Ingrijirea pielii inainte si dupa epilare

 Indiferent de anotimp, epilatul este unul dintre ritualurile de ingrijire care nu lipseste din rutina celor mai multe femei. Indiferent ca optezi pentru ceara, epilator, crema sau aparatul de ras, este indicat sa urmezi cativa pasi pentru ca dupa epilare sa ramai cu o piele neteda si fina ca matasea.

Ritualul inainte de epilare

 Ideal este sa incepi cu un tratament de exfoliere care sa pregateasca pielea pentru indepartarea firelor de par, fie ca urmeaza sa faci asta cu ajutorul aparatului de ras, a epilatorului electric, cu ceara sau cu o crema epilatoare. Exfolierea inainte de epilare este un pas esential care contribuie in mare masura la un proces nedureros si eficient. De asemenea, prin exfoliere  indepartezi celulele moarte si impuritatile de la suprafata pielii, porii vor fi eliberati si firele de par crescute sub piele devin mai usor de indepartat. Riscul eventualelor iritatii post-epilare va fi minimizat si in plus, vei mai reduce din posibilitatea cresterii firelor de par sub piele. Pentru o exfoliere corecta curata foarte bine zona pe care urmeaza sa o exfoliezi. Orice reziduu sau urma de crema vor fi indepartate cu apa calduta si un produs de curatare. Produsul de exfoliere se aplica cu miscari lente si circulare, fara presiune, cu ajutorul unui burete, a unei perii sau, pur si simplu, cu mana.

 Folosirea unei manusi pentru scrub, cu canepa si fibre de bumbac, va exfolia extrem de delicat pielea, lasand-o neteda si catifelata. Mai mult o manusa pentru exfoliere si epilare va putea fi folosita si inainte de epilare dar si pentru epilare.

 Iti propunem sa folosesti un scrub pentru corp cu extract de struguri rosii care iti va curata si pregati pielea pentru orice tratament de infrumusetare.

 In final, clateste pielea cu apa usor calduta. Nu folosi creme, uleiuri sau lotiune hidratante inainte de procesul de epilare, intrucat acestea pot interfera cu formula produsului epilator, diminuandu-i eficacitatea.

Ritualul post epilare

Dupa epilare, ramai cu o piele frumoasa si neteda, dar extrem de sensibila si care se poate irita foarte usor. Senzatia de piele agresata se poate atenua si transforma intr-o senzatie de rasfat si calmare cu ajutorul lotiunilor post-epilat. Acestea nu trebuie sa fie grase, astfel incat sa se absoarba foarte bine in piele. Persoanele predispuse la foliculita in zonele sensibile, este recomandat sa foloseasca o lotiune dupa epilat, care are si ingrediente antiseptice.

Nu folosi produse cu parfum sau alcool, acestea irita pielea dupa epilare. Pentru calmarea pielii, foloseste o lotiune de curatare blanda, tonica, dar fara alcool. Opteaza pentru creme hidratante, si mizeaza pe gelul de aloe
vera, care are efect calmant si revigorant asupra pielii.

Poti aplica si alte produse hidratante pentru calmarea pielii si scoaterea in evidenta a frumusetii acesteia dupa epilare, cum ar fi lapte de corp cu ulei de argan sau crema de corp cu aroma de mure salbatice. Au o textura
placuta, confera superhidratare pielii, iar aceasta devine matasoasa si purificata.

Ai grija de pielea ta si rasfat-o in fiecare zi cu cele mai bune produse si ritualuri perfecte pentru atunci cand #staiacasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *