Machiajul potrivit pentru tinutele boho-chic

  Daca iti place sa porti flori in par, diamante la gat si cizme de cowboy in picioare, atunci esti pe drumul boho cel bun. Daca porti deja aceste lucruri si chiar mai mult de atat, inseamna ca esti deja o iubitoare a stilului boho chic si nu eziti sa-ti manifești creativitatea in modul tau unic. Daca adori produsele de make-up, dar nu știi cum sa le integrezi în stilul tau vestimentar preferat, atunci acest articol este pentru tine.

Hai sa aruncam o privire asupra produselor de make-up din trusa ta si sa vedem cum le poti integra in stilul vestimentar boho chic:

Rujul rosu, baza unei tinute boho chic de inspiratie gipsy

Orice femeie are cel putin un ruj rosu in trusa cu cosmetice si daca nu are atunci clar ar trebui sa-si cumpere. Este considerat reprezentantul feminitatii, simbol al senzualitatii unei femei, pentru ca atrage privirile si starneste reactii similare ca o pereche de pantofi cu toc inalt. Dar, rujul rosu nu trebuie purtat oricum, mai ales pe timpul zilei. Pentru ca limita dintre feminitate si vulgaritate poate fi usor depasita, mizeaza pe o vestimentatie boho chic de inspiratie gipsy.

  Multitudinea de culori, imprimeuri florale mari, elementele etnice si croielile cu volum sunt bazele unui stil vestimentar extrem de vesel si energic, asa cum este boho chic. Aceasta trasatura este inspirata din stilul gipsy, un trend in care elementele romantice si feminine sunt extrem de apreciate.  Pentru că aerul jucaus si totodata senzual se deosebeste cu usurinta gratie culorilor, recomandarea make-up artistilor este catre un machiaj natural, in tonuri neutre, dar cu accent puternic pe buze. Un ruj rosu indraznet va pune in evidenta o rochie neagra cu elemente decorative inspirate din stilul gipsy si te va face sa arati de milioane!

Machiajul nude, partenerul perfect pentru tinuta office

Faptul ca nu esti genul care exagereaza cu produsele cosmetice, nu inseamna ca nu trebuie sa acorzi atentie machiajului zilnic. Machiajul nude care iti pune in evidenta trasaturile chipului intr-un mod discret si iti ascunde imperfectiunile are la baza 3 produse importante: fondul de ten, mascara si un gloss roz pal. Daca vrei totusi ceva mai multa stralucire poti folosi un iluminator si un blush de obraji pentru un plus de prospetime.   Libertatea in vestimentatie pe care ti-o ofera acest tip de machiaj este foarte apreciata de iubitoarele stilului boho. Practic, poti purta tot ceea ce iti doresti indiferent ca este vorba de tinuta boho pentru birou sau pentru facultate. 

Smokey eyes, machiajul ideal pentru un look boho de festival

Smokey eyes, inspirat din tonurile pamantii din natura, supravietuieste de foarte multa vreme deoarece intensifica privirea si scoate in evidenta frumusetea ochilor. Adesea asociat cu machiajele pentru evenimentele de seara, machiajul smokey eyes realizat in tonuri calde de maro si bej este perfect pentru un look boho de zi, perfect de festival. Daca iti doresti ceva mai colorat, poti inlocui nuantele inchise maro cu tonuri neutre sau chiar nuante pastelate precum portocaliu sau turcoaz si poti crea un efect de umbre, facand trecerea de la nuanta deschisa aplicata in coltul interior al ochiului catre nuanta mai inchisa, catre coltul exterior.

  Machiajul smokey eyes in tonuri de maro se potriveste perfect oricarui tip de outfit boho, pentru ca nuantele naturale nu influenteaza cu nimic culorile pieselor vestimentare, ba dimpotriva le scot in evidenta. Fuste lungi cu motive etnice, bluze cu broderii traditionale, cizme din piele intoarsa, margele si bentite in par, toate sunt permise pentru ținuta boho de festival

Eyelinerul, make love not ware

Inspirat din machiajul Cleopatrei, ochii conturați cu eyeliner este acel element al outfitului boho chic care farmeca datorita privirii intense, misterioase. Pentru acest machiaj nu ai nevoie de combinatii elaborate de farduri, ci doar de un dermatograf sau un tus negru sau colorat. Daca folosesti un creion aplica un primer pentru a ajuta la fixarea acestuia si impiedicarea intinderii pe pleoapa. In functie de forma ochilor tai si de efectul de cat eye pe care vrei sa-l obții, vei trasa liniile de contur mai groase sau mai subtiri.   Machiajul anilor ‘70, de inspiratie hippie, cu ochii bine conturati, se potrivesc femeilor care au curajul sa farmece din priviri, cu spirit ludic, dar ne duc deopotriva inapoi intr-o perioada a luptei pentru libertatea in vestimentatie a femeilor. Si ce poate fi mai potrivit pentru o boem decat o tinuta relaxata, ce are la baza o pereche de pantaloni in care se simte confortabil, care striga fara cuvinte: “Sunt frumoasa! Sunt puternica! Am curaj!”

 Stilul boem este despre a te simti bine cu tine insati, cu ceea ce porti. Lookul tau boem poate fi revigorat si completat deopotriva de machiajul care ti se potriveste si care iti pune în valoare trasaturile. Dar, nu exista un set de reguli care sa-ti spuna ca piesele vestimentare din macrame si dantela sau broderiile florale si cizmele din piele intoarsa sunt marca boho. Boho este un stil fara reguli conventionale, este un stil despre libertatea de a te simti bine, mai aproape de natura, mai aproape de ceea ce se gaseste in interiorul tau.

 Fii ceea ce esti si bazeaza pe ceea ce simti indiferent de ceea ce alegi sa porti!

 

Credit photo: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *