice care nu contin ulei

Orice produs care contine diverse uleiuri sau este ceva mai gras poate contribui la aparitia unor noi puncte negre. Alege produse de machiaj si creme adaptate tipului tau de ten.

3.Indeparteaza celulele moarte prin peelinguri

Gomajul (peelingul) elimina celulele moarte ale pielii si te ajuta sa previi aparitia punctelor negre. Nu exagera totusi. Este recomandat sa-ti faci un gomaj bland, o data pe saptamana, altfel risti sa iti sensibilizezi tenul. Poti alege produse speciale, bazate pe ingrediente naturale, precum samburi de migdale, zat de cafea sau geluri naturale pe baza de granule exfoliante.

Foloseste gel demachiant exfoliant cu grapefruit roz – purificator – pentru ten mixt si gras. Este un gel proaspat si delicat, ideal pentru curatarea tenului tanar sau cu impuritati. Formula sa speciala de tip gel, imbogatita cu extract de grapefruit roz, are o dubla actiune: datorita prezentei microgranulelor exfoliante, indeparteaza celulele moarte si impuritatile, si, in acelasi timp, ofera, la fiecare aplicare, o senzatie de prospetime si splendoare. Utilizat in fiecare zi, dimineata si seara, reprezinta un ritual de frumusete pentru ten.

4.Foloseste produse cosmetice pe baza de miere

Mierea hidrateaza si strange porii, oferindu-ti un ten catifelat. Este buna atat pentru tenul gras, cu puncte negre. Lotiunea tonica cu miere de la BottegaVerde.ro reda tenului prospetime si luminozitate, restabilind echilibrul natural al acestuia. Mierea ofera hidratare si hranire, extractul de tei ofera calmare si protectie. Ideala pentru toate tipurile de piele, se foloseste dupa laptele de curatare pentru o demachiere completa.

5.Aplica regulat masti de fata

Mastile de fata ajuta la redarea echilibrului natural al tenului si la eliminarea punctelor negre, atata timp cat sunt alese pe masura tipului tau de ten.

Masca pentru fata cu namol din Marea Moarta ofera o senzatie de energie si vitalitate pielii, eliberand-o de celulele moarte si de impuritati. Este indicata in mod special tenului mixt sau gras, deoarece purifica in profunzime, fiind ideala si pentru a revitaliza un ten obosit si mat. Formula sa profita de toate proprietatile namolului din Marea Moarta, bogat in elemente pretioase (Calciu, Magneziu, Potasiu si Sodiu) si este imbogatita cu un principiu activ, Physiogenyl®, pe baza de Mangan, Zinc si Sodiu. Dupa fiecare aplicare, tenul este mai luminos. Purifica in profunzime, fiind ideala si pentru a revitaliza un ten obosit si mat.

Pentru a avea grija de tenul tau, dar si scapa de punctele negre, trebuie sa iti alegei cu atentie cosmeticele pe care le folosesti. Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, care ajuta la refacerea pielii expusa factorilor nocivi de mediu! Profita de ingredientele naturale pentru a iti proteja pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *