Ghidul complet al produselor cu SPF

Aplicarea zilnica pe piele a produselor de protectie solara este unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri atat anti-imbatranire, cat si de preventie a bolilor de piele. Insa este importanta si alegerea produsului si calitatea acestuia.

 

Ce inseamna SPF?

Factorul de protectie solara (SPF) arata protectia pe care o primiti de la crema folosita impotriva razelor solare. Evaluat pe o scara de la 2 la 50 (cu cat numarul este mai mare, cu atat protectia este mai mare), indicele SPF arata timpul pe care il putem petrece la soare, fara ca pielea sa se inroseasca. De exemplu, daca in mod normal dupa 30 de minute de plaja pielea se inroseste, un SPF 30 va va proteja de 30 de ori mai mult, adica 15 ore. Majoritatea oamenilor utilizeaza un minim de SPF 30. Spray-ul pentru plaja anti-nisip cu extract de helichrysum, rezistent la apa este o lotiune protectoare, creata pentru a va permite sa va bucurati de beneficiile soarelui in siguranta. Datorita texturii sale extraordinare rezistente la apa, ofera un sentiment de conform si bunastare dupa fiecare aplicare.

Ce contine trusa de protectie solara?

Pentru ca pielea sa fie atat protejata, cat si ajutata sa faca fata agresiunii razelor soarelui, exista cateva recomandari de ingrijire pe timp de vara. Pe langa protectia propriu-zisa, pielea are nevoie si de o hidratare profunda, cu ajutorul produselor speciale, de hranire si de vindecare, cand este cazul. Construiti trusa de protectie solara in functie de aceste nevoie ale pielii.

Crema de protectie solara pentru corp

Este cea mai sigura cale de a proteja pielea de razele UV. Crema pentru corp trebuie sa fie rezistenta la apa, se aplica cu 25-30 de minute inainte de plaja, iar daca timpul de expunere se prelungeste, dupa 2-3 ore de plaja se aplica din nou. Academia Americana de Dermatologie recomanda folosirea unei creme de protectie cu o valoare SPF de cel putin 30. Alegeti creme cu ingrediente naturale, pe baza de plante sau uleiuri.

Lotiuni de hidratare dupa plaja

Dupa o zi de plaja, pielea expusa direct soarelui are nevoie de hidratare si hranire. Folositi emulsii si lotiuni bogate in uleiuri care hranesc pielea, au efecte regenerante si o ajuta sa isi recapete sanatatea si stralucirea. Gelul de corp, dupa plaja cu 90% suc de Aloe Vera va va ajuta sa calmati si sa hidratati pielea dupa expunerea, oferindu-i stralucirea de care are nevoie.

Crema de protectie solara pentru fata

Tenul este mereu expus, de aceea are nevoie de o protectie permanenta. Mai mult, pielea de pe fata si de pe  decolteu este predispusa la aparitia ridurilor, acest aspect fiind unul de luat in seama cand alegem crema potrivita pentru ten. Crema de fata impotriva petelor si a imbatranirii, cu extract de ulei de argan si pluridefence  este un produs cu o textura de placuta, care este absorbita rapid, lasand pielea placut catifelata si neteda pentru un efect de anti-imbatranire, chiar sub razele solare.

Crema de fata recomandata dupa expunerea la soare

Dupa expunerea la soare, tenul are nevoie de rasfat. Folositi o crema speciala care sa ofere stralucire, dar si calmare. Alegeti ingrediente naturale cum sunt uleiul de argan, cu efecte de restaurare, miere si unt de shea, cu efecte de hranire. Aceste ingrediente ajuta bronzul sa dureze mai mult. Crema de fata dupa plaja cu ulei de argan iti va oferi calmarea si hidratarea de care ai nevoie dupa o zi de plaja. Formula sa contine ulei de argan cu efect de restaurare, miere si unt de shea hranitor, ajuta bronzul sa dureze mai mult si ofera prospetime instantanee.

Mai multe arome si produse gasiti pe bottegaverde.ro.

Credit photo: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *