Tratament pentru unghii exfoliate

Peelingul, despicarea unghiilor poate aparea din nenumarate cauze, inclusiv conditia pielii, infectiile, expunerea la substante chimice si expunerea excesiva la mediu umed.

Varsta poate fi de asemenea un aspect deloc de ignorat atunci cand vorbim de sanatatea unghiilor. Odata cu avansarea in varsta, anumite aspecte se pot deterioara sau isi pot pierde din aspectul de dinainte.Deoarece corpul. produce mai putin ulei placile de pe unghii pot deveni fragile si predispuse la rupturi si cojire. Anumite produse de unghii pot, de asemenea, sa indeparteze uleiurile naturale. Prin impiedicarea expunerii la substante daunatoare si tratarea unghiilor pentru a restabili umiditatea, este posibil sa restabilesti sanatatea unghiilor tale.

Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, ne ajuta sa aflam care este igiena corecta a unghiilor si care sunt cele mai indicate produse pentru a preveni aparitia de unghii exfoliate, in 3 pasi simpli.

Care sunt pasii de tratament pentru unghii exfoliate?

  • Pasul 1 

Taie unghiile in mod regulat si ai grija de ele. Unghiile lungi pot lovi obiecte in cursul activitatilor de zi cu zi, inrautatind astfel lucrurile. Desi poate fi greu sa-ti sacrificii unghiile lungi – daca le ai – aceasta practica poate ameliora drastic peelingul si despicarea.

Nu uita nici de dieta!

Mananca o dieta echilibrata si bogata in nutrienti. Trebuie sa te asiguri ca obtii proteine si nu uita ca unghiile sunt structuri rigide de proteine care reflecta sanatatea generala a persoanei.  Specialistii recomanda consumul de peste de doua ori pe saptamana pentru ca  Uleiurile omega-3 pot ajuta la promovarea sanatatii unghiilor si pot fi chiar o parte din tratamentul pentru unghii exfoliate.

  •  Pasul 2-tratament pentru unghii exfoliate

Mergi la control! Atunci cand crezi ca ceva e in neregula cu corpul tau, ar trebui sa apelezi la un specialist. Verifica starea unghiilor tale pentru semne de decolorare si consulta un medic sau dermatolog daca acestea sunt prezente. Aceste simptome pot indica o infectie fungica sau psoriazis. Nu uita ca psoriazisul unghiilor poate afecta unghiile atat de grav incat acestea pot sa cada.

Daca ai doar unghii fragile, foloseste un tratament care te va proteja. Incearca un tratament cu extract de bambus pentru unghii fragile, de la BottegaVerde.ro.

Cand ai o situatie mai grava a unghiilor, dupa ce ai mers la un medic specialist, continua cu un tratamet 7-in-1 pentru unghii perfecte. Vei avea beneficiul tuturor ingredientelor naturale care se afla in acest produs si vei stii sigur ca si in cazul unei sensibilitati, vei putea apela la acest produs.

  • Pasul 3-Extra tratament

Incearca sa iei un supliment care include vitamine complexe B, pe care specialistii le recomanda pentru a te ajuta sa refaci sanatatea unghiilor. Se recomanda de asemenea sa iei biotina sau vitamina B-7, dar trebuie sa tineti cont ca nu trebuie sa luati mai mult de 2,5 mg pe zi. Nu vei mai auzi foarte curand de unghii exfoliate cu aceste tratamente!

  • Alte sfaturi 

Evita oja de unghii cu ingrediente suspect, intaritorii si adezivul unghiilor artificiale. Poarta manusi atunci cand speli vasele sau cand folosesti produse de curatenie sau intretinere care stim cu totii cat de puternice sunt.Toate acestea pot contine substante chimice dure care pot deteriora si mai mult unghiile. Secretul sta in adoptarea unei diete si a unei igiene corespunzatoare, pentru ca aceste doua elemente vor ajuta la prevenirea aparitiei unghiilor exfoliate.

Daca urmezi aceste sfaturi, poti sa iti iei la revedere de la unghiile fragile si unghiile exfoliate si sa te bucuri de unghii bine intretinute si aratoase, dar mai presus de asta, sanatoase. Sanatatea este cel mai important aspect, de aceea nu iti propune sa apelezi la servicii ale unor specialisti, sau produse care nu au decat ingrediente cat mai naturale.

Este foarte greu sa ai incredere intr-un anumit produs sau o anumita marca, cu multitudinea de oferte de azi. Ce e cert este ca trebuie sa citesti cu atentie etichetele si sa alegi produsul cu ingrediente din surse naturale, avizate. Alegerea BIO se va reflecta nu doar fizic, ci si psihic.

Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijire, care ajuta la refacerea pielii folosind doar ingrediente naturale. Profita de ele pentru a-ti proteja pielea,unghiile si nu numai.

Bottega Verde a luat fiinta in 1972, cand si-a deschis  un magazin de ierburi medicinale si cosmetice la Pienza, in inima Toscanei – regiunea cu una din cele mai frumoase expresii ale naturii italiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *