Ai tenul uscat? Iata 5 sfaturi pentru un make-up rezistent

Daca ai tenul uscat, stii cu siguranta cate probleme poti intampina atunci cand iti realizezi machiajul si cat de dificil este sa il mentii intact intreaga zi. Poti sa afli insa cateva secrete care sa te ajute sa ai un make-up rezistent.

Iata cum poti obtine un make-up rezistent daca ai tenul uscat:

1. Hidratarea corespunzatoare

Probabil esti constienta deja de importanta pe care o are hidratarea pentru tenul tau. De cele mai multe ori, intre un ten nehidratat si unul caruia i-a fost aplicata o crema potrivita exista o diferenta drastica. Pentru a avea un machiaj perfect, fara portiuni uscate sau neuniforme, hidrateaza-ti pielea in fiecare dimineata si seara, alegand o crema potrivita tipului tau de ten. Este extrem de important ca toate produsele pe care le folosesti sa aiba o calitate superioara si sa nu contina ingrediente nocive care sa iti afecteze pielea.

2. Baza de machiaj

Dupa ce ti-ai hidratat pielea, inainte de a aplica fondul de ten, este recomandat sa folosesti o baza de machiaj, care are rolul de a corecta imperfectiunile, de a acoperii porii si de a actiona ca o bariera intre ten si produsele cosmetice. Astfel, poti fi sigura ca fondul de ten, corectorul si produsele uscate pe care le vei aplica vor rezista intreaga zi, iar pielea ta va fi protejata. Pentru tenul uscat, ideala este baza de machiaj iluminatoare cu ulei de sambure de piersica si vitamina E de la BottegaVerde.ro.

3. Fondul de ten

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac persoanele cu ten uscat este alegerea nepotrivita a fondului de ten. Majoritatea companiilor comercializeaza produse pentru diferite tipuri de ten, astfel incat fiecare dintre noi sa poata alege in functie de nevoile personale. Daca te confrunti cu un ten uscat, poti opta pentru fondul de ten hidratant Skin Voile efect de piele perfecta cu acid hialuronic si aquaphyline de la Bottega Verde.

4. Concealer-ul

Este important ca atunci cand alegi corectorul sa tii cont de faptul ca tenul tau este uscat. Din acest motiv, nu este recomandat sa folosesti concealere solide sau care se difuzeaza cu efort mare, ci opteaza pentru un corector lichid. Acesta , aplicat in zona cearcanelor sau pe imperfectiuni, va hidrata pielea si va corecta petele in acelasi timp, facandu-te sa pari odihnita. Poti incerca corectorul lichid cu extract de rodie si vitamina E de la Bottega Verde, pentru a vedea diferenta!

5. Machiajul ochilor

In ceea ce priveste machiajul pe care il realizezi pentru ochi, trebuie sa iti amintesti faptul ca si pielea din jurul ochilor si cea de pe pleoape este deshidratata daca ai tenul uscat. De aceea este bine sa alegi produse cremoase sau lichide, care sa nu arate inestetic, ci sa se amestece cu usurinta si sa fie discrete. Poti alege un fard crema in nuante deosebite, care sa iti ofere un efect de pleoape umede sau un creion de ochi cremos pe care sa il difuzezi pe toata pleoapa. Fardul de pleoape stick cu vitaminele C si E este varianta perfecta pentru zilele in care vrei un fard de calitate, practic, care sa nu fie uscat.Fardul de pleoape confera o culoare intensa si de durata si cu siguranta te va scapa de problema retusului.

Orice tip de machiaj ai alege, ai grija sa tii cont de tipul tenului tau, intrucat nerespectarea acestuia poate avea un efect inestetic. Opteaza pentru produse de calitate, imbogatite cu extracte naturale, in care sa ai incredere si fii atenta atunci cand alegi nuanta cosmeticelor! Bottega Verde este o companie dedicata producerii cosmeticelor naturale, care contin ingrediente active pentru tratamentul tenului si al corpului, unde poti gasi o gama larga de produse in nuante deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *