O igiena intima corecta? Nimic mai simplu!

Female legs with white orchid

Se spune adesea ca o igiena neadecvata este, de fapt, mai daunatoare decat lipsa completa de igiena. Aceasta nu este o exagerare, intrucat obiceiurile gresite de igiena pot fi cauza unui dezechilibru si a infectiei din zona intima. Pe langa factorii din mediu pe care ii putem controla mai greu, greseli precum folosirea produselor de ingrijire cu un continut ridicat de parfum si alte elemente chimice, lenjeria intima nepotrivita si dusurile incorecte sunt realizate de multe reprezentate ale sexului frumos.

Cum sa ne ingrijim zona intima

Desi pare o zona usor de curatat, zona intima este una dintre cele mai sensibile parti ale corpului, pe care, de multe ori, o tratam cu indiferenta si tindem sa oferim mai multa atentie altor componente precum parul, ungiile, tenul etc. Aceasta poate fi usor de ingrijit, in cazul in care cunoastem cateva aspecte importante pe care trebuie sa le evitam, pentru a nu ne crea un disconfort sau mai mult, afectiuni la nivelul genital.

Cat de des se fac dusurile intime?

Este indicat sa curatam zona intima o data pe zi, folosind apa la o temperatura normala pentru o buna sanatate intima. Cu toate acestea, in timpul lunilor de vara, s-ar putea simti nevoia sa faci dus mai des. Acest lucru este in regula, atata timp cat vei respecta aceasta regula de a folosi apa calduta, deoarece apa prea fierbinte afecteaza zona sensibila a aparatului genital si favorizeaza inmultirea bacteriilor, iar apa prea rece poate crea un disconfort termic la acest nivel.

Ce tip de sapun este indicat?

Niciodata, dar niciodata nu trebuie sa folosesti un sapun clasic parfumat pentru igiena intima. Acesta este mult prea agresiv pentru pielea delicată a zonei intime si poate deteriora bariera protectoare de pe suprafata pielii, favorizand aparitia infectiilor si a altor afectiuni genitale. Alege un produs natural care nu conține elemente dure, parfumuri, coloranti sau conservanti, iar in lipsa produselor speciale pentru zona intima, foloseste doar apa calduta.

Cum mentinem zona intima curata?

Servetelele intime sunt o solutie perfecta cand vine vorba de calatorii sau pe timpul verii cand transpiratia excesiva creeaza un disconfort la nivelul intregului corp, dar trebuie alese cu grija. De asemenea, pe perioada menstruatiei este indicat sa folosim numai absorbante si produse  cu un pH neutru si fara alcool sau alte elemente chimice daunatoare.

Lenjeria intima din bumbac

Tesaturile sintetice nu lasa pielea sa respire si favorizeaza inmultirea si patrunderea cu usurinta a bacteriilor periculoase. Din acest motiv, este important să se limiteze purtarea acestui tip de tesaturi, asa ca pastreaza lenjeria din dantel pentru ocazii speciale si opteaza pentru lenjeria intima din bumbac in fiecare zi. Daca spatiul este permisiv, este indicat ca pe timpul noptii sa lasam zona intima sa respire, astfel sa renuntam la lenjeria intima si sa purtam doar pijamalele.

Expertii recomanda evitarea hartiei igienice parfumate si colorate

Aromele si colorantii utilizati pentru a adauga culoare si miros hartiei igienice sunt elemente care pot provoca simptome de disconfort, cum ar fi iritații și mancarimi. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa evitam toate produsele care contin aceste substante chimice. De asemenea, atunci cand utilizam hartia igienica este bine sa respectam miscarea din fata in spate, pentru ca altfel se vor transfera cu usurinta bacteriile, cauzand infectie.

Produsele naturale, perfecte pentru o igiena intima „ca la carte”

Se spune ca organul genital feminin are o caracteristica foarte importanta – se curata singur. Putem completa aceasta caracteristica printr-o ingrijire delicata oferita cu ajutorul unor produse naturale, care nu afecteaza flora aparatului genital.

Produsele din gama Linea Fiori de la Bottega Verde includ sapunuri naturale din ingrediente bine alese, speciale pentru o ingrijire intima delicata si catifelata. Datorita pH-ului fiziologic si a parfumului natural al plantelor, aceste sapunuri sunt perfecte pentru o curatare desavarsita a zonei intime, oferind un aer prospat, care se mentine intreaga zi. Formula imbunatatita cu extract de ceai verde si acid lactic; nalba si colagen natural; lapte de bumbac si colagen vegetal, este potrivita pentru toate tipurile de piele, chiar si pentru cea mai sensibila, pentru ca o protejeaza si previne senzatia de disconfort.

linea_fiori

Igiena intima merita toata atentia noastra, iar pentru a evita aparitia efectelor negative este bine sa tinem cont de sfaturile specialistilor si sa folosim numai produse adecvate pentru a ne mentine sanatatea aparatului genital. Alege produsele de ingrijire intima de la Bottega Verde si vei afla ce inseamna o igiena intima adecvata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *