Ce mi se potrivește: lapte de corp sau unt de corp?

Pielea se usucă atunci când pierde umiditatea naturală din cauza unui număr foarte mare de factori: vreme, dietă neadecvată, poluare, folosirea unor cosmetice nepotrivite pentru pielea ta, vârsta… Pentru a-ți proteja pielea poți folosi lapte de corp, loțiune de corp, cremă de corp sau unt de corp. O piele hidratată și suplă radiază sănătate, protejându-te și de efectele îmbătrânirii, de aceea este bine să folosești aceste produse în mod constant. O piele îngrijită și hidratată îți oferă încredere, iar corpul tău exprimă frumusețe și fericire, din cap până în picioare.

Beneficii generale ale laptelui și untului de corp

Laptele și unturile de corp ajută în tratarea unui mare număr de probleme ale pielii, de la arsuri solare și până la hrăniea epidermei cu tendința de uscare. Orice lapte de corp sau unt de corp de calitate aplicate zilnic, indiferent de tipul tău de piele va aduce beneficii substanțiale pielii și va reda aspectul natural și sănătos al acesteia.
● Hidratează pielea în profunzime.
● Folosite regulat, ambele fac pielea să capete o textură catifelată și o strălucire naturală. Sunt eficiente pentru echilibrarea tonusului pielii, menținerea ph-ului, eliminarea roşeţei şi calmarea iritaţiilor (eczeme,
dermatită).
● Înmoaie și cele mai dure zone ale corpului (coate, genunchi, călcâie) și fac pielea mai fină, mai catifelată.
● Antioxidanţii pe care îi conțin luptă împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea pielii.
● Folosite la masaj, atât laptele cât și untul au un puternic efect relaxant, destresant, energizând întregul organism şi stimulând sistemul imunitar.
● Completează perfect acțiunea gelului de duş și a produselor cu efect exfoliant.

Diferențele dintre ele sunt date de componentele produsului, de modul de penetrare a pielii: prin masaj ușor sau unul insitent și de textură, un lapte de corp are consistența unui lapte bătut spre iaurt fin, pe când un unt de corp este mai consistent.

Avantajele folosirii laptelui de corp

Laptele de corp are o textură lejeră, non-grasă și este compusă în principal din apă și ulei. Spre deosebire de loțiunea de corp, un lapte de corp are un conținut mai mare de uleiuri binefăcătoare pentru piele, în raport cu
conținutul de apă din formula sa, este mai bogat, mai onctuos și oferă pielii o hidratare de lungă durată. Fiind atât de ușor, este absorbit foarte rapid de piele.
• Se poate folosi pe tot parcursul anului și în fiecare dimineață pentru că un lapte de corp se absoarbe rapid în piele. Nu trebuie să-ți faci griji pentru urme grase sau lipicioase.
• Cu un pH de 5,5, identic cu al pielii sănătoase, laptele de corp de calitate întreține și protejează bariera naturală de protecție a pielii, care poate fi compromisă în urma deshidratării și a exfolierilor repetate.
• Hrănește în profunzime pielea, restaurându-i echilibrul hidrolipidic.
• Regenerează și calmează pielea foarte uscată, prevenind iritațiile și pruritul.
• Secretul laptelui de corp este să fie folosit în mod regulat, după fiecare baie sau duș, astfel pielea corpului va rămâne fină și parfumată câteva ore.

Cele mai multe dintre produsele de lapte de corp au ingrediente comune. Cu excepția ingredientelor cu rol hidratant, cum ar fi umectanții și emolienții, cei mai buni compuși din laptele pentru corp sunt vitaminele, mineralele și aminoacizii. Toate acestea protejeaza și tonifică pielea și îmbunătățesc textura acesteia. Laptele de corp cu lapte de ovăz de la Palazzo Massaini, cu formula sa specială cu lapte de ovăz cultivat,
îmbunătățește rapid senzația de uscare și hidratează intens pielea, fiind ideal pentru pielea sensibilă. Un lapte de corp cu unt de cacao, ideal pentru piele și simțuri va conferi pielii un confort imediat, lăsând-o moale
și mătăsoasă. La fel un lapte de corp tonifiant cu săruri de la Marea Moarta va avea o acțiune antioxidantă și intens hidratantă.

Dezavantajele laptelui de corp

Nivelul de hidratare al laptelui de corp este unul mai mic față de untul sau crema de corp.
Avantajele folosirii untului de corp

Un unt de corp este un produs cosmetic protector pentru piele, compus în principal din uleiuri naturale și unt vegetal. Multe dintre aceste uleiuri și unturi de corp naturale penetrează suprafața pielii, pentru a o hrăni.
Rezultatul este o piele vizibil mai fină, mătăsoasă și mult mai moale.

• Untul de corp îţi îmbracă trupul într-un strat protector ce ţine la distanţă influenţele nefaste ale factorilor externi asupra pielii și păstrează un nivel optim de hidratare. Pentru că are o concentrație mai mare de uleiuri
naturale (ulei de cocos, de măsline, de jojoba, de argan…), un unt de corp este mult mai gros decât o cremă sau un lapte de corp, motiv pentru care poate forma un strat protector pe piele pentru a preveni pierderea
umidităţii. În comparație cu un lapte de corp, untul hidratează mult mai intens pielea.
• Unturile de corp sunt indicate în special îngrijirii pielii uscate, dar sunt potrivite pentru toate tipurile de piele și pot fi utilizate zilnic. Stimulează sinteza de colagen, întărind, dând viaţă şi tinereţe pielii. Alege pentru
pielea uscată unt de corp hrănitor cu ulei și unt de shea, adevărate comori de elemente nutritive pentru epidermă, sau unt de corp pentru piele uscată și deshidratată, cu ulei de argan.
• Deshidratarea pielii agravează vergeturile și cicatricile. Pentru a îmbunătăţi textura pielii, foloseşte unt de corp pe bază de unt de cacao în locul laptelui de corp, după fiecare duş. Un unt de corp antioxidant cu extract de struguri roșii pe bază de unt de cacao, stimulează producția de colagen, fapt ce duce la prevenirea ridurilor, ajută la tratarea și estomparea cicatricilor și vergeturile.
• Aplicate constant pe călcâie, coate şi genunchi, aceste unturi de corp refac ţesuturile epidermei. Pentru a le potenţa efectul de hidratare, foloseşte-le seara şi acoperă-ţi picioarele cu şosete.

Dezavantajele untului de corp
Deși untul de corp pătrunde rapid în piele și o hidratează în profunzime, există percepția, datorită texturii mai groase, că acesta oferă pielii un aspect gras, lucios și o senzație neplăcută la atingere. Mai ales, dacă folosești unt de corp pe timpul verii, poți să-ți simți pielea prea grasă. De aceea, untul de corp este mai potrivit în zilele răcoroase de iarnă.

Cât de des trebuie aplicat laptele și untul de corp

Aplicarea acestor produse de îngrijire a pielii corpului trebuie făcută în funcție de nivelul de hidratare al pielii. O persoană cu piele uscată folosește zilnic un produs puternic hidratant, cum ar fi un unt de corp sau o cremă de corp. În schimb, cineva care are o piele normală spre grasă poate avea nevoie doar de lapte de corp. Există și varianta combinării acestor produse: unt de corp seara, dupa duș, lapte de corp dimineața, pentru că se absoarbe
mai repede.

 Bottega Verde.ro îți pune la dispoziție o gamă variată de lapte de corp și unturi de corp cremoase și hidratante, care îți lasa pielea catifelată și plăcută la atingere. Sunt produse naturale și lipsite de substanțe chimice dure, fără parabeni, fără și formaldehidă, ale căror beneficii le vei observa după prima aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *