Caietul Cristinei: Testat – Demachiant pentru ochi bifazic cu extract de mușețel

demachiant

Caietul Cristinei va ofera articolul in original.

Cred că știți și voi foarte bine că zona ochilor este una specială și are nevoie de produse speciale de îngrijire.Nu poți curăța zona respectivă cu săpun sau cu vreun alt produs dedicat tenului. Totuși ai nevoie de ceva suficient de puternic pentru a curăța machiajul sau murdăria, adunată în decursul unei zile, dar nu atât de puternic încât să provoace disconfort. O provocare să găsești așa ceva, nu? Ce curăță bine aduce usturimi și mâncărimi, ce e prietenos cu ochii e prietenos și cu murdăria.

De-asta am pus în coș, la ultima rundă de cumpărături, și un demachiant pentru ochi bifazic cu extract de mușețel. De ce îi zice bifazic? Pentru că are două faze, una pe bază de apă și alta pe bază de ulei. Cele două ingrediente își dau mâna într-un singur produs capabil să demachieze perfect ochii, inclusiv de farduri rezistente la transfer, fără a leza în vreun fel pielea sensibilă din acea zonă. Asta promite să facă acest produs.

Recipientul în care vine demachiantul este mic (îl poți lua cu tine oriunde) este din plastic transparent cu căpăcel cu sistem simplu de închidere-deschidere. Se închide ușor dar nu se desface așa de ușor ca să îmi fie teamă că s-ar putea deschide accidental. Cu toate acestea, eu am avut surpriza să găsesc recipientul ușor uleios în mai multe zile din cauză că, atunci când aplicam demachiant pe dischetă, nu absorbeam tot lichidul ieșit din sticluță și acesta își făcea de cap scurgându-se pe recipient. demachiant-bifazic-ochi

Demachiantul este de fapt un lichid transparent, destul de uleios, cu o ușoară tentă albăstruie. Curios mi se pare că, deși conține extract de mușețel, nu miroase deloc a mușețel. De fapt, nu miroase a nimic. Într-un fel e de bine pentru că asta îmi indică lipsa parfumului. Totuși, mi-ar fi plăcut puțin iz natural de mușețel.

Ingredientele acestui demachiant bifazic sunt următoarele: aqua, hydrogenated polyisobutene, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, sodium chloride, sodium hydroxymethylglycinate, citric acid, disodium edta, tilia cordata water, propylene glycol, chamomilla recutita flower extract, xanthan gum, imidazolidinyl urea, tetrasodium edta, ci 19140, ci 17200, ci 14700. Scad din nota produsului pentru că acei coloranți, de la sfârșit (codurile de cifre), și ingredientul imidazolidinyl urea nu par a fi tocmai ok.

Pentru demachiere avem nevoie doar de acest produs și de 1-2 dischete demachiante curate. Agităm puțin sticluța cu demachiantul și aplicăm 3-4 picături de produs pe dischetă. Cu aceasta vom curăța apoi pleoapele superioare și inferioare.demachiant-bottega-verde-cu-extract-de-musetel

Cât de eficient este produsul? Foarte eficient. Eu am demachiat inclusiv rimel waterproof cu el dar, evident, în astfel de cazuri ai nevoie de o cantitate mai mare de demachiant. Curăță bine pielea din jurul ochilor și o lasă curată și hrănită în același timp. Având această textură uleioasă, eu, cu tenul meu gras, nici nu mai simt nevoia să aplic vreo cremă de ochi. Poate greșesc, nu zic să faceți ca mine. Eu doar vă spun ce fac eu.demachiere-ochi

Ce nu îmi place la acest demachiant? Trecând peste ingredientele de care aminteam mai sus, îi mai dau un minus și pentru faptul că îmi provoacă usturimi. Am încercat, în zile diferite, să reduc cantitatea de demachiant folosită sau să schimb strategia de ”curățare” dar rezultatul este cam același, se lasă cu usturimi și nu îmi place. Țin totuși să precizez că eu am o sensibilitatea aparte la ochi, de aceea nici nu prea folosesc produse de machiaj pentru ochi pentru că, indiferent de la ce firmă sau cât de scumpe ar fi, nu îmi priesc. Mi-e ciudă că nu ne-am ”împrietenit” pentru că, de demachiat, demachiază foarte bine și rapid. Dar asta e viața!

De două zile îl folosește și mama, mai mult pentru că eram curioasă dacă și ea va întâmpina astfel de probleme în utilizarea lui. Răspunsul este NU. Deci nu pot să spun despre produs că nu este bun doar pentru că nu mi se potrivește mie. Eu zic că, dacă nu vă știți cu ochi foarte sensibili, merită să îl încercați, mai ales dacă folosiți produse de machiaj greu de îndepărtat cu alte produse demachiante.

Îl puteți achiziționa de pe BottegaVerde.ro, la preț redus. În plus, la orice comandă înregistrată pe site, aveți reducere suplimentară 10% dacă folosiți codul de reducere CAIETUL. Codul este valabil doar pentru primele 20 de persoane, deci grăbiți-vă! La comenzile mai mari de 99 de lei primiți transport gratuit și un cadou la alegere. Dacă aveți alte întrebări despre demachiantul pentru ochi bifazic cu extract de mușețel sau despre comanda pe site, vă stau la dispoziție!

4 Comments

Add Yours
  1. 4
    Tatiana Sorina

    Eu nu folosesc demachiant,foarte rar ma machiez si atunci ma demachiez cu servetele umede.E bine de stiut,cand am sa dau de el am sa il cumpar,multumim draga mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *