Ghidul tenului sanatos

Fiecare dintre noi are o rutina zilnica de ingrijire a tenului. Indiferent de anotimpul de afară, tenului trebuie sa ii acordam o atentie deosebita pentru a-l proteja de factorii externi. Se spune ca persoanele cu tenul normal sunt cele mai norocoase, chiar si-asa, acesta trebuie de ingrijit cu produse care se potrivesc tipului de ten.

Produse de îngrijire pentru tenul normal

Demachierea este un lucru peste care nu ar trebui sa sărim niciodată, indiferent  de cât de obosite am fi. Pentru persoanele cu tenul normal, ideal ar fi sa alegeti un produs delicat, care să curate bine tenul. Gelul de curatare cu aloe vera curata in profunzime, lasand pielea proaspătă și revigorantă.

După curatarea tenului, aplicarea unei loțiuni tonice este următorul pas pentru a revigora si pentru a-i oferi un plus de luminozitate. Lotiunea tonica cu lapte de ovaz este minunata pentru tenul normal. Ideală pentru pielea sensibilă, dar și uscată, fără parfum, produsul reda un echilibrul natural tenului.

Următorul pas ar fi hidratarea cu ajutorul unor produse naturale. Crema de fata cu acid hialuronic si extract de flori albe  oferă un plus de hidratare tenului, de asemenea, este si o buna baza de machiaj. Crema are un factor de protectie de 15, ceea ce combate foto-imbatranirea pielii.

Produse de ingrijire pentru tenul deshidratat, usor uscat.

Una dintre principalele cauze ale tenului deshidratat este ingrijirea necorespunzatoare. Pentru ca timpul frumos de afara, cel mai probabil, iti face cu ochiul, iar dorinta de a prinde un bronz frumos iti surade, pielea poate deveni uscata si fara viata. Pe langă faptul că trebuie sa bem multe lichide, produsele cosmetice ne sunt de mare ajutor atunci cand avem tenul deshidratat sau uscat.

Nu doar un ten machiat trebuie curatat. După o zi intreaga, seara tenul trebuie demachiat  pentru a elimina impuritatile provenite din mediul extern. Demachiantul spuma cu ulei de argan este ideal pentru a curata tenul. Fiind imbogatit cu un derivat al uleiului de argan, lasa piele proaspata si catifelata. Lotiunea tonica cu extract de migdale dulci completeaza procesul de curatare pentru un aspect al tenului hidratant si revigorant.

Crema de fata cu pro-retinol, colagen vegetal si acid hialuronic  este perfecta pentru tenul uscat, de asemenea, este un produs care intervine in procesul de imbatranire, trezind si intinerind pielea.

Produse de ingrijire pentru tenul gras

Daca esti printre persoanele care au un ten gras, iar fata este foarte lucioasa, exista solutii care sa tina excesul de sebum sub control. Indicat ar fi sa-ti speli  fata de doua ori pe zi, dimineata si seara, curatand bine tenul. Foloseste un demachiant delicat pentru a inlatura machiajul. Incearca sa eviti pe cat posibil demachiantele pe baza de crema si  opteaza mai mult pentru un demachiant spuma. Demachiantul spuma,  hidratant si calmant cu extract de aloe vera este tot de ce ai nevoie. Datorita proprietatilor sale hidratante si calmante, lasa pielea perfect curata si foarte delicata. Regula de aur este să nu freci niciodata fata,  miscarile trebuie sa fie blande, astfel risti sa se ingrase si mai tare tenul.

Exfolierea tenului este obligatorie. O data pe saptamana ar fi indicat sa-ti exfoliezi tenul pentru a-l curata,  pentru a reduce excesul de grasime, dar si pentru a elimina celulele moarte. Masca – scrub cu extract de fructe sau masca purificatoare cu argila sunt variantele perfecte pentru a curata tenul, de asemenea, vei preveni aparitia punctelor negre si a cosurilor.

Alege o crema prietenoasa cu tenul tau. Crema pentru tenul gras în primul rand ar trebui sa fie hidratanta. Incearca sa eviti cremele uleioase, chiar daca sunt hidratante.

Opteaza pentru produse naturale, cele cu consistenta de gel raspund cel mai bine nevoilor tale. Crema-gel hidratanta cu mar verde si kiwi  este una dintre cremele hidratante care  s-ar potrivi perfect tenului gras. Cu o textura de gel ofera o senzatie de improspatare si catifelare a tenului.

Si nu uita sa zambesti 🙂

 

Credit photo: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *