Demachierea corecta: cand sa folosesti apa micelara, gel sau spuma de curatare

 Ritualul de ingrijire al pielii noastre nu trebuie simtit niciodata ca pe o povara ci ca pe un moment de rasfat. O piele ingrijita, un ten frumos este o carte de vizita, un atu pentru prima impresie indiferent in ce situatie, la o intalnire, la un interviu pentru un job sau la o prezentare.
Este important sa ne mentinem tenul curat si sa ne demachiem in fiecare seara, dar si de dimineata. Curatarea tenului indeparteaza celulele moarte, care apar in mod firesc in urma regenerarii celulare, previne blocarea porilor si pregateste tenul pentru aplicarea produselor cosmetice.

O alegere deloc dificila

 O demachiere corecta, cu produse naturale, reprezinta cheia catre un ten perfect, radiant si luminos. Asa cum stii curatarea doar cu apa nu este eficienta, este necesar un produs pentru curatarea tenului. Produsele folosite pentru demachiere sunt extrem de importante si indiferent daca preferi laptele demachiant, apa micelara, gelul de curatare sau spuma demachianta, recomandat este ca acestea sa fie delicate cu pielea si sa contina in proportie cat mai mare ingrediente naturale.

Apa micelara

  Ce este apa micelara si daca are beneficii in plus fata de alte demachiante, sunt intrebari la care stie toata lumea raspunsul. Apa micelara poate fi folosita pentru aproape orice tip de ten, de la mixt/gras pana la tenul deshidratat si/sau sensibil, iar dintre beneficii apa micelara are o eficacitate de curatare foarte ridicata de la primul disc demachiant. Micelele active de curatire invaluie praful, mizeria si machiajul, lasand pielea curata, catifelata si niciodata uscata. Practic, apa micelara curata si tonifiaza in acelasi timp.
Demachierea trebuie sa inceapa cu ochii si buzele, indiferent daca ai folosit sau nu produse de makeup, apoi se foloseste produsul de demachiere acoperind fiecare centimetru al fetei, inclusiv linia parului si gatul. Imbiba foarte bine discheta de bumbac in lotiune si executa miscari delicate dinspre interior spre exterior pana cand discheta ramane alba.

  Daca pentru machiajul ochilor si sprancenelor ai folosit produse rezistente la apa si sebum iti recomand sa folosesti Apa micelara bifazica cu ulei de argan care elimina machiajul oferind pielii hidratare in profunzime.
Daca pe langa curatare si hidratare vrei sa-ti reduci imperfectiunile porilor incearca o Lotiune micelara cu extract de goji. Apa micelara cu afine si zmeura este placuta, racoritoare si usoara, perfecta pentru tenul uscat, pe care il curata delicat, asigurand un confort imediat. Formula ultra-eficienta o face potrivita pentru machiajul rezistent la apa.
Nu lasa niciun fel de reziduuri, astfel ca nu trebuie sa aplici un tonic sau sa clatesti.

Spuma de curatare

Spuma demachianta face parte dintre produsele de curatare solubile in apa, se limpezesc complet de pe ten si nu lasa pelicula pe suprafata pielii. Spuma are o textura usoara, se aplica usor si ofera o purificare profunda fiind indicata pentru tenul mixt si gras. Desi este recomandata pentru tenul mixt, formulele de spuma pe baza de ulei pot fi folosite si de persoanele cu
tenul uscat. Spuma demachianta, detoxitianta si delicata cu ulei de Moringa si Oxygeskin curata delicat pielea de machiaj si de impuritatile din mediul extern, lasand-o hidratata si catifelata. Formula sa imbogatita cu ulei de Moringa are o actiune antioxidanta, anti-imbatranire si ajuta la mentinerea elasticitatii pielii.

Gel de curatare

 Gelul de curatare se deosebeste de spuma prin intensitatea cu care actioneaza asupra pielii. La fel ca lotiunea, laptele si apa micelara, gelul face parte din categoria produselor de curatare blanda a pielii. Indeparteaza impuritatile si curata eficient excesul de sebum, machiajul tenului si al ochilor fara a-l usca, reducand excesul de sebum si mentinand totodata echilibrul natural al pielii. Nu patrunde foarte in adancime, are o textura moale, racoritoare, mai densa ca apa micelara si asemanatoare cu a laptelui. In general, acest gen de produs este perfect pentru tenul mixt si gras, deoarece formeaza o spuma bogata care poate avea efect deshidratant in cazul pielii uscate. Gelul de curatare zilnica cu extract de ghimbir, lamaie si acid salicilic, curata tenul combate petele tipice tenului impur si confera un aspect omogen tenului. Pentru tenul uscat poti folosi Gel demachiant cu ulei de macese care curata pielea cu delicatete, reveland in fiecare zi un ten natural si catifelat.

Norocoasele cu tenul normal pot folosi oricare din produse. Daca, totusi, ai tenul uscat si pielea sensibila rasfata-te cu o crema demachianta care iti va mentine pielea hidratata si iti va indeparta bland machiajul si impuritatile.

 Chiar daca zilele acestea sunt dificele si statul acasa te poate deprima, nu uita de ritualul tau de frumusete si ai grija de pielea ta. Specialistii spun ca un ten nedemachiat inainte de culcare va imbatrani mai repede decat in mod normal, indiferent de predispozitia genetica sau tipul tau de ten. Nu uita sa te demachiezi, e simplu, e placut si e un rasfat cu atatea produse dedicate de la Bottega Verde. Si nu uita demachiantul perfect e acela are iti ofera o piele frumoasa si pe care te bucuri sa il folosesti zi de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *