3 tips&tricks pentru ingrijirea parului gras!

Exista momente in viata ta cand te uiti la parul tau si zici ca mai merge o zi. A doua zi te trezesti si iti pare rau ca nu l-ai spalat aseara. Un par gras va atrage atentia asupra lui si o serie de etichete care iti vor fi atribuite tie. Sampoanele dedicate ingrijirii parului gras de multe ori nu isi mai fac efectul, iar pentru a scapa de un par uleios ai nevoie sa apelezi la tratamente speciale pentru acesta.

Unele persoane spun ca parul gras este o consecinta a unei alimentatii bogate in grasimi sau ca este o problema mostenita genetic. Specialistii au pus la indoiala aceste mituri si au adus un argument veridic, acela ca scalpul are glande sebacee, care secreta sebum in exces. Sebumul este cel care iti hidrateaza scalpul pileii, dar si cel care, in timpul unei dereglari hormonale sau in timpul unui tratament, poate sa devina inamicul tau, facandu-ti parul gras.

Daca parul tau este drept, atunci are un grad mai mare de predispunere catre ingrasare, iar daca este carliontat nu se ingrasa la fel de repede. Ei bine, ce trebuie sa stii este ca nu depinde de tipul de par pe care il ai, ci de grosimea firului de par. Parul carliontat are fire de par mai groase, care mascheaza sebumul lasat de glandele sebacee.

3 tips&tricks pentru un par cat mai sanatos

Pentru un par uleios este bine sa tii cont de urmatoarele secrete de ingrijire a scalpului, care iti vor face parul sa arate curat in fiecare zi:

  1. Produse de par

 

  1. Modalitati de spalare
  1. Alimentatia

Ai grija de parul tau si de modul in care poti fi catalogata din cauza unor probleme pe care nu le poti controla in mod direct. Pentru un par cat mai sanatos foloseste produsele BottegaVerde.ro, care sunt bazate pe retete naturale si folosesc plante si fructe mediteraneene in compozitia lor. Acestea au rolul de a mentine sanatatea parului tau pentru cat mai mult timp.