Alergia solara – cum o putem preveni?

Soarele cauzeaza 90% dintre afectiunile pielii, acest lucru datorandu-se alergiilor solare si expunerii neregulamentare in bataia radiatiilor UV (eruptia polimorfa). Aceasta forma de alergie apare mai ales primavara, atunci cand primele raze de soare intra in contact cu pielea. Tocmai din acest motiv, pe parcursul sezonului estival trebuie sa pui mare pret pe ingrijirea pielii tale. Specialistii BottegaVerde.ro te vor ajuta in acest articol sa descoperi cum poti trata si preveni alergiile cauzate de radiatiile UV.

Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro te pune la curent cu tot ceea ce trebuie sa stii despre cremele de protectie solara fi felul com poti preveni aparitia de alergie solara pe timpul verii.

Care sunt cauzele aparitiei de alergie solara?

Pe langa efectele benefice pe care le are soarele asupra pielii, totodata razele UV pot deveni nocive. Expunerea de durata poate cauza deteriorarea pielii – precum imbatranire prematura sau alergie solara. De aceea, e important sa-ti protejezi pielea impotriva radiatiilor UVA si UVB!

Alergiile solare apar atunci cand radiatiile ultraviolete declanseaza modificari la nivelul celulelor pielii. Aceste modificari reprezinta un raspuns gresit al sistemului imunitar care identifica proteinele din celulele pielii ca fiind factori nocivi si reactioneaza ca atare, formand anticorpi care ataca celulele si determinand simptomele specifice. De regula, reactia de alergie solara se intensifica pe perioada verii.

Secretele prevenirii alergiilor solare

1.Foloseste o crema de calitate cu factor de protectie solara

Bronzul excesiv nu este sanatos pentru niciun tip de piele. Achizitioneaza-ti neaparat o lotiune cu SPF si evita expunerea indelungata la soare! Este important sa alegi o crema cu minim SPF 30. Alege protectie solara – crema de fata impotriva petelor si a imbatranirii, cu extract de ulei de argan si pluridefence – protectie inalta spf 30.

Protectie solara – ser pentru fata, protectie antioxidanta, cu extract de lemn dulce din calabria si petale de floarea soarelui este mai mult decat o crema de protectie solara, este un adevarat ser de frumusete, rezultat dintr-un nou concept de protectie, care foloseste cea mai moderna cercetare cosmeitica pentru a proteja  piela de alergie solara, datorata expunerii excesive la soare. Formula sa realizata in colaborare cu Ambrosia Laborator, Universitatea din Ferrara, contine extract de lemn dulce, care are un rol antioxidant, calmant si de protectie impotriva razelor UV. Extractul din petale de floarea soarelui are un rol de absorbtie a razelor UV si de a le transforma intr-o energie luminoasa.

2. Fa-ti dusuri cat mai des

Transpiratia poate irita pielea, cauzand astfel aparitia sensibilitatii si ulterior a unei alergii solare. Din acest motiv, dusul este cea mai buna solutie, fiind indicat ori de cate ori ai ocazia. Alege un gel de dus care trateaza special pielea iritata, in special daca au inceput sa apara cosuri inflamate. De asemenea, ca sa reduci transpiratia este recomandat sa porti haine din bumbac si nu din materiale sintetice!

Opteaza pentru un gel de dus care sa te ajute in tratarea pielii expuse la soare, curatand in profunzime. Ceai verde – gel de dus energizant cu ceai verde este un produs aparut pentru a revitaliza corpul si mintea, si a aduce un plus de energie, intrucat traditia orientala ii atribuie ceaiului verde capacitatea de a reda bunastarea interioara si frumusetetea si prospetimea exterioara. Ceaiul verde contine elemente pretioase: polifenoli si Vitamine (B, C, E si Betacaroten), cu un potential antioxidant ridicat care protejeaza pielea de radicalii liberi. In plus, ceaiul verde este cunoscut pentru proprietatile sale antiseptice pe care le are, in tratamentele pentru pielea predispusa la alergie solara.

3. Ai grija de sanatatea ta interioara

Opteaza pentru fructe si legume cu un continut ridicat de apa. Acest lucru ajuta organismul sa fie hidratat mai mult timp, iar pielea va fi hranita cu ajutorul mineralelor si vitaminelor de care are nevoie! Nu uita sa bei cei doi litri de apa pe zi, cu atat mai mult cu cat ca temperaturile ridicate ne deshidrateaza rapid!

Produsele de ingrijire BottegaVerde.ro au fost realizate in spiritul calitatii: de la idee la realizarea produsului, testarea clinica si  pana la detaliile legate de ambalajul produselor. Totul a fost facut in cel mai sincer respect fata de tine si fata de bogatiile pe care natura ni le ofera. In plus, trebuie sa mentionam ca experienta de folosire a produselor de ingrijire BottegaVerde.ro se va tranforma intr-o adevarata desfatare, intr-un rasfat total, superb parfumat. Rasfata-te si bucura-te de frumusetea naturii oferita de BottegaVerde.ro. Evita aparitia de alergie solara prin folosirea produselor cosmetice de calitate, cu factor de protectie solara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *