Copilarie fara lacrimi

In ziua de astazi, mamele sunt bombardate cu informatii despre cum sa cresti un copil, printre care regasim in exemple de „asa nu” cuvinte infricosatoare precum ftilati, parabeni sau pesticide.

Stiai ca absorbirea substantelor toxice in piele este mult mai daunatoare decat ingerarea lor? Unul din secretele copilariei fara lacrimi este ca mama sa cunoasca ce este daunator pentru puiul ei si ce nu, dincolo de parfumurile si ambalajul produsului cosmetic, astfel ca atunci cand vine vorba de momentul dusului la final de zi, din baie sa se auda doar rasete si voie buna.

Ulei pentru masaj, sampon, gel de dus, lotiune special dedicate bebelusilor, crema impotriva iritatiilor provocate de scutece, servetele umede, spuma de baie, crema regeneratoare pentru piele iritata etc.

In traducere libera, poate inseamna: metilparabeni, diethanolamine, ftilati, formaldehide, arome sintetice si parfumuri, petrolat, uleiuri minerale, siloxani, sulfati de sodiu, aluminiu, metale grele, talc, dioxid de titan, peroxid de benzoil, coloranti, pigmenti si lista poate continua intr-un mini ghid de substante nocive din cosmeticele pe care le folosim in igiena copiilor.

Fie ca alegerile produselor cosmetice sunt efectul activitatilor de promovare sau recomandari din partea prietenilor, efectul asupra sanatatii copilului este acelasi. Nu in ultimul rand, se pierde din vedere sanatatea mediului inconjurator, in conditiile in care ne aflam in era globalizarii si efectul de sera ameninta sanatatea planetei. Un aspect important si demn de luat in seama in ceea ce priveste educatia copiilor. In viziunea noastra, este necesar sa invete de mici sa aiba grija si de sanatatea planetei.

Pentru ca stim ca fericirea cea mai mare a copiilor este sa testeze toate baltile si noroaiele, Bottega Verde a creat doua produse special dedicate igienei corporale celor mici avand la baza ingrediente naturale, pentru o mai buna protectie a pielii acestora si mentinerea echilibrului PH-ului natural al pielii.

Pielea bebelusului este in 3-5 ori mai sensibila decat pielea adultilor, cei mici fiind mult mai vulnerabili la potentialele probleme. Pentru a fi linistita ca cel mic este in afara oricarui pericol, testeaza produsul pe pielea antebratului si verifica zona in 48h. Daca nu exista alergii, roseata sau mancarime, produsul este total in regula pentru copilul tau. Reactiile adverse sunt impartite in doua tipuri: alergii si iritatii, astfel ca cele mai frecvente se intalnesc in timpul baitei uzuale, la contactul cu apa si spuma produsului respectiv,fiind un factor de stres pentru organismul lor ce incearca sa tina pasul cu schimbarile.

Iata propunerile noastre, baby-friendly:

Gel de dus delicat cu extracte de fructe de padure – Este o metoda practica 2 in 1 , pentru a curata corpul si parul copiilor. Formula delicata”fara lacrimi” se face cu o selectie atenta de activi naturali, ce respecta echilibrul fragil al pielii si al scalpului. Fructele rosii sunt bogate in vitamine si minerale. Fara parabeni – fara alergeni – fara coloranti. *test de toleranta oculara in vitro.

copii-gel-de-dus-delicat-cu-extract-de-fructe-de-padure-1113000-111300-3

Gel de dus Somnic Usor cu extracte de zaharuri din struguri organici, musetel si melissa – Gel de dus delicat si relaxant. Este extrem de gentil cu pielea celui mic, fiind un produs ideal pentru ritualul acestuia de imbaiere. Formula sa delicata cu zaharuri din struguri organici, hidratanta si hranitoare, curata delicat pielea si o mentine moale si hranita. Mixul de extracte de tei, melissa si musetel, cunoscut pentru efectul sau linistitor si relaxant, incurajeaza revigorarea si faciliteaza accesul la un somn odihnitor, imbogatind ritualul de dinainte de culcare. Nu contine parabeni, alergeni si coloranti. Acest gel de dus este recomandat pentru toate tipurile de piele. Aroma: note florale, iasomie, flori de portocal, mosc, 100% IFRA, 100% fara alergeni, fara camfor, fara mentol, fara eucalipt.

produse-naturale-pentru-copii-gel-de-dus-somnic-usor-cu-extract-de-zaharuri-din-struguri-organici-musetel-tei-si-melissa-1113080-111308-55

Bottega Verde recomanda citirea cu atentie a etichetei produsului, ori de cate ori acesta este o alegere pentru cel mic. Pregateste-ti o lista cu ingredientele nocive si ia-o cu tine la cumparaturi, ca pe un ghid. Sau poti folosi platforma noastra online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *