Cu vantul si cu soarele-n par. Sanatos sau nu prea?

Ei bine, e frumos, dar nu e sanatos! Poate ca unele fotografii sunt de-a dreptul artistice realizate in timp ce razele soarelui patrund printre suvitele de par, conferindu-ti o oarecare aura. Daca tii la sanatatea parului tau, afla ca razele ultraviolete iti pot deteriora structura firului de par, subtiindu-l si provocand caderea lui. Cand temperaturile trec de 25 de grade, un semnal de alarma ar trebui sa se activeze la nivelul scalpului: parul este in pericol!

Pe langa efectul nociv asupra pielii, soarele dauneaza si podoabei capilare. Este uimitor cum lumina soarelui este esentiala pentru viata si in acelasi timp daunatoare. La Bottega Verde credem ca totul consta in echilibru, idee pastrata si in realizarea retetelor noastre pentru a obtine cea mai buna varianta din natura a produselor  cosmetice.

Vara este momentul perfect sa uiti de feohn si sa ii dai parului o pauza de la factorii agresivi. Aerul fierbinte usuca firul de par si in special cuticula, mai ales daca parul este vopsit sau este fragil.

Soarele si caldura actioneaza in sensul oxidarii parului, iar acesta isi pierde culoarea. Desi incantatoare schimbarea la prima vedere pentru ca obtii o culoare de par mai deschisa fara sa aplici un nuantator, afla ca actiunea soarelui este nociva.

Expertii nostri in dermatologie iti recomanda sa eviti expunerea la soare intre orele 10:00-15:00, cand soarele este cel mai puternic.

In lipsa unui tratament special pentru par, este bine sa il protejezi cu o palarie sau cu o esarfa.

Combaterea efectului de „par ars”

Balsamul cu keratina vine foarte bine in ajutorul parului expus la temperaturi crescute, deoarece ii confera un strat de proteine pentru a-l hrani si a-i oferi nutrientii necesari. De asemenea, acesta restructureaza moliciunea si stralucirea parului, iar keratinele si proteinele de casmir ofera protectie si ingrijire parului, facandu-l in acelasi timp mai rezistent impotriva factorilor externi daunatori.

keratina-si-casmir-balsam-cu-keratina-si-proteine-de-casmir-luminozitate-si-protectie-par-deteriorat-1257880-125788-64

Combaterea efectului de electrizare

Uleiul de argan este inamicul electrizarii parului. Clorul sau sarea marii au tendinta de a usca excesiv cuticula si de a degrada cantitatea de sebum care mentine hidratarea parului. Bottega Verde iti recomanda un tratament intensiv pe baza de ulei de argan de Maroc dupa fiecare baie de soare, la finalul zilei hidratand si parul, nu numai pielea. Un plus de consistenta si stralucire pentru parul uscat, tern, stresat, parul este imbracat intr-un invelis protector care impiedica parul sa devina rebel. Toate acestea sunt posibile datorita ingredientelor nutritive, restructurante, protectoare – proprietati ale uleiului de argan. Este eficient de la prima folosire, nu lasa reziduuri, iar parul este usor de pieptanat si usor de aranjat.

 argan-de-maroc-ulei-de-argan-restructurant-cu-efect-de-stralucire-ingrijire-si-protectie-pentru-parul-deteriorat-si-fragil-1358240-135824-73 (1)

Nu uita de alimentatie! Un par sanatos va fi un par hidratat, deci nu uita cei 2 L de apa pe care este indicat sa ii consumi zilnic. Apa mentine elasticitatea pielii si a parului. Un alt sfat din partea dermatologilor nostri este ca parul sa fie udat cu apa plata inainte de expunerea la soare si la contactul cu apa marii sau piscinei, pentru a nu absorbi toate substantele chimice sau sarea existenta in suprafata de contact.

Razele UV sunt atrase mai ales de culorile inchide de par, cum ar fi negru sau saten, de aceea persoanele care au aceasta culoare sunt mai predispuse la insolatie. In plus, uita de uscator, placa de par sau ondulator! Vara asta se poarta parul natural, asortat cu un zambet pe masura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *