Ruj sau balsam de buze colorat? Tie care ti se potriveste?

Una dintre cele mai mari provocari pentru femei in materie de frumusete este alegerea produsului potrivit pentru buze. Cu cat machiajul este mai minimalist, cu atat si buzele trebuie sa arate mai natural. Pe de alta parte, daca optezi pentru un machiaj simplu, buzele trebuie sa fie foarte bine puse in evidenta cu un ruj rezistent si strident. In secret  poti folosi,  la alegere, o multitudine de produse care sa te ajute sa obtii acest efect. Incepand cu formulele hidratante, rezistente la transfer, textura stralucitoare, colorata sau imperceptibila, produse cu parfum subtil sau gust de fructe, cu efect de marire ale buzelor sau pana la balsam de buze cu SPF, exista o gama variata de produse pentru ingrijirea si colorarea buzelor, care abia asteapta sa fie incercate. Descopera ceea ce ti se potriveste, in functie de asteptarile pe care le ai!

Rujul de buze

In termeni clasici, rujurile sunt acele produse ultra-pigmentate pentru buze. Fie ca optezi pentru un finish mat sau stralucitor, pur si simplu nu poti obtine acelasi grad de acoperire cu niciun alt produs. In ciuda faptului ca dau buzelor tale un aspect mai bine definit, rujurile pot distruge un look daca sunt aplicate incorect. Daca in cazul unui ruj deschis la culoare sau al unuia hidratant, care se indeparteaza usor, mai scapi cu cateva greseli, rujurile mate, intense sunt neiertatoare si necesita sa fie alicate cu o pensula.  Fie te decizi sa investesti intr-o pensula de calitate, fie optezi pentru un ruj de tip jumbo pencil, care se aplica numai decat.

Rujul hidratant este alegerea ideala pentru femeile care vor sa arate mereu impecabil, dar si sa fie in centrul atentiei. Un ruj hidratant iti va oferi senzatia de catifelare, insa trebuie sa stii ca e necesar sa il reaplici pe parcursul zilei de cel putin 2,3 ori intrucat se estompeaza nuanta. Opteaza pentru un ruj hidratant cu ulei de argan, camel – Argan del Marocco, care este usor de aplicat, cremos si placut, aspect matasos. Contine filtre de protectie solara, care protejeaza buzele de factorii agresivi externi, cu ulei de argan, nutritiv si emolient.

Este potrivit sa-l folosesti oricand. Exista rujuri hidratante semi-transparente perfecte pentru perioada zilei, si rujuri intense mate sau stralucitoare pentru seara.

Durata medie a unui ruj tine cam doua ore, insa aceasta scade daca consumi alimente calde. Daca vrei sa maresti durata de viata a rujului, fixeaza-l cu un strat de pudra translucida.

Balsam de buze

Singurul de pe aceasta lista care este folosit mai degraba pentru proprietetile hidratante decat pentru cele estetice. Balsamul este deobicei folosit alaturi de alte produse pentru a contracara senzatia de uscaciune sau pentru a prelungi durata de viata. Exista totusi si balsam de buze colorat, perfect pentru machiajul de tip natural, precum balsam de buze cu unt de mango si ceramide din floarea soarelui, roz.

Balsamul de buze clasic, pe care il cunoastem si sub denumirea de strugurel, este usor de folosit si extrem de eficient, De regula, acesta nu numai ca hidrateaza, insa ofera si o stralucire aparte. Alege o varianta care sa contina uleiuri naturale si ceara de albine intrucat acestea au proprietati calmante si de regenerare, pe langa hidratarea pe care ti-o ofera. Opteaza pentru balsam de buze cu ulei de argan, nude – Argan del Marocco.

Acest produs se recomanda a fi folosit oricand, in special cand iesi la alergat, cand te duci la plaja, pana si seara,dar numai daca nu il folosesti de sine statator. Datorita proprietatilor sale hidratante si a factorului de protectie solara, este bine sa ai mereu la indemana balsam de buze.

Durabilitatea nu este chiar marele avantaj al balsamului, fiindca, in general, componentele grase din balsamul de buze sunt absorbite in piele.  Atunci cand iti simti buzele uscate, nu trebuie decat sa mai aplici o data balsamul.

Produsele pentru ingrijirea buzelor Bottega Verde se fac remarcate prin activitatea lor cu adevarat protectoare datorita ingredientelor active naturale pe care le contin, precum Vitamina E , A, lapte de migdale, unt de shea etc. care imbina ingrijirea delicata de durata si culoarea seducatoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *