3 Tipsuri pentru ingrijirea parului vara

Parul este  unul dintre cele mai importante accesorii feminine, care ne ajuta sa ne punem in evidenta personalitatea si stilul autentic. Din timpuri stravechi, femeile cochete acordau foarte mare importanta coafurii pe care o aveau, constiente fiind de faptul ca parul este o importanta arma de seductie feminina.

Parul, la fel ca si pielea, necesita o ingrijire adecvata pentru a se mentine sanatos, matasos si stralucitor.

In mod special, in zonul estival cand este expus foarte mult la razele soarelui, apa care contine clor din piscine sau apa sarata din mari si oceane, parul are nevoie sa ii acordam si mai multa ingrijire. Toti acesti factori externi duc la uscarea si deshidratarea lui, iar efectele nocive sunt resimtite cel mai tare si cel mai vizibil de parul blond.

De aceea , daca esti una dintre fericitele „posesoare ” ale unui par blond, am pregatit pentru tine un mic ghid cu mai multe  tips and tricks pentru ingrijire par blond vopsit, care speram ca te vor ajuta sa treci bine peste sezonul estival.

Hidratarea – primul pas spre un par sanatos si matasos

Asadar, primul pas spre mentinerea unui par blond sanatos si matasos este hidratarea. Poti sa iti hidratezi parul folosind diverse uleiuri, masti pentru par blond deteriorat sau tratamente pentru par blond ars, pe care poti sa ti le prepari tu singura acasa sau poti sa le achizitionezi direct din comert. In situatia in care optezi pentru a le achizitiona direct din comert, sugestia noastra este sa alegi produse din ingrediente naturale. Efectul acestora va fi unul mult mai puternic, iar parul tau se va bucura de actiunea directa a ingredientelor naturale continute.

In seria de produse ingrijire par recomandate de specialistii  Bottega Verde pentru parul blond este si Masca regeneratoare pentru par, cu unt de shea si proteine de grau  – Sol Capelli, un tratament special conceput pentru a contracara efectele nocive ale soarelui, vantului si sarii. Ingredientele sale speciale, untul de shea si proteinele de grau ajuta la restabilirea stralucirii naturale a parului, pastrandu-l moale si hidratat. Iar pentru un efect complet, poti sa il folosesti impreuna cu samponul din gama Sol Capelli , Sampon matasos si protector, cu proteine de grau si filtru UV care, pe langa faptul ca elimina eficient orice urma de sare, clor si nisip, contine si filtru UVA pentru a proteja si mentine culoarea vie.

Protectia – al doilea pas spre un par sanatos si matasos

Odata ce ti-ai  hidratat parul  prin samponul si masca pe care le-ai folosit , al doilea pas este protejarea lui prin aplicarea unui ulei hranitor ori de cate ori iesi din casa sau iti expui parul la razele nocive ale soarelui.

Acesta iti va patrunde si mai adanc in stratul firului de par, protejand foarte bine varfurile impotriva uscarii si deshidratarii. Tot din gama Sol Capelli, noi iti recomadam acest Ulei protector pentru par, cu ulei din seminte de in si filtru solar. Este special conceput pentru protejarea parului atunci cand este expus la soare, iar formula sa rezistenta la apa ajuta la contracararea incretirii parului, mentinandu-l matasos si fin.

Iar daca nu iti place foarte mult sa folosesti uleiuri direct pe par, o alternativa foarte buna sunt spray-urile protectoare , care au acelasi efect, dar nu au acel aspect uleios pe care unele dintre noi il evitam.

Un astfel de produs este Spray-ul protector pentru par, cu proteina de grau si filtru UV, un spray practic, perfect pentru a-l lua pe plaja atunci cand vrei sa iti protejezi parul de actiunea agresiva a soarelui, marii si a vantului. Formula sa usoara, imbogatita cu filtre solare si proteine din germeni de grau iti asigura un  par stralucitor, matasos si moale chiar sub razele soarelui.

Evitarea aparatelor electrice si a produselor de styling – pasul 3 spre un par sanatos si matasos

Un al treilea pas pe care ti-l sugerez daca iti doresti sa iti protejezi parul vara este sa eviti cat mai mult posibil folosirea aparatelor electrice de coafat si a produselor de styling , precum fixativul sau spuma de par. Substantele continute de aceste produse de styling vor face ca efectul nociv al razelor de soare sa fie si mai puternic, iar parul tau se va usca si deshidrata mult mai repede si mai usor.

Parul tau este unul dintre cele mai importante accesorii pe care le ai, iar daca urmezi sugestiile oferite de noi in acest articol, sunt sigura ca vei reusi sa il mentii stralucitor si sanatos pe intreaga perioada a verii.

Specialistii de la Bottega Verde ofera o gama variata de produse de ingrijire pentru par, iar daca iti doresti sa le gasesti pe cele mai potrivite pentru tine, poti sa vizitezi oricand site-ul www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *