Descopera ACUM rolul retinolului in rutina ta de skincare!

Retinolul este pur si simplu un alt nume pentru vitamina A si este unul dintre ingredientele de top din industria cosmetică, atunci cand vine vorba de reducerea semnelor de imbatranire a pielii. Acesta are puterea de a accelera regenerarea pielii, ceea ce duce la estomparea ridurilor, liniilor fine si a petelor de pe fata, obtinand astfel o piele mai ferma, mai fina si mai uniforma. De asemenea, o cremă cu retinol te poate ajuta la prevenirea eruptiilor aceneice, a porilor infundati sau a inflamatiilor. Iar beneficiile sale sunt recunoscute atat de medici, cat si de esteticieni. Afla cum sa introduci in rutina ta de frumusete o doza de vitamina A pentru tenul tau:

Cum functioneaza retinolul?

Cand retinolul si alte retinoide vin in contact cu pielea, enzimele din organism transforma retinolul in acid retinoic, forma activa a vitaminei. Acesta este util pentru regenerarea celulelor si stimularea productiei de colagen si elastina. Insa nu trebuie sa te astepti la rezultate peste noapte. Insa daca vrei rezultate mai vizibile intr-un timp mai scurt, poti apela la produsele pe baza de retinoizi, insa acestea sunt disponibile doar cu prescriptie medicala. Unele retinoide sunt mai dure decât altele pentru piele. De exemplu, acidul retinoic pur aplicat direct pe piele poate provoca iritatii.

Daca ai pielea sensibila, o crema cu retinol anti-imbatranire este potrivita pentru a te ajuta pe timpul noptii sa obtii un ten catifelat si fara riduri. Insa, daca optezi pentru un tratament mai concentrat, un  ser cu pro-retinol, extract de goji si colagen ar putea fi o alegere inteleapta, mai ales daca esti in cautarea unui elixir de frumusete, bogat in vitamine, care sa ofere pielii o stralucire naturala.

Utilizările retinolului in rutina de ingrijire a pielii

  1.      Combaterea semnelor de îmbătrânire

După cum am mentionat anterior, retinolul este cunoscut pentru capacitatile sale anti-imbatranire. Astfel, un produs pe baza de retinol care este si bogat in antioxidanti, poate fi cea mai buna alegere pentru o piele frumoasa si fara varsta.

  1.      Combate hiperpigmentatia

Odata cu incetinirea procesului de imbatranire a pielii, retinolul poate lupta si impotriva hiperpigmentatiei. Acesta poate netezi tonul pielii si poate estompa petele intunecate provocate de inaintarea in varsta. Este important, totusi, sa iti alegi produsele cu intelepciune, deoarece vitamina C si retinolul se pot anula reciproc. De asemenea, este mai bine sa incepi cu un produs cu o doza mai mica de retinol pentru a permite pielii tale sa se aclimatizeze cu acest ingredient.

  1.      Lumineaza pielea din jurul ochilor

Inainte de toate, e important sa stii ca foarte multe produse pe baza de retinol sunt prea puternice pentru a fi aplicate pe pielea din jurul ochilor. Astfel, poti apela la o crema pentru conturul ochilor cu retinol, care are o formula mai blanda, dedicata pielii sensibile din jurul ochilor. Incearca la inceput sa aplici produsul de doua ori pe saptamana, pana te obisnuiesti cu el, apoi poti sa il folosesti zilnic.

  1.      Tratament antiacneic

In timp ce multe femei folosesc retinolul pentru a incetini procesul de imbatranire al pielii, acest ingredient poate să te ajute sa scapi de accnee. Retinolul amelioreaza imflamațiile pielii, indeparteaza celulele moarte ale pielii si reduce marimea porilor si, in plus, estompeaza urmele lasate de acnee. De asemenea, retinolul poate regla si secretia de sebum a pielii, prevenind astfel alte eruptii cutanate, fiind potrivit pentru tenul mixt sau gras.

  1.      Calmeaza rozaceea

Desi tratamentele cu retinol nu sunt recomandate pacientilor care sufera de rozacee, retinolul poate avea totusi un efect benefic pentru ameliorarea cestei conditii. Insa trebuie sa te consulti cu un specialist inainte de a apela la un produs care contine retinol. De asemenea, este indicat sa iti hidratezi tenul inainte de a aplica produsul pe piele, pentru a reduce impactul ingredientului asupra acesteia.

De la ce varsta poti utiliza tratamente cu retinol?

Tratamentul cu retinol sau vitamina A este cel mai indicat pentru persoanele de la 30 de ani in sus, dar se poate folosi si mai devreme, pentru a preveni formarea ridurilor.

Contraindicatii in tratamentul cu retinol 

Desi retinolul poate fi folosit pe orice tip de piele, unii oameni experimenteaza roseata temporara, exfoliere si sensibilitate. Asta pentru ca pielea lor nu are destui „receptori pentru retinoizi”. Din fericire, daca iti expui pielea suficient de mult la acest ingredient, vei putea sa dezolti astfel de receptori. Insa daca vezi eruptii cutanate puternice, arsuri sau iritatii pe piele, s-ar putea sa fi ales o formula prea puternica si va trebui sa opresti imediat utilizarea acesteia.

Singurele persoane care nu ar trebui sa utilizeze tratamente cu retinol sunt cele care sunt insarcinate sau care alapteaza. De asemenea, nu folosi retinolul daca iei medicamente care pot intra în conflict cu vitamina A. Daca este cazul, consulta-ti medicul inainte de a incepe tratamentul cu retinol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *