Caietul Cristinei: Testat – Hidratare perfectă cu 4 produse Bottega Verde

Varianta originala a articolului o puteti citi pe caietul-cristinei.ro

Dupa cum ati putut remarca, din seria anterioara de articole, eu m-am cam indragostit de produsele acestui brand pe care, pana acum cateva luni, nici nu il stiam. Luna aceasta mi-am facut o noua comanda pe BottegaVerde.ro si n-avem cum sa nu va povestesc despre produsele recent descoperite. De data aceasta am decis sa merg pe produse hidratante si am ales asa: un sapun solid cu extract de lavanda italiana, o crema de fata hidratanta cu extract de albastrele, o masca hidratanta antistres Magnolia si un balsam de buze cu unt de mango si ceramide din floarea-soarelui. Haideti sa le luam pe rand si sa vedem cum s-a comportat fiecare, care primeste nota maxima si care are minusuri.

Sapunul solid cu extract de lavanda italiana

Este fix produsul pe care il cautam eu. Eu folosesc gelurile de dus rar spre deloc. Nu prea imi place senzatia care ramane dupa ele, asa ca prefer sapunurile. Aceste sapun este perfect. Are un miros foarte placut care chiar persista ceva timp pe piele (nu as sti sa va spun exact cat), curata pielea bine, in sensul ca este un sapun destul de cremos dar care face si o spuma placuta, se clateste repede si bine de pe piele (nu ai senzatia aceea ca, si dupa 3 minute de clatire, tot mai ai sapun pe tine).

sapun-lavanda

In urma lui, pielea ramane catifelata si destul de bine hidratata, semn ca nu o usuca ba, din contra, e pe placul ei. Mirosul initial este cel de lavanda dar, dupa dus (sau baie) ramane mai degraba un miros de vanilie sau asa il percep eu. Vanilie sau lavanda, nici nu mai conteaza pentru ca pe ambele le ador, mai ales ca vorbim despre arome placute date de extractele naturale.

sapun-solid-bottega-verde

Masca hidratanta Magnolia antistres

Dupa cum ii spune si numele, este o masca ce are la baza extracte din magnolie, o masca destinata tenurilor deshidratate si obosite, fix cum este al meu mai mereu. Masca promite atat hidratare intensa, cat si atenuarea semnelor oboselii, un ten cu aspect net imbunatatit. Are in compozitie ulei de mosc, extract de magnolie, iris si crin, zaharuri din struguri si acid hialuronic. Concluziile mele in privinta acestui produs?

Puncte forte:

  • mirosul la fel de placut si persistent ca si la alte produse de la Bottega Verde;
  • textura fina foarte placuta pentru piele;
  • usurinta in utilizare (se dozeaza simplu si se aplica rapid cu degetele pe tenul si decolteul curate);
  • hidratarea intensa pe care o ofera pielii – este primul produs despre care pot spune ca face piele ca de bebelus;
  • nu produce iritatii sau disconfort de vreun fel.

Puncte slabe:

  • desi hidrateaza perfect (asta se si vede si se si simte imediat) si face tenul mai luminos, nu mi s-a parut sa ar avea neaparat vreun efect in sensul estomparii semnelor oboselii si ale stresului (poate ca am si eu asteptari prea mari). Adica, da, invioreaza destul de frumos pielea dar nu va asteptati sa aiba vreun efect asupra ochilor umflati sau a cearcanelor (ce-i drept nici nu promite asta, dar eu ma asteptam sa faca ceva si cu ele).
  • trebuie evitata zona ochilor si mi-ar fi placut sa o pot aplica si acolo.
  • descrierea produsului de pe site. Nu scrie clar ce trebuie sa faci dupa aplicarea produsului. Eu prima data am clatit-o si apoi am citit pe eticheta mastii (care din nou nu este in romana) ca trebuie doar sters surplusul cu un servetel uscat sau cu o discheta, fara a se clati cu apa.

masca-magnolie

Pentru ca momentan este la reducere, la aproape jumatate de pret aici, eu zic ca merita cumparata si aceasta masca dar o impresie mult mai buna mi-a facut crema despre care voi vorbi in continuare.

Cremafiori – crema de fata hidratanta cu albastrele

Am multe de spus despre ea, asa ca o voi face cat mai pe scurt pentru a nu ma pierde in cuvinte. Ce trebuie sa stiti de la inceput este ca se preteaza perfect pe orice tip de ten dar este senzatie pentru tenurile mixte si grase. Ingredientele care fac din ea un produs de exceptie sunt apa distilata de albastrea, derivatii din uleiul de masline si uleiul de migdale dulci.

cremafiori-hidratanta

  • desi are uleiuri in ea, textura este una chiar foarte lejera, non-grasa, deci perfecta pentru tenul meu gras, pe care nu suport sa il incarc cu produse prea grase.
  • consistenta nu este nici prea moale, sa curga printre degete, nici prea densa, sa fie greu de aplicat.
  • se absoarbe foarte repede in piele, nici nu dureaza 30 de secunde.
  • lasa pielea foarte fina, moale, mai elastica si mai plina de viata, dar nu da acel luciu enervant ca alte produse de hidratare.
  • nu simt deloc tenul incarcat dupa aplicare, nu am senzatii de mancarime sau iritatii si nu simt fata acoperita cu o masca ce nu-i permite sa respire.
  • se comporta perfect in combinatie cu fondul meu de ten pentru ten gras pe baza de apa.

crema-ten-mixt-bottega-verde

Concluzia – Cremafiori hidratanta cu albastrele este produsul meu preferat din aceasta comanda si cel pe care in mod sigur il voi mai comanda si pe viitor si il voi recomand tuturor rudelor mele de sex feminin.

Balsamul de buze cu unt de mango si ceramide din floarea-soarelui

L-am comandat pentru ca eu nu folosesc niciodata ruj si aveam nevoie de un produs care sa hidrateze buzele (mai ales in sezonul rece), sa le hraneasca dar sa dea si putina culoare, daca se poate. Am ales varianta mov si am avut emotii nu cumva sa fie vreun mov pe care sa nu-l pot purta. Ce-mi place foarte mult la el este ca nu are acel miros chimic si nici o textura prea grasa care sa iti dea senzatia ca te-ai dat cu ulei pe buze. Este totusi foarte moale si cremos si se aplica usor. Nu apare senzatia de buze lipicioase, dar lasa urme pe pahar. Buzele raman moi si foarte bine hidratate. Dincolo de asta, balsamul si hraneste buzele si asigura un strat protector impotriva radiatiilor solare.

balsam-cu-unt-de-mango

Din punct de vedere al culorii, eu sunt multumita pentru ca nu doream ceva prea strident. Este mai mult un roz, ceva mai puternic totusi, nu un mov. O mare bila alba primeste si pentru capacul care sta foarte bine inchis, lucru greu de gasit la alte produse.

balsam-buze-bottega-verde

Are un loc asigurat in geanta mea si este posibil sa-mi mai cumpar unul pe viitor, in varianta nude.

Cam asta ar fi despre aceste produse. Daca aveti intrebari despre ele, le astept in sectiunea de comentarii si promit sa va lamuresc. Preturile le gasiti voi pe Bottega-Verde.ro, de unde le puteti comanda cu o reducere de 10% folosind codul de discount CAIETUL. Codul este valabil pentru primele 20 de comenzi si, daca nu stiati, va mai spun ca la orice comanda cu valoare mai mare de 99 de lei beneficiati de transport gratuit si de un cadou garantat in valoare de minimum 19 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *