Reguli de make-up: cum sa te machiezi dupa 40 de ani?

Regulile de machiaj pe care le aplicai in adolescenta nu mai sunt de actualitate, in special daca ai trecut de varsta de 40 de ani. Din contra, daca optezi pentru un machiaj necorespunzator sau aplicat incorect, iti poate incarca tenul, ducand la evidentiarea unor  trasaturi pe care tu doreai sa le ascunzi. Mai rau, un make-up adolescentin chiar poate duce la impresia unui ten mult prea imbatranit.

Pentru a evita aceste lucruri trebuie sa cunosti secretele aplicarii unui machiaj simplu, care sa iti evidentieze frumusetea naturala.

Iata cateva trucuri de machiaj pentru femeile trecute de 40 de ani!

1. Hidrateaza si matifiaza

Crema anti-imbatranire de zi, cu pro-retinol, colagen vegetal, acid hialuronic, extract de ginseng si vitaminele e, f din gama Retinolo BV Plus este ideala pentru persoanele trecute de 40 de ani. 2. Alege un anticearcan cu functie dubla

Pe masura ce inaintam in varsta, corpul nostru incepe sa retina mult mai multa apa. Acestei cauze se datoreaza cearcanele mult prea evidente, chiar daca suntem odihnite, sau pungile de sub ochi. Opteaza, asadar, pentru un anticearcan in nuante galbui care, pe langa estomparea cearcanelor, sa actioneze si ca un iluminator pentru zona ochilor.

3. Rujuri in nuante calde si naturale

Tonurile de ruj inchise sunt foarte potrivite pustoaicelor aflate la adolescenta, insa pe masura ce inaintezi in varsta, trasaturile chipului tau incep sa se modifice, buzele se subtiaza, iar nuantele inchise nu vor fi avantajoase pentru buzele tale, facandu-le sa para mult mai subtiri. Foloseste tonuri blande de piersica si roz. Un ruj nude, hidratant cu ulei de argan, nuanta piersica este usor de aplicat, cremos si placut, oferind un aspect matasos. 

4. Alege un fond de ten cu o consistenta usoara  

Fondul de ten trebuie sa fie suficient de bun incat sa acopere defectele, dar sa nu incarce prea mult pielea. Nuanta acestuia trebuie sa fie cat mai apropiata de culoarea pielii, iar de preferat este un fond de ten cremos, hidratant. Aplica-l intr-un stat subtire, pornind de la nas catre urechi. Un fond de ten de lunga durata, cu acid hialuronic este tot ceea ce tenul tau are nevoie! Printr-o atingere usoara si catifelata, ascunde imperfectiunile intr-un mod foarte natural. 

O data ce inaintezi in varsta, tenul tau va incepe sa dobandeasca o nuanta rozalie. Acest lucru se datoreaza din cauza subtierii pielii, iar alegerea unui fard nepotrivit ar putea accentua si mai mult schimbarea. Chiar si in ceea ce priveste machiajul ochilor, nuantele inchise nu sunt potrivite. Opteaza, asadar, pentru nuante calde de bej, piersica sau orice culoare care sa-ti dea un aspect fresh si natural. Alege un fard iluminator nuanta roz din gama My Color

Machiajul dupa 40 de ani trebuie sa fie natural, luminos si proaspat, scopul fiind sa iti evidentiezi trasaturile folosind un machiaj discret. Bottega Verde este alaturi de tine si iti pune la dispozitie toate produsele necesare de care tenul tau are nevoie pentru ingrijirea zilnica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *