Paolaivan: Bottega verde pe repeat [Review – part 1]

14800831_1226183814111732_1697660559_n

Acest articol a aparut prima data pe Paolaivan.

Luna aceasta o noua comanda de pe Bottega Verde mi-a incantat simturile si m-a rasfatat atat pe mine cat si pe cel mai mic membru al familiei noastre. Mirosul unui gel de dus a fost atat de revigorant incat m-a facut sa cred ca are si efect terapeutic cand esti racit, iar un altul m-a dus cu gandul la Egipt, la tarile africane. Mirosul de levantica al sapunului m-a facut sa retraiesc o vara in Toscana, Italia iar fructele rosii din  gelul de dus destinat lui Bibi au fost destul de delicate incat sa nu depaseasca extrema si sa miroase a acru. Preferatul meu ramane insa balsamul de rufe cu miros de iris care da un alt inteles zicalei “Esentele tari stau in sticlute mici”.

Hai sa vorbim mai intai de Iris. Ganditi-va de cate ori ati primit in cadou flori de Iris, sau de cate ori ati mirosul o floare de acest gen. La mine, floarea de iris creste in gradina bunicii, se extinde cu ajutorul unor rizomi si fragila floare mov infloreste o data pe an.  Asadar, cum  miroase irisul? Va mai aduceti aminte? Rascoliti in amintiri, in acele zile calde de vara, in care prima floare din gradina era “stanjenelul” cand nu va mai saturati sa o adulmecati si pe care niciodata nu o rupeati sa o puneti in casa pentru ca toata frumusetea si mirosul ei paleau in “captivitate”. Iata insa ca acest parfum al irisului a fost fructificat la maxim de o intreaga gama dedicata lui, de la gel de dus si sapun pana la balsam de rufe. Mi-am zis sa fiu eu cea care testeaza balsamul de rufe, mai ales ca se prezinta intr-o sticla de 500ml si se zice ca ar fi concentrat.

Ei il prezinta astfel:

Este mai mult decat un balsam de rufe, este un adevarat elixir parfumat si o adevarata desfatare, cu fiecare spalare lasa rufele mai moi si mai proaspete, rufele sunt mai usor de calcat si au un parfum delicat de Iris… Formula speciala concentrata contine ingrediente active de origine vegetala.

iar eu subscriu descrierii de mai sus. E concentrat si asta se vede si din vascozitatea crescuta pe care o are, iar un capac, poate chiar mai putin daca nu doriti un parfum foarte intens, face fata unei masini de spalat cu 4-5 kg de rufe. Eu am folosit doar jumatate de capacel la spalatul hainelor celei mici, deoarece dupa o masina spalata cu un capac plin de balsam, mirosul era foarte puternic. In mod ciudat, parfumul se stabilizeaza in haine dupa uscare si nu se evapora odata cu apa, asa cum am mai patit cu alte marci de balsam. Daca vorbim de o pijama, mirosul poate rezista si cateva zile, iar daca vorbim de un prosop, aceste se mentine pufos pana trebuie spalat din nou. In ceea ce priveste hainele de munca nu am remarcat un miros foarte persistent pentru ca nu as fi avut cum, din moment ce folosesc parfum, deodorant si nu le port mai mult de o zi pana a le spala, dar puloverele de iarna erau mai fine la atingere iar camasile se calcau mai usor chiar daca erau spalate la temperatura mare. Pretul unei sticle de 500ml este de 23 lei la reducere si in functie de cat folositi si cate masini pline puneti la spalat zilnic va va tine mai mult sau mai putin de o luna.

Iar daca tot suntem la flori hai sa vorbim si de lavanda. Nu e un miros care place tuturor, asta o pot spune cu siguranta, poate ca nici mie nu mi-ar fi placut daca nu as fi descoperit sprayurile de camera cu miros de levantica. Unii spun ca miroase a chestii macabre insa mie mirosul de levantica imi aduce aminte de vacantele in Italia unde lavanda e o planta folosita atat decorativ cat si in diferite cosmetice sau parfumuri. Sapunul cu extract de lavanda l-am primit cadou la plasarea comenzii mele pe Bottega verde. Cadourile ti le poti alege, dar dupa ce am fost entuziasmata de cel cu extract de struguri rosii mi-am zis  sa incerc si un pic de levantica. Ingredientele nu sunt foarte echilibrate, adica sunt mai multe decat mi-as fi dorit la un sapun natural si cu mult mai multe decat orice sapun natural facut de artizani insa partea buna e ca are un raport bun hidratare/curatare si un pret foarte mic pentru numarul de spalari in care il vei folosi (13 lei si 150g).

Daca si tu iti doresti produsele Bottega Verde am un cod care va acorda o reducere de 10% pe care il puteti folosi inainte de a finaliza comanda: PAOLAIVAN. Doar primii 20 care il introduc vor putea beneficia de aceasta reducere asa ca fuguta pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *