Dermatita periorala: cum apare si cum o poti preveni

Dermatita periorala(POD), cum este prescurtata, este o eruptie cutanata ce apare de obicei in jurul gurii, pe pleoapele inferioare ale ochilor, in jurul nasului sau pe frunte. Este o problema a pielii ce afecteaza mai ales femeile intre 20 si 45 de ani si seaman, de multe ori, cu rozaceea sau eruptia acneica. Eruptia, compusa din mici pustule (umflaturi) rosii, apare dintr-o cauza apparent necunoscuta.

Dermatita periorala cauze

Conform Academiei Americane de Dermatologie, dermatita periorala nu are niste cauze exacte pentru care apare. Se considera ca folosirea in exces a cremelor cu corticosteroizi puternici pe fata sau reactiile alergice la ingredientele din pasta de dinti si la fluor pot determina aparitia dermatitei periorale.

Dupa cum ii spune si numele, dermatita periorala – perioral – in jurul gurii, dermatita – roseata pielii, apare cel mai des ca o iritatie in jurul gurii, dand senzatia de mancarime, arsura si disconfort.  Pot aparea mici papule si pustule si piele care se descuameaza.

Dermatita periorala tratament

Daca sunteti in cautare de tratament dermatita periorala, o vizita la dermatolog este recomandata. Pana acum, tratamentele cu antibiotic s-au dovedit a fi cele mai eficiente in tratarea dermatitei periorale.

In aceasta perioada este interzisa folosirea rujului sau a glossului de buze, pentru a reduce factorii agravanti.

Alege un balsam de buze hranitor si emollient cu ulei de maslin extravirgin, pe care s ail porti in geanta si s ail aplici de mai multe ori pe zi. Caracterizat de consistenta cremoasa, acest balsam hranitor protejeaza buzele indelung si le lasa moi si netede.

Dermatita periorala preventie

Pentru preventia dermatitei periorale se recomanda schimbarea pastei de dinti cu una fara fluor si fara ingredient aromatice posibil alergenice. De asemenea, fata de perna si lenjeria de pat trebuie dezinfectate si curatate des. Insa, pana cand eruptiile cutanate dispar total, se renunta la utilizarea produselor dure de curatat si eventual se clatesc toate materialele textile de doua ori. Se intrerupe si utilizarea produselor cosmetic si de curatare a machiajului problematice sau la care descoperiti alergii si reactii.

Pentru dermatita periorala preventie, puteti incerca sa introduceti in rutina zilnica de curatare a fetei un mousse demachiant regenerator si hranitor cu ulei de argan, care curata delicat si stopeaza senzatia de arsura sau uscaciune a fetei. Produsul este o spuma de tip mousse, care, printr-un singur gest, indeparteaza eficient machiajul si impuritatile, oferind imediat confort si moliciune pielii. Formula imbogatita cu un derivat al arganului, lasa pielea proaspata si incredibil de catifelata, fara efect de stralucire si fara senzatia de piele care exfoliaza, fiind pregatita pentru a primi tratamente ulterioare.

De asemenea si uleiurile natural de lavanda sau de arbore de ceai sunt cunoscute pentru proprietatile antibacteriene si emoliente pe care le au, ajutand la reducerea disconfortului si la prevenirea aparitiei dermatitei periorale.

Pe plan intern, vitaminele A, E, C si zinc a îmbunătățesc integritatea pielii.

Protectia solara in preventia dermatitei periorale

Deoarece anumiti factori externi precum: radiatiile ultraviolet, caldura sau vantul,  afecteaza aparitia dermatitei periorale si o pot agrava, este necesara o protective sporita iarna si vara, precum si o protective sporita impotriva radiatiilor solare.

Puteti alege sa purtati in geanta o stick de fata antioxidanta, de protectie, special creata pentru pielea sensibila si delicata, cu ulei de macadamia, cu vitamina C si E, cu spf 50. Aceasta ofera tenului o protectie de lunga durata. absolut indispensabila pentru cei cu pielea sensibila si delicata, formeaza un voal invizibil ce protejeaza, intr-o maniera optima, impotriva razelor solare. Imbogatit cu ulei de macadamia, antioxidant si linistitor si ulei de argan, ce ajuta la combaterea fotoimbatranirii. Textura sa lejera lasa pielea moale si catifelata si contribuie la prevenirea senzatiei neplacute de piele uscata din cauza expunerii prelungite la soare. Perfecta pentru a te bucura de soare in conditii de siguranta.

Totusi, evitati soarele foarte puternic din timpul amiezii. Aplicati inainte de expunerea la soare si repetati frecvent aplicarea. Nu uitati nici ca produsele solare cu o protectie foarte inalta nu garanteaza o protectie completa impotriva razelor UV.

Bottega Verde iti pune la dispozitie o gama variata de produse de ingrijire special destinate tenului delicat si cu probleme, bazate pe formule ce contin extracte naturale. Pentru mai multe detalii, intra pe www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *