Aplicam vreodata ulei pe tenul gras?

Acest articol a aparut prima data pe Glam Update.

Sunt sigura ca daca si tu ai tenul gras, ti-ai pus cateva intrebari legate de ingrijirea lui. Eu am mai scris si cu alte ocazii despre tenul gras : Află cum să te machiezi dacă ai acnee sau Excesul de sebum te supara? Uite cum scapi de el!

In mod normal nu recomand/folosesc nici un fel de ulei pe tenul cu tendinte de ingasare, insa exista si uleiuri benefice.

IMG_3732

Ideea e urmatoarea: Daca indepartam sebumul de pe tenul gras, cu lotiuni dure (chiar pe baza de alcool), incercand sa „curatam” cat mai bine sau sa ne simtim fata cat mai uscata, nu facem decat sa determinam organismul sa produca mai mult sebum ca sa compenseze aceste pierderi.

Asa ca, aplicarea unui ulei pe tenul gras, seara, dupa ce ne-am demachiat corect, poate sa duca la reglarea secretiei de sebum in mod natural. Multe femei fac aceste greșeli când se demachiaza. Și tu ești una dintre ele!

Daca pentru tenul uscat avem foarte multe variante de uleiuri din care sa alegem, pentru tenul gras,  e ceva mai complicat.

piele-pura-ulei-din-arbore-de-ceai-din-melaleuca-1035390-103539-215

Uleiul pe care eu il folosesc este uleiul din arbore de ceai – Tea Tree Oil. Are actiune dermopurificanta si reduce imperfectiunille tenului gras. Se aplica 2-3 picaturi, pe tenul curat, si se maseaza usor tenul si pielea care este afectata. De asemenea, se pot adauga si cateva picaturi din crema de utilizare zilnica. Nu este recomandata aplicarea lui pe zona ochilor.

Acest ulei este de la Bottega Verde si il gasesti aici -> Tea Tree Oil. Hai si pe facebook:  Amalia Avram Make-up Artist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *