Cum sa scapi de bataturi in cativa pasi simpli!


Bataturile sunt extrem de neplacute, si nu doar din punct de vedere estetic. In functie de greutatea corporala a fiecaruia, de stilul pantofilor pe care ii poarta, de calitatea pielii si de efortul fizic sau in functie de slujba pe care o are, fiecare persoana in parte este mai mult sau mai putin predispusa la aparitia acestei probleme.

In acest articol, specialistii BottegaVerde.ro iti vor explica care sunt motivele aparitiei de bataturi si cum le poti trata sau preveni, pentru ca acestea sa nu se agraveze.

 Ce sunt bataturile?

Bataturile, cunoscute si sub denumirea de calusuri, sunt acele zone de piele ingrosata, intarita si moarta. Acestea apar pentru a proteja pielea si alte structuri de sub piele de presiune, frictiune sau traumatism. Pot avea o culoare galbuie sau rozalie, pot fi mai putin sensibile la atingere decat pielea inconjuratoare si pot avea un aspect neregulat. Bataturile de la picioare la persoanele active, care fac multa miscare sunt normale. Acestea devin o problema cand cresc suficient de mult si devin dureroase.

Care sunt cauzele aparitiei bataturilor? 

Cauzele aparitiei de bataturi se datoreaza fortei de presiune si de frecare repetata pe o zona a pielii, pe o perioada mai lunga de timp. Presiunea determina aparitiei de piele moarta si formarea unei suprafete tari, care are rolul de a proteja. O batatura moale se formeaza in acelasi fel, atunci cand transpiratia inmoaie pielea. Acest fenomen are loc mai ales intre degetele de la picioare. Acestea nu sunt cauzate de un virus si nu sunt contagioase, insa trebuie sa ai mare grija de aspectul lor, pentru a nu se agrava. Asadar, cele mai frecvente cauze ale aparitiei de bataturi la picioare sunt:

Este foarte simplu sa identifici o batatura, deoarece foarte multe persoane s-au confruntat cu asa ceva macar o data de-a lungul vietii. Atunci cand abia incepe sa se formeze este imposibil sa nu o observi, deoarece te va durea. Cand se intareste, devine galbena si nu mai doare, ci are un aspect putin capat si inestetic. Uneori se poate confundata cu un neg, dar o poti desosebi, deoarece este mai tare si nu te deranjeaza la atingere.

Daca bataturile sunt prea mari si nu poti scapa de ele  cu ajutorul unei pietre abrazive sau a unei pile speciale pentru talpile de la picioare, dupa ce ai stat putin cu picioarele in apa,atunci trebuie sa apelezi la ajutorul unui medic.

Incaltarile cu o talpa mai groasa si moale te vor ajuta. Atenuand din presare, acestea nu vor lasa talpile sa fie afectate in timpul mersului. Unii oameni folosesc acidul salicilic pentru a scapa de aceasta problema, dar unii medici nu recomanda acest lucru, caci poate afecta pielea din jur, provocand iritatii care se pot transforma in adevarate rani.

In cazuri extreme, in care bataturile nu incep sa dispara si se maresc necontrolat, fiind insotite si de monturi,  atunci se poate apela si la tratament chirurgical.

Tratamente pentru bataturi

Bataturile pot fi usor prevenite cu ajutorul unor sfaturi simple, pe care le poti pune imediat in practica:

 

 

Nu uita sa adaugi si saruri anti-oboseala, revigorante pentru picioare pentru o relaxare totala. Aceste saruri parfumate sunt imbogatite cu Aloe Vera, hidratante si calmante, care confera o stare de bine si relaxare picioarelor. Perfecte pentru a scoate oboseala si stresul, pentru ca au un efect de relaxare imediat, aroma proaspata si racoritoare de menta conferind o stare de bine de lunga durata.

 

 

BottegaVerde.ro contine produse variate pentru ingrijirea picioarelor si tratarea bataturilor, cu ingrediente special alese in aromonie cu natura. Produsele de ingrijire a picioarelor Bottega Verde actioneaza pe trei cai: nutritiva, calmanta si odorizanta. Pentru mai multe detalii si informatii intra pe www.bottegaverde.ro