Colagenul si beneficiile sale asupra pielii

Colagenul este cea mai intalnita proteina din corpul uman, care cuprinde aproximativ 30% din continutul total de proteine al intregului organism, potrivit datelor oferite de Medical News Today. Colagenul ofera o gama larga de beneficii asupra pielii, insa acestea variaza, in functie de modul in care fiecare organism in parte produce colagenul. Unele produse cosmetice care contin colagen sunt extrem de indicate femeilor care au probleme cu fermitatea pielii, intrucat beneficiile sunt extraordinare, aspectul fizic fiind imbunatatit.

Andreea Has, specialist in make-up Bottegaverde.ro, ne explica de ce este colagenul atat de important pentru tenul nostru si ce putem face pentru a ne pastra pielea frumoasa si tanara, mai mult timp.

 1. Creme cu colagen intineresc tenul

Cremele cu colagen sunt extrem de bune pentru ten deoarece imbunatatesc aspectul pielii daca sunt aplicate cu regularitate. Astfel, acestea contribuie la obtinerea unui ten frumos si sanatos prin faptul ca patrund adanc in piele, hidrateaza si refac straturile moarte ale pielii. Poti incerca crema de fata de zi, cu actiune antirid avansata, cu colagen vegetal si elastindefence, 102 lei, pentru un ten de invidiat.

 2. Colagenul pastreaza elasticitatea pielii

Colagenul ajuta pielea sa isi pastreze elasticitatea, chiar si dupa trecerea anilor. Acest lucru conduce la reducerea aparitiei ridurilor, astfel ca, odata cu inaintarea in varsta, cremele cu colagen  sunt o necesitate daca iti doresti o piele care sa arate bine.

Poti alege crema de fata de noapte, cu colagen, 102 lei, pentru un ten perfect.

3. Colagenul repara ridurile de expresie

Odata cu inaintarea in varsta si cu scaderea nivelului de estrogen, incep sa apara ridurile de expresie, care, desi nu sunt adanci, sunt inestetice, mai ales pentru o femeie care nu vrea sa-si arate varsta. „Poti scapa de ridurile fine de expresie daca folsoesti produsele portivite”, spune Andreea Has. Alege sa ai grija de tenul tau si adauga in trusa ta dedicate ingrijirii tenului, serul super concentrate, cu actiune antirad si collagen vegetal, 100 lei, pentru ca varsta pe care o ai, sa ramana micul tau secret.

Colagenul poate face minuni pentru tenul tau, mai ales atunci cand ai ramas cu cicatrici, in urma acneei din adolescenta. Ai grija de tenul tau! Tu ce produse de ingrijire folosesti?