De ce sa alegem cosmeticele naturale?

bottega verde

De ceva vreme, posturile de radio transmit sublim prin difuzarea melodiei „Pretty Hurts” un mesaj ce pare ca sintetizeaza intr-o propozitie adevarul secolului 21: Perfectiunea a devenit o boala a societatii. In lupta pentru o imagine fara defecte, pentru cele mai multe like-uri si cele mai multe view-uri, ne intoxicam, de la interior la exterior si viceversa, cu preconceptii ale lumii exterioare despre definirea frumusetii.

Gel de dus cu arome de floare de bumbac, gel intim cu efect de reglare a PH-ului natural, gel de curatare a tenului cu aroma de rodie astringenta, antiperspirant cu ultimele minerale descoperite de chimisti, crema hidratanta pentru zi, baza de machiaj, anticearcan-minune, iluminator, fond de ten cu microparticule captatoare de lumina, fard pentru pleoape, dermatograf, mascara in culoare negru mai negru decat negru, fard/creion pentru sprancene, blush pentru counturing si efect -2 kg, creion pentru buze efect +2 gr, ruj mat, spray fixator pentru par si suntem gata de plecare.

In linii mari, iti suna cunoscuta rutina de mai sus. In traducere libera, inseamna: metilparabeni, diethanolamine, ftilati, formaldehide, arome sintetice si parfumuri, petrolat, uleiuri minerale, siloxani, sulfati de sodiu, aluminiu, metale grele, talc, dioxid de titan, peroxid de benzoil, coloranti, pigmenti si lista poate continua intr-un mini ghid de substante nocive din cosmeticele pe care le folosim.

Fie ca alegerile produselor cosmetice sunt efectul activitatilor de promovare sau recomandari din partea prietenilor, efectul asupra sanatatii este acelasi. Nu in ultimul rand, se pierde din vedere sanatatea mediului inconjurator, in conditiile in care ne aflam in era globalizarii si efectul de sera ameninta sanatatea planetei.

De ce sa alegem cosmeticele naturale? Iata principalele beneficii ale produselor Bottega Verde.

Inainte de lansarea pe piata, sunt testate dermatologic si oftalmologic sub control medical

Produsul nostru Phytovital – serul antiimbatranire cu extracte botanice mediteraneene are actiune multi-eficienta testata. Testul clinic a fost realizat pe 20 de voluntare, timp de 6 saptamani de tratament si a aratat ca reduce statistic rugozitatea cutanata (-12,6%), creste densitatea pielii (+6,2) si in special hidratarea pielii (+43,8%). Stiai ca diethalominele si sulfatii de sodiu din cremele obisnuite pot favoriza aparitia iritatiilor in jurul ochilor si chiar a alergiilor?

Sunt rezultatul unor cercetari in domeniu, in urma carora s-au obtinut teste de eficacitate la institutele dermatologice specializate.

De exemplu, crema hidratanta Straordinaria (tratament antirid pentru fata) este rezultatul unor indelungi cercetari, produsul fiind solutia ideala pentru a lupta contra semnelor de imbatranire, avand la baza ingrediente 100% active precum: Vitamina E, Complexul 2 Oil cu ulei de Argan si ulei de migdale dulci, AQUAPHYLINE® si acidul hialuronic pentru o super-hidratare, Argireline® cu efect de antirid, MAXnolia pentru neutralizarea factorilor de imbatranire.

La Bottega Verde, nu incurajam testarea cosmeticelor pe animale, deoarece nu aceasta practica nu face parte din codul nostru etic. Stiai ca inca mai exista companii care anual, folosesc peste 100 de milioane de animale in testele pentru cosmetice, caz in care cele mai multe animale sfarsesc prin eutanasiere?

Fara alcool si fara metale grele

Deodorantul Roll-on Linea Fiori cu flori de lotus este potrivit pentru toate tipurile de piele si a fost creat din respect pentru aceasta. Pentru hidratare s-a folosit extract de lotus alaturi de celelalte ingrediente naturale. Nu contine alergeni si alcool, putand fi utilizat cu usurinta dupa epilarea axilei.

Stiai ca utilizarea indelungata a antiperspirantelor care contin alcool si metale grele poate favoriza aparitia cancerului, a disfunctiilor aparatului respirator, a problemelor neurologice, chiar a sistemului imunitar. Dureri de rinichi, voma, diaree, dermatita de contact, caderea si degradarea parului, descuamarea pielii sunt de asemenea efecte nocive ale metalelor grele acumulate in timp in corp.

Iti doresti o viata cu adevarat curata din toate punctele de vedere

Cei care aleg un stil de viata sanatos, vor alege cosmetice care au la baza principii bio si chiar ecologice, pentru a sustine apropierea de natura si mentinerea unui trai simplu.

Sarea de exemplu indeparteaza energiile negative, iar printre produsele Botegga Verde veti gasi Masca pentru fata cu namol din Marea Moarta, cunoscuta in ebraica si ca Marea Sarata. Formula sa profita de toate proprietatile namolului din Marea Moarta, bogat in elemente pretioase ( Calciu, Magneziu, Potasiu si Sodiu) si este imbogatita cu un principiu activ, Physiogenyl®, pe baza de Mangan, Zinc si Sodiu. Dupa fiecare aplicare, tenul este mai luminos. Purifica in profunzime, fiind ideala si pentru a revitaliza un ten obosit si mat.

Stiai ca substante chimice, precum oxibenzona din majoritatea cremelor, fie masti, lotiuni pentru expunerea la soare sau chiar creme pentru ten provoaca efecte fotogenotoxice, mai precis – modificarea structurii ADN?

La Bottega Verde se pune accentul nu doar pe infrumusetare, ci si pe ingrijire, asa cum udam o floare pentru a fi mai verde si mai viguroasa.

Intr-o era a consumatorismului, ne punem intrebarea: este mai importanta cresterea economiei prin incurajarea consumului produselor de calitate slaba dar cu pret de vanzare mare sau este mai importanta imbunatatirea calitatii vietii consumatorului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *