Unghii casante? Foloseste acest tratament!

Problema unghiilor casante este una des intalnita. Pentru femei mai ales, acest lucru reprezinta o mare problema. Asta si pentru ca, dupa cum bine stiti, unghiile au mai degraba o functie estetica in zilele noastre decat una anatomica. Hai sa analizam impreuna motivele pentru care se deterioreaza unghiile, dar si cum putem actiona pentru a se insanatosi cat mai repede. Iata cateva sfaturi de care este bine sa tii cont!

Fragilitatea unghiilor poate indica o lipsa de biotina,o vitamina din complexul B care este esentiala pentru sanatatea parului si a unghiilor.

De aceea,specialistii recomanda includerea in dieta a ciupercilor si a fructelor,precum grepfrut,banane si capsuni.

De asemenea,ruperea unghiilor poate fi o consecinta a deficitului de fier sau zinc din organism,motiv pentru care este indicat sa consumi carne rosie,verdeturi si morcovi,peste si produse lactate.

Pentru o ingrjire eficienta a unghiilor,este necesar sa le porti o perioada taiate mai scurt.

Care sunt motivele deteriorarii unghiilor?

  1. Expunerea la agenti chimici din detergenti, produsele de curatenie, precum si cele din oja sau dizolvant de oja.
  2. Prea multa umezeala. In timp ce lipsa hidratarii duce la uscaciunea pielii si a unghiilor, prea multa apa poate avea efecte adverse. Spalatul vaselor fara manusi de protectie face unghiile moi.
  3. Deficitul unor nutrienti esentiali ca fier, zinc, calciu, vitamine, proteine acizi grasi esentiali.
  4. Uscaciunea unghiilor datorata inaintarii in varsta.
  5. Infectiile fungice
  6. Probleme ale circulatiei sangelui, respiratorii sau ale glandei tiroide. Daca aportul de oxigen este scazut unghiile devin casante si se rup usor.

Tratamente pentru unghii deteriorate

Se poate restabili buna functionare a unghiilor prin adoptarea unui tratament adecvat cat mai rapid cu putinta.

Unghiile pot fi intarite in primul rand prin schimbari benefice in alimentatie . Un meniu zilnic cat mai variat care sa includa alimentele mai sus mentionate ar trebui sa imbunateasca aspectul unghiilor.

In al doilea rand evita sau inlatura contactul direct cu orice substanta ce  poate fi nociva pentru unghii (produse de curatenie cu agenti corozivi, detergenti etc). Protejeaza-ti mainile si unghiile cu manusi de plastic cand speli vase si crema hidratanta dupa. Nu mai folosi oja o perioada de timp.

Daca ai doar unghii fragile, foloseste un tratament cu extract de bambus pentru unghii fragile care te va proteja. Incearca un , de la BottegaVerde.ro.

Cand aceste schimbari nu dau randament trebuie luate in calcul suplimentele pe baza de vitamine si minerale. Intreaba intotdeauna medicul sau farmacistul cand iei suplimente alimentare pentru unghii. Excesul unor vitamine (A, D, E) in corp poate agrava situatia.

Cand ai o situatie mai grava a unghiilor, dupa ce ai mers la un medic specialist, continua cu un tratamet 7-in-1 pentru unghii perfecte. Vei avea beneficiul tuturor ingredientelor naturale care se afla in acest produs si vei stii sigur ca si in cazul unei sensibilitati, vei putea apela la acest produs. Cu o singura miscare, lasa unghiile sa arate perfect, fara urme, netede, lucioase si mai rezistente la despicare si exfoliere. Poate fi folosit inainte de lacul de unghii ca un strat de baza sau singur pentru un efect natural magnific. Este nevoie de doar o secunda pentru a aplica datorita periei extra pentru o manichiura impecabila! Un strat de baza de unghii absolut esential: cu o singura aplicare lasa unghiile cu un aspect perfect.

Daca nu apar imbunatatiri ale aspectului unghiilor nici dupa tratament medicamentos inseamna ca organismul are dificultati de absorbtie si fixare a nutrientilor. In acest caz este nevoie neaparat de un consult medical.

Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea unghiilor, care ajuta la refacerea unghiilor casante folosind doar ingrediente naturale. Profita de ele pentru a-ti proteja unghiile si nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *