Cum iti alegi tipul de machiaj in functie de forma ochilor?

Cand vorbim despre machiaj in functie de forma ochilor, ne gandim la ce culori ar trebui sa folosim, daca alegem conturarea cu tus sau chiar daca ne sunt interzise anumite produse sau tehnici de aplicare ale acestora.
Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, ne explica toate aceste lucruri si ne ajuta sa alegem produsele potrivite pentru un machiaj in functie de forma ochilor, care iti va scoate cele mai frumoase trasaturi in evidenta.

1. Machiaj pentru ochi rotunzi

Daca ai ochii rotunzi, ar trebui sa incepi prin aplicarea unei linii de tus de la coltul interior al ochiului pana la cel exterior si prelungit astfel incat sa arate ca un „cat eye look”. Foloseste iluminator pentru locul imediat de sub sprancene si coltul intern al ochiului. La final aplica o nuanta de fard mai inchisa pe ploapa si foloseste o pensula pentru a distribui fardul.

Fardul de pleoape cu vitaminele A si E si Coenzima Q10, in nuante de alb perla sau maro rece ofera un machiaj ideal ochilor mari. Folosind aceasta varianta mata, vei obtine un machiaj creativ, rapid dar si potrivit ochilor tai.


BottegaVerde.ro are o gama larga de produse. Vizitand magazinul nostru online www.bottegaverde.ro vei gasi o varietate de farduri de ploape cu vitamina A si E, potrivite fiecarui tip de ten.

2. Machiaj pentru ochi proeminenti

Daca ai ochii proeminenti ar trebui sa folosesti iluminator doar exact sub osul de sub spranceana. Cand aplici fardul pe ploapa, nu uita sa il pui si sub linia de jos a genelor. La fel ca in cazul unui machiaj pentru ochi rotunzi, un machiaj pentru ochi proeminenti este cel in care tusul ar trebui sa fie aplicat astfel incat sa se continue de la coltul interior al ochiului pana la coltul exterior, cu o linie dreapta si subtire.

Graphic Pen Eyeliner este un tus de ochi pentru aplicare profesionala, care va trasa linii foarte exacte pe ploapele tale. Ai nevoie de linii foarte fine, pentru ca avand niste ochi proeminenti, vei vrea sa estompezi intr-un fel marimea lor.

Alegerea culorilor este deasemenea foarte importanta. Sfatul expertului este sa mergi pe culori neutre, apropiate de nuanta tenului tau si consistenta fardului ar trebui deasemenea sa fie una diferita de cea sidefata sau cu particule care stralucesc, pentru ca ar mari si mai mult zona ochilor.

3. Make-up pentru ochi mici

Exista foarte multe femei care se confrunta cu aceasta problema si care cred ca un machiaj foarte puternic le va face ochii sa para mai mari. Cand alegi un make-up pentru ochi mici, ar trebui sa te gandesti ca trebuie sa te folosesti de colturile exterioare ale ochiului pentru a da senzatia de marire si nu de aglomerarea ploapei cu fard de mai multe culori.

Un creion de ochi iluminator cu Vitamina E, cu o structura cremoasa si sidefata, va oferi stralucire pe arcada sprancenelor dar si in coltul interior al ochiului, insa vei avea in acelasi timp un aspect natural.
Daca aplici tus, asigura-te ca linia exterioara este usor mai groasa decat cea dinspre interiorul ochiului. Foloseste o culoare medie de fard in centru si continua cu o nuanta mai deschisa pentru a lumina zona din jurul ochilor.

Cheia pentru un machiaj in functie de forma ochilor este aceea de a-ti cunoaste foarte bine trasaturile si de a nu aplica mai multe produse din speranta de a mari sau accentua anumite trasaturi, cand acest lucru poate doar aduce atragerea atentiei asupra unor alte trasaturi ale fetei, pe care poate nu voiai sa le accentuezi.
Daca nu te simti sigura pe ideea de pune singura in practica aceste sfaturi, apeleaza la un specialist pentru prima data. Ti se va explica tipul tau de ochi, unde sa accentuezi cu iluminator si ce sa nu faci pentru a creea o anumita imagine.

Pentru a avea grija de tenul tau, trebuie sa iti alegi cu atentie cosmeticele pe care le folosesti. Fardurile si toate produsele pe care le aplici pe ten ar trebui sa fie cat mai naturale pentru a nu incarca tenul si pentru a nu arata nici foarte fals. Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, care ajuta la refacerea pielii expusa factorilor nocivi de mediu! Profita de ingredientele naturale pentru a-ti proteja pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *