Aloe Vera pentru maini dezinfectate si hidratate

 

  Pielea mainilor tale este zilnic agresata, fiind zona corpului supusa la cele mai multe incercari, si, de aceea, trebuie ingrijita si protejata. In plus, zilele acestea trebuie sa ai grija mai mult ca niciodata de mainile tale si de data aceasta nu este vorba numai de aspectul estetic.

  In contextul pandemiei COVID-19, spalatul si dezinfectatul mainilor a devenit una din cele mai eficiente metode de preventie impotriva contaminarii cu noul virus. Specialistii incurajeaza spalatul mainilor cu apa si sapun timp de minimum 20 de secunde, iar la nevoie folosirea unui gel dezinfectant pe baza de alcool, la fiecare interactiune cu elemente din
exterior.

  Din pacate, spalarea frecventa a mainilor si aplicarea dezinfectantilor pe baza de alcool iti pot deteriora bariera naturala a pielii. Agentii de curatare din compozitia sapunurilor si cantitatea crescuta de alcool din dezinfectante pot avea ca efect uscarea excesiva a pielii mainilor si a
unghiilor.

Există și soluții precum săpunurile cu un procent cât mai mare de ingrediente naturale și gelurile dezinfectante cu maxim 60% alcool și ingrediente hidratante. Pe ambele le poti gasi la un click distanta pe bottegaverde.ro.

Spala-ti mainile cu un sapun de calitate

  Dezinfectantul de maini are puterea de a ucide bacteriile si virusurile, dar spalarea cu apa si sapun ramane cea mai buna solutie pentru o igiena corecta.
Exista diferite tipuri de sapunuri: sapunuri antibacteriene, sapunuri naturale, sapunuri cu glicerina, sapunuri hidratante. Indiferent de formele acestuia, un sapun te ajuta sa iti mentii sanatatea atunci cand il folosesti in momentele in care esti expus germenilor din mediul inconjurator.

  Daca tot trebuie sa te speli pe maini foarte des, alege sa o faci cu un sapun de calitate. Stai departe de produsele ce contin alcool sau alte substante iritante pentru piele. Apa ar trebui sa fie calduta, pentru ca apa rece inaspreste mainile, iar sapunul sa aiba un PH neutru.

  Alege un sapun cu ingrediente naturale, imbogatit cu uleiuri si ingrediente hidratante, care ajuta pielea sa ramana moale si elastica. Vitamina E, laptele de iris, laptele de ovaz, aloe vera, untul de shea, uleiul de migdale, uleiul de argan, extractele de lavanda, ceai verde sau struguri rosii, sunt ingrediente-cheie pe care sa le cauti pe eticheta sapunului.

Foloseste un gel dezinfectant delicat cu pielea

  Dezinfectantul de maini cu alcool este un produs indispensabil in orice situatie in care doresti sa iti cureti mainile fara a folosi apa, mai ales ca nu necesita clatire. Este bine sa il ai cu tine, si sa-l folosesti ori de cate ori intri in contact cu elemente din exterior si este bine sa alegi produse cu ingrediente naturale.

Pentru maini perfect curate si hidratate, un gel de curatare cu o formula speciala imbogatita cu aloe vera, este solutia ideala. Nu necesita clatire si nu lasa senzatie lipicioasa. Substantele active din aloe vera incetinesc schimbarile degenerative ale pielii si stimuleaza productia de colagen si de elastina, care ajuta la vindecarea si refacerea pielii, calmand iritatiile. Folosind un gel dezinfectant cu aloe vera ca solutie de curatare, pielea ta va fi igienizata dar va ramane hidratata si catifelata.

  Totul se rezuma la utilizarea corecta a produselor. In primul rand, trebuie sa verifici cantitatea de alcool a dezinfectantului, apoi cantitatea recomandata pentru o folosire. Aplica suficient dezinfectant pentru a acoperi intreaga suprafata a palmelor, degetelor si unghiilor, apoi lasa-l sa se usuce complet. Odata ce pielea este uscata (cam 2 minute), vei sti ca produsul si-a facut efectul si poti aplica o crema hidranta. Astfel, mainile tale vor fi curate, dar vei evita si uscarea lor excesiva.

Aplica o crema hidratanta dupa fiecare spalare a mainilor

 Majoritatea produselor dezinfectante au si un efect agresiv asupra functiei de bariera a pielii, fenomen care apare frecvent acum, in special la nivelul mainilor. Trebuie sa hidratam mainile uscate de la atata spalare, mai ales cand utilizam multe produse cu un continut sporit de alcool.
Hidratarea este cruciala pentru mentinerea sanatatii pielii si pentru evitarea iritatiilor, asa ca foloseste o crema de calitate ori de cate ori aplici gel dezinfectant fara ingrediente hidratante sau apa si sapun. Pentru a impiedica descuamarea pielii, foloseste o crema de maini blanda, cu ingrediente naturale pentru a regenera si hidrata.

 Pune sanatatea ta si a celor din jur pe primul loc si respecta toate masurile de igiena si distantare sociala. Noi te ajutam cu produse inovative cu ingrediente naturale pentru ca pielea ta sa fie hidratata si protejata indiferent de situatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *