Alegerea cremei de față cu factor de protecție solară

 Venirea verii și dorința de merge repede la plajă, pentru a dobândi bronzul perfect, trebuie să îți aducă aminte că pielea trebuie protejată împotriva efectelor nocive ale soarelui. Cu toate că majoritatea dintre noi vrea să se convingă de contrariul, medicii sunt foarte categorici în ceea ce privește bronzul și expunerea la razele UV, iar pielea feții este cea mai expusă radiaților solare, de aceea are nevoie de o protecție permanentă. Mai mult, pielea de pe față și de pe decolteu este predispusă la apariția ridurilor, acest aspect fiind unul de care să ții cont când alegi crema de față potrivită tenului tău.

De ce să folosești o cremă de față cu factor de protecție solară

 Razele soarelui nu sunt sănătoase pentru piele și nu există bronzare fără efecte negative asupra pielii, iar arderea pielii nu este plăcută nici ca aspect, nici ca senzație. Bronzul apare datorită fotostimulării celulelor din stratul superior al dermei (melanocite) care produc mai mult pigment (melanina). Dar expunerea excesivă și repetată la soare, poate leza melanocitele și astfel apar arsurile. În plus pe langă efectul de bronzare, razele UV pot deteriora celulele din profunzimea stratului de piele, provocând transformări la nivelul colagenului și elastinei. Efectele, sunt cunoscute: pistrui, pori dilatați și pete de pigmentare, iar pe termen lung: îmbătrânirea pielii.

 Pe lângă faptul că în sezonul cald ar trebui să eviți complet să stai în soare la orele amiezii, este necesar să iei toate măsurile de precauție pentru a-ți proteja pielea. De cele mai multe ori, cea mai bună variantă este folosirea de cremă de față cu factor de protecție:

  • Pentru a preveni ridurile premature și petele pigmentare;
  • Pentru a reduce riscul de cancer de piele (melanom malign);
  • Pentru a ne proteja fața de arsuri solare, eventuale eczeme sau mâncărimi.

Cum alegem cea mai potrivită cremă de față cu protecție solară

Fie că mergi la munte la mare, sau te plimbi prin oraș, razele soarelui iți pot afecta pielea într-o mulțime de moduri dăunătoare. De aceea este cel mai bine să ai mereu la tine o cremă de față cu un factor de protecție potrivit pentru tipul pielii tale.

Factorul de protecție

Razele UV de care trebuie să te protejezi sunt de două tipuri: UVA și UVB. UVB penetrează pielea la un nivel mai superficial și sunt cele care provoacă arsurile, iar UVA sunt cele care îmbătrânesc și generează cancerul de piele. O cremă care îți va oferi protecție cu spectru larg, pentru ambele tipuri de raze este o cremă de față pentru protecție solară care conține în compoziția sa oxid de zinc și dioxid de titan. 

FPS înseamnă factor de protecție solară (SPF -sun protection factor), iar valoarea acestuia indică echivalentul timpului de expunere la soare fără a rezulta arsuri solare, practic măsoară nivelul de protecție pe care îl vei primi împotriva razelor UVB. Este notat pe ambalaje de la 2 la 50+. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare protecția garantată. De exemplu, dacă un anumit tip de piele va fi afectat după 10 minute fără cremă cu protecție solară, aplicarea unei creme cu FPS 15 va proteja pielea respectivă de arsură pentru 150 de minute.

Alege SPF-ul în funcție de tipul tău de piele

Persoanele cu pielea albă au nevoie de un SPF mai mare, cam 50, pentru că, lipsindu-le pigmentul, se pot bronza spre arde, mult mai repede. Și în cazul în care ai pielea mai închisă, e bine să folosești cremă de față de protecție între 15 și 25, în nici un caz să renunți la ea, altfel pielea ta va îmbătrâni prematur. Pentru pielea albă se recomandă SPF 30, iar pentru pielea albă cu pistrui, alunițe și alte formațiuni se recomandă SPF 50. La fel și în cazul femeilor gravide, recomandarea este de minimum SPF 50. 

Crema de față pe care o alegi trebuie să fie compatibilă cu pielea ta, dacă ai o piele sensibilă este necesar să folosești o cremă de față cu SPF 50. Te vei simți minunat cu o cremă de față hidratantă, de zi, cu ulei de Jojoba și lapte de ovăz, SPF 50+. Este o cremă hidratantă pentru pielea sensibilă și delicată, și care formează un strat de protecție din momentul expunerii la soare. Laptele de ovăz ajută la hidratare și la menținerea barierei hidrolipidice a pielii în stare bună, iar uleiul de Jojoba oferă hidratare intensă pielii deosebit de uscate și deshidratate.

Ingrediente

Orice cremă de față cu protecție solară conține ingrediente active care fie absorb, fie reflectă razele dăunătoare ale soarelui.

  • Dacă suferi de alergii sau ai o sensibilitate mare a pielii, este important să optezi pentru o cremă de față cu SPF care să aibă cât mai multe ingrediente naturale: unt de Shea, unt de cacao, ceai verde, ulei de măsline, ulei de argan sau aloe vera. Atenție însă, doar aceste ingrediente singure, nu îți pot oferi protecția necesară. 

Din frunzele de Aloe Vera se obține un suc cu peste 200 de substanțe funcționale, capabile să efectueze o acțiune eficientă de hidratare, calmare și regenerare a pielii. Crema de față hidratantă, de zi, pentru ten mixt, cu suc de Aloe Vera, SPF 20 combate excesul de sebum și are efect antirid și de protecție împotriva razelor UV.

  • Ingrediente care asigură protecția solară – Ingredientele care protejează împotriva razelor UVB și UVA sunt compuși anorganici. Nu sunt absorbite de piele, nu ajung în sânge și nu sunt toxice pentru organism. Oxidul de zinc și dioxidul de titan reflectă razele ultraviolete acționând asemenea unei oglinzi.
  • Ingrediente anti-îmbătrânire – Expunerea la soare duce la îmbătrânirea prematură a pielii și la formarea petelor, de aceea urmărește menționarea antioxidanților, vitaminele C, E, A. Coenzima Q10, dar și extractul ce ceai verde, de rodie sau merișor…

Cea mai bună metodă de a preveni îmbătrânirea tenului și orice urmă de pată de pigmentare este folosirea zilnică a unei creme de față cu protecție solară. În alegerea cremei se va ține cont obligatoriu de gradul de protecție, astfel, este indicat un produs cu SPF +30. Tenurile uscate și sensibile au nevoie de cremă de față hrănitoare, vitaminizantă, spre deosebire de cele grase, care se simt mai bine cu creme lejere, hidratante. Crema de față antirid, de zi, cu ulei de argan și vitamina E, SPF 30, are variante pentru ten normal și uscat dar și pentru piele mixtă. Descoperă un produs care hidratează tenul și îl protejează de razele UV. Formula anti-îmbătrânire cu ulei de Argan și Vitamina E, te ajută să obții un bronz uniform și previne formarea petelor.

  • Ingrediente de evitat – parabeni, parfumuri sintetice, Oxybenzone, retinil palmitat, polyothylene Glycol…

Tips pentru aplicarea cremei de față cu FPS 

Cea mai bună cremă de față cu protecție solară nu îți va fi de niciun folos dacă nu o vei folosi corect.

  • Cea mai importantă regulă: crema de față cu FPS trebuie folosită cu regularitate.
  • Nu se face economie la crema de protecție solară, stratul de cremă de față se aplică cât mai generos pe față, gât și decolteu.
  • Se aplică cu 15-20 minute înainte de expunerea la soare, masând ușor până la absorbție. 
  • Reaplică frecvent pentru a te asigura ca rămâi protejată, mai ales după transpirație, umezire sau uscare.
  • Trebuie folosită și în sezonul rece pentru că radiațiile sunt prezente și în zilele înnorate. S-a dovedit că 80% din razele UV nocive, pătrund prin stratul de nori și pot dăuna pielii.

Cremele de față cu protecție solară de la Bottega Verde îngrijesc delicat pielea expusă razelor soarelui, funcționând precum niște veritabile tratamente de înfrumusețare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *