Cearcanele cand apar si cum le putem trata

Noptile nedormite incep sa se citeasca pe fata ta? Specialistii Bottega Verde ti-au pregatit cateva trucuri de make-up prin care tenul tau va radia chiar si dupa o noapte pierduta, dar si tratamente pentru a face cearcanele sa dispara. Desigur, somnul ar fi solutia ideala care sa ne refaca tenul, dupa toate noptile in care nu am avut timp pentru dormit. Dar pentru ca nu putem recupera toate orele de somn pierdute intr-o singura seara, trebuie sa avem mereu un as in maneca pentru momentele in care suntem nevoite sa mascam oboseala tenului.

Aparitia de cearcane nu este cauzata doar de noptile nedormite sau de retentia de lichide din organism. Dermatologii sustin ca tesutul subtire din jurul ochilor este supus unui  „stres” mai mare decat alte zone ale corpului, acesta fiind si motivul pentru care ne confruntam, chiar de la o varsta frageda, cu pungi, cearcane sau riduri fine.

De ce apar cearcanele?

  1. Una dintre cauzele aparitiei de cearcane se poate datora hiperpigmentarii, adica a excesului de melanina, adesea intalnit la persoanele cu pielea inchisa la culoare. In ceea ce priveste pielea de culoare deschisa, pe masura ce inaintam in varsta, tesutul epitelial din jurul ochilor devine si mai subtire, iar venele incep sa fie tot mai proeminente. Pungile de sub ochi sunt cauzate de circulatia deficitara a sangelui, sau de retentia de apa.
  2. Retentia de apa poate aparea in urma excesului de sare in dieta si a tabagismului, obiceiuri care duc si la afectiuni cardiace, boli ale glandei tiroid, precum si boli de rinichi si ficat. De multe ori circulatia proasta in venele capilare se datoreaza unei congestii nazale – atunci cand nasul este infundat, venele care se dreneaza din ochi in nas se dilata, se umplu cu lichid si capata o culoare inchisa.
  3. Potrivit medicilor, culoarea cearcanelor poate fi un indiciu al motivului aparitiei acestora – o culoare albastra tradeaza o circulatei deficitara, simptom al afectiunilor cardiace si pulmonare. Culoarea rosie arata o vascularizare intensa, specifica hipertensivilor. Culoarea cenusie poate ascunde anemie sau o afectiune sistemica.
  4. Pana si dulciurile si consumul excesiv de faina alba devin dusmanii frumusetii. Pe langa probleme de greutate, acestea afecteaza si pielea, producand imbatranirea prematura si inflamatii ce formeaza acele „pungi” de sub ochi, bine-cunoscutele cearcane.
  5. Printre cele mai intalnite cause ale aparitiei de cearcane se numara stresul si oboseala, fiind elemente importante in accentuarea „pungilor de sub ochi”. In timpul somnului, pielea se reface datorita cresterii intensitatii circulatiei sangelui. Acesta este motivul pentru care o persoana care nu a dormit suficient pare ca are fata „picata”. Abuzul de cafea, alcool sau dulciuri suprasolicita glandele suprarenale si produc umflarea fetei.

Tratamente anticearcane si solutii pentru estomparea lor

Aparitia de cearcane nu mai este o problema din punct de vedere al aspectului atunci cand stim cum sa folosim tehnicile de make-up, dar inca raman o problema din punct de vedere al sanatatii. Asa ca, sfatul nostru este sa folositi noaptea pentru a dormi daca vreti o stare buna de sanatate si o frumusete naturala.

Ca si secrete pentru estomparea cearcanelor, make-up artistul BottegaVerde.ro, Andreea Has, va impartaseste cele mai eficiente trucuri pentru a masca „pungile de sub ochi”.

  • Foloseste anticearcan. Cea mai buna modalitate pentru a aplica un anticearcan este de a desena un triunghi cu baza in jos sub zona ochiului. Aceasta forma nu numai ca ascunde cercurile intunecate, dar creeaza instantaneu iluzia ca fata ta este mai ridicata.

Corector stick cu ulei de migdale dulci si vitamina E, 31 lei este un stick corector practic ce, cu o singura aplicare acopera cearcanele, liniile fine si imperfectiunile. Ideal pentru a-l avea la tine tot timpul, pentru retusuri rapide pe tot parcursul zilei si un make-up mereu impecabil.

 

  • Pentru a preveni iluzia de ochi adancit, in cazul in care mergi pe un machiaj de zi si nu folosesti fard de pleoape, va fi nevoie sa aplici putin anti-cearcan si pe zona pleoapelor.

BB concealer – corector lichid cu extract de rodie si vitamina E, 29 lei  este un corector lichid, cu o atingere matasoasa si placuta, usor si rapid de utilizat. Cu putine aplicari, minimalizeaza cearcanele, petele, imperfectiunile si liniile fine, avand un rezultat foarte natural. Textura sa speciala, usor de adaptat, se amesteca perfect cu tenul.

 

  • Atunci cand alegi un corector, mergi spre o nuanta mai deschisa decat fondul de ten. Corectorul aplicat in zonele intunecate sau rosii, folosind o nuanta mai deschisa decat restul machiajului, va ajuta eliminarea acestor tonuri.

 

  • Finiseaza anticearcanul cu ajutorul unei pudre. Mai ales sub zona ochilor, pudra fixeaza corectorul si ajuta la uniformizarea acestuia cu nuanta pielii. Pentru a fixa fondul de ten se foloseste o pudra compacta, rezistenta la apa. Se aplica prin miscari de tapotare pe toata suprafata tenului, inclusiv pe zona gatului. Incearca pudra rezistenta la apa cu ceara de albine si ulei de macadamia, 65 lei.

 

  • Daca folosesti fond de ten, anticearcanul se aplica la final, pentru a folosi exact cat este necesar.

Fondul de ten iluminator cu extrat de grapefruit si afine este ideal pentru aceste momente, intrucat uniformizeaza tenul si ii ofera o nuanta de luminozitate in acelasi timp.

BottegaVerde.ro iti propune o gama variata de produse corectoare pe baza de extracte naturale, creata special pentru a reda frumusetea si stralucirea naturala a tenului. Uita de cearcane cu un anticearcan Bottega Verde!

Bottega Verde a inceput ca un magazin pe baza de plante in anul 1972, in Pienza, in inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, amplasat pe o splendida campie intinsa este locul de inspiratie al ingredientelor active ale cosmeticelor Bottega Verde. Astazi, Bottega Verde concepe produse si distribuie produsele proprii, devenind primul lant de produse cosmetice de firma din Italia: in peste 40 de ani de existenta, a dat un nou sens expresiei „de la producator la consumator”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *