Top 5 cele mai comune greseli in utilizarea fondului de ten

Cu toate apelam la ajutorul fondului de ten in fiecare zi. Chiar daca este cel mai folosit produs de make-up, multe dintre noi il utilizam gresit, bazandu-ne pe trucurile pe care le-am auzit sau vazut la alte persoane. Descopera mai jos care sunt 5 dintre cele mai mari greseli pe care le facem atunci cand utilizam fondul de ten.

Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand alegem si aplicam fondul de ten?

1. Nu ai testat corect produsul pe piele

Atunci cand mergi sa iti cumperi un fond de ten solid, testarea corecta a produsului este cea mai importanta, fiind factorul care te ajuta sa iei decizia potrivita. Astfel, cand alegi culoarea potrivita pentru pielea ta, un rol foarte important il are lumina din incapere. Testeaza  produsul prin aplicarea unei cantitati mici de fond de ten pe piele. Apoi, este recomandat sa astepti in jur de 15 minute pentru a se uniformiza culoarea cu pielea ta. Incearca sa iesi afara sau sa te apropii de un geam pentru a observa culoarea fondului de ten in lumina naturala. Probabil nu stiai, insa fondul de ten va oxida in contact cu pielea dupa aplicare produsului, iar nuanta lui se poate schimba. Din acest motiv, este recomandat sa verifici nuanta fondului de ten atent chiar si in lumina naturala a soarelui, evitand-o pe cea artificiala.

2. Nu ai ales textura corespunzatoare tipului tau de piele

Persoanelor care au tenul uscat, un fond de ten solid nu le va fi favorabil deloc, deoarece va crea senzatia de piele „care te tine”. Pe de alta parte, persoanele care au tenul gras si merg pe ideea de a  folosi un fond de ten pudra, in speranta de a mai estompa din sebumul secretat de piele, este total gresita! Acestor persoane le este recomandat sa foloseasca un fond de ten pe baza de apa, adica un fond de ten lichid, iar inainte de aplicarea produsului pe piele, sa utilizeze o crema hidratanta.

Fondul de ten iluminator cu extract de grapefruit si extract de afine te ajuta sa ai un ten luminos si o culoare uniforma. Potrivit pentru tipuri de piele diferite, asigura hidratarea si luminozitatea pe intreaga zi.

3. Nuanta pe care o folosesti este prea deschisa pentru pielea ta

Chiar si in situatia in care ai tenul foarte deschis la culoare, sa aplici o nuanta mult mai deschisa decat tenul tau este o greseala de machiaj care va crea impresia de „masca”.

4. Ai ales o formula necorespunzatoare tipului tau de piele

Un produs care incarca tenul poate fi destul de dificil de aplicat pe piele. In aceasta situatie este recomandat  sa optezi pentru un produs cu vascozitate medie, pentru a fi sigura ca vei evita greselile de aplicarea a machiajului. Pe timpul verii, atunci cand temperatura de afara nu este in favoarea noastra, cel mai indicat este sa aplici un fond de ten cu o formula usoara, cu un continut ridicat de apa, avand in acelasi timp un grad de acoperire ridicat.

5. Fondul de ten nu este aplicat corect

Multe dintre femei aplica fondul de ten pe fata cu ajutorul degetelor. Aceasta metoda nu este indicata deoarece pot ramane pe piele urme vizibile, iar pe anumite zone ale fetei pot aparea pete mai inchise sau mai deschise de culoare. Andreea Has, specialist Bottega Verde in make-up, recomanda folosirea buretilor speciali, care te ajuta sa poti intinde fondul de ten asa cum trebuie si sa combini nuantele.

Aplicarea fondului de ten cu buretele este o tehnica noua si des folosita de specialistii in machiaj. Buretele profesional pentru fond de ten asigura distribuirea optima a produselor si ajuta la evitarea petelor sau a efectului de masca.

Pensula pentru fondul de ten este si ea de nelipsit din trusa de machiaj. Important este ca aceasta sa fie intretinuta pentru a nu imprastia bacterii pe fata atunci cand se aplica produsul. Aplica o cantitate mica de produs pe pensula pentru fondul de ten curata si intinde produsul pe fata prin miscari circulare.

BottegaVerde.ro ofera game variate de fonduri de ten cu care poti obtine machiaje impresionante. Fondurile de ten sunt create din ingrediente atent selectionate astfel incat sa aiba grija de pielea ta. Alege sa atragi toate privirile in aceast sezon si aplica sfaturile specialistilor Bottega Verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *