Glicerina: remediul natural pentru parul uscat

Toate ne dorim o podoaba capilara bogata, stralucitoare si sanatoasa. Sanatatea parului se mentine greu, acesta fiind afectat de produsele de vopsit pe care le folosim, precum si de temperaturile inalte ale placii de intins parul, ale uscatorului de par sau de factorii externi precum radiatiile ultraviolete, vantul, praful si poluarea. Iata cateva remedii pentru par uscat pe care le poti utiliza daca iti doresti sa ii redai stralucirea.

Glicerina pentru par

Glicerina este un umectant, ea aduce si retine umezeala in zona in care este folosita. Multe creme si lotiuni pentru corp o folosesc ca si ingredient, folosindu-se de principiul ei de a mentine hidratarea in zonele in care este folosita. Beneficiile glicerinei in par sunt acelea ca, folosita pe par si scalp, atrage si mentine apa in firele de par, ajutand la hidratarea acestuia. Glicerina se gaseste sub trei forme – ea poate sa fie de origine vegetala, animala sau petrochimica.

Deoarece glicerina atrage umiditatea, este foarte apreciata pentru abilitatea sa de a netezi si de a conferi moliciune parului. Aceasta reuseste sa blocheze particulele de apa in firul de par, impiedicand-ul sa aiba un aspect de par lipsit de vitalitate. Din acest motiv, glicerina este un foarte bun balsam pentru cei cu parul uscat sau casant. Cu toate acestea, daca este folosita in exces, glicerina poate face parul sa se simta gras la atingere si sa capete un aspect unsuros sau ceruit.

Folosirea glicerinei pentru par ajuta, in acelasi timp, la cresterea parului. Din moment ce glicerina sustine sanatatea parului, ea sustine in mod natural si cresterea parului. Acest lucru se intampla in mod firesc, deoarece un par sanatos creste mai repede decat un par lipsit de vitalitate. Un par sanatos creste pana la 1 cm pe luna, lungima maxima atinsa de un par si un scalp sanatos. Utilizarea glicerinei pentru par, il poate ajuta sa atinga aceasta lungime luna de luna.

Beneficii ale utilizarii glicerinei pentru par

Glicerina reprezinta numeroase beneficii pentru piele si par. Dintre cele pentru par, cele mai importante sunt

  • Pastrarea umiditatii – nu numai pielea, cat si parul necesita umiditate. Prin hidratarea scalpului cu glicerina in mod periodic se va imbunatati stratul de piele.
  • Eredicarea mancarimii – in timpul iernii, cat si al verii, scalpel nostrum necesita hidratare suficienta. In mod contrar, devine uscat si pot aparea cojite si mancarime. Pentru a scapa de mancarime, aplicati glicerina pe scalp si lasati-o sa actioneze cat de mult puteti.
  • Reducerea aparitiei matretii – una dintre problemele majore ale multor oameni, matreata, poate fi eliminate cu ajutorul glicerinei. Aceasta are si un effect calmant asupra capului, ceea ce face eliminarea matretii mai usoara.

De multe ori, totusi, matreata nu dispare cu tratamente naturiste. Puteti opta complementar metodelor naturiste folosite sa utilizati si un sampon antimatreata cu extract de urzica si lamaie. Ideal pentru parul cu matreata, datorita formulei sale poate fi folosit pentru spalarea frecventa. Acesta contine extract de urzica, valoros in traditia pe baza de plante in scopul tratarii firului de par slabit si cu probleme de matreata.

  • Reducerea varfurilor despicate – Pentru ca parul de lungime lunga se intretine greu si se poate despica la varfuri din cauza factorilor externi, glicerina poate hidrata varfurile despicate si ajuta la netezirea parului lung.

Remedii pentru par uscat

Cel mai des, pentru frumusetea parului, sunt recomandate mastile pentru par cu glicerina facute acasa, din ingrediente naturale. Folosirea glicerinei pentru par intr-o masca de par cu doua galbenusuri de ou, o lingura de glicerina si un ulei natural, ar trebui sa ii redea stralucirea si hidratarea de care are nevoie. Se recomanda sa stati cu acest amestec pe par aproximativ 20 de minute, iar apoi sa il spalati cu produsele pe care le folositi in mod obisnuit.

Totusi, glicerina nu se recomanda parului cret sau ondulat, mentinand umezeala in fir, acesta nu va mai putea fi aranjat si coafat.

Parul cret sau ondulat natural necesita ingrijire cu produse speciale. Puteti utiliza un tratament lichid pentru volum cu ulei din seminte de in, pentru par cret sau ondulat.

Produs consistent, contine ingrediente speciale care ajuta la aranjarea si definirea parului ondulat. Imbogatit cu ulei din seminte de in, cu efect intaritor, nutritiv, hidratant. Produsul ajuta la aranjarea parului cret sau ondulat.

Un alt risc in folosirea glicerinei pentru par este acela ca poate scoate din firul de par pigmentul de vopsea in cazul in care aveti parul vopsit.

Pentru hidratarea parului uscat vopsit, se recomanda folosirea produselor special concepute pentru parul vopsit, care au grija ca pigmentul de vopsea sa ramana in firul de par si sa capete stralucire. Puteti opta pentru o masca pentru par uscat cu ulei de masline extravirgin si pantenol. Formula cremoasa care hraneste firul de par in profunzime, fiind destinat parului uscat, deshidratat si rebel. Caracterizat de textura matasoasa si parfumata, imbina ingredientele hidratante ale pantenolului si uleiului de masline.

BottegaVerde.ro iti pune la dispozitie o gama variata de produse cosmetice si de ingrijire, bazate pe formule ce contin extracte naturale. Pentru mai multe detalii, intra pe www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *