Colagen – 5 beneficii pentru un ten superb

 Colagenul este o proteina extrem de importanta pe care corpul nostru o fabrica singur pana la o anumita varsta si care ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii pielii, la sanatatea muschilor, a sistemului osos, a incheieturilor, la cresterea parului si a unghiilor, 30% din totalul proteinelor organismului uman fiind reprezentat de colagen. Descoperă în cele ce urmează care sunt cele mai importante 5 beneficii ale colagenului pentru tenul tau!

1. Produsele cosmetice cu colagen intineresc tenul

 Principalele beneficii ale colagenului sunt legate imbunatatirea aspectului pielii, acesta mentinand pielea tonifiata, ferma si elastica. Aplicate cu regularitate produsele cosmetice cu colagen pentru ten contribuie la obtinerea unui ten frumos si sanatos prin faptul ca patrund adanc in piele, hidrateaza si refac straturile moarte ale pielii.

 Lipsa colagenului determina un aspect tern al pielii, lipsit de stralucire si vitalitate. In schimb, o gama de ingrijire a tenului cu colagen schimba situatia iar rezultatele se vad foarte repede.

 Poti incerca crema pentru fata de zi, antirid, cu efect de umplere, cu extract de flori de rodie si ulei de primula pentru ten uscat sau crema pentru fata, de zi, cu ulei de hazel si flori de rodie pentru ten mixt sau gras.

2. Colagenul pastreaza elasticitatea pielii

 Elasticitatea pielii, dar si flexibilitatea si rezistenta acesteia sunt beneficii colagen de care ne bucuram mai putin odata cu trecerea timpului. Intrucat productia de colagen scade pe masura ce inaintam in varsta, pentru prevenirea ridurilor si pentru sporirea elasticitatii pielii se recomanda suplimentarea aportului de colagen. Incearca tratamentele intensive cu colagen care actioneaza pe timp de noapte pentru a contracara imbatranirea pielii. Crema-balsam de noapte cu efect antirid pentru toate tipurile de ten este un produs care imbunatateste elasticitatea, luminozitatea si fermitatea pielii, datorita ingredientelor de colagen, extract de flori de rodie si a uleiului de camelie.

3. Tinerete fara batranete datorita colagenului

Ne nastem cu o cantitate foarte mare de colagen in sange, insa pe masura ce inaintam in varsta, mica fabrica de producere a colagenului isi inchide portile, de aceea este necesar ca pentru un spect tanar sa venim din exterior cu surse de colagen. Scapa de ridurile fine de expresie si ramai
mereu tanara cu serurile cu colagen super concentrate cu actiune antirid si colagen vegetal. Doar cateva picaturi de produs dau chipului o stralucire proaspata si o minunata senzatie de fermitate. Un ser antirid cu extract de flori de rodie si cafeina va imbunatati si va da fermitate zonei delicate din jurul ochilor si a buzelor, datorita extractului de rodie care actioneaza pozitiv asupra colagenului din piele.

4. Colagenul pastreaza pielea hidratata si contribuie la regenerarea celulara

  In dermatocosmetica, colagenul are proprietati hidratante, previne celulita, uniformizeaza aspectul pielii corpului, impiedica aparitia ridurilor si chiar are capacitatea de a le diminua pe cele existente. Colagenul contribuie la nivelul de hidratare al pielii, de aceea se gaseste in formula multor creme faciale. E recomandat sa incluzi in rutina saptamanala, sau chiar mai des, printre alte produse cu colagen pentru ten si masti pe baza de colagen. Tenul tau va deveni mai luminos si mai tonifiat.

 

5. Rolul colagenului in procesul de cicatrizare si vindecarea ranilor

Colagenul stimuleaza si procesul de cicatrizare si de vindecare a ranilor, prin stimularea multiplicarii celulare in zona lezata. Poti constata aceste beneficii colagen, mai ales daca ai ramas cu cicatrici, in urma acneei din adolescenta. Colagenul ajuta la cicatrizarea rapida si eficienta a semnelor si la vindecarea pielii, stimuland celulele sa se regenereze.

 Pentru petele inestetice care apar fie din cauza expunerii la soare sau din cauze hormonale, ai nevoie de produse cu putere de exfoliere. Procesul duce la o piele curata, iar un produs care contine si colagen, precum un gel de curatare cu extract de flori de rodie, va ajuta tenul sa isi revina mai
repede la un look catifelat, regenerat si stralucitor.

Ai grija de tenul tau in fiecare zi si ajuta-l cu produse potrivite tipului de ten dar si varstei, iar gama de produse cu colagen pentru ten poate fi un adevarat rasfat si poate fi secretul tineretii tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *