Trucuri pentru un machiaj al ochilor rezistent

Nu exista femeie care sa nu se fi confruntat vreodata cu stergerea sau intinderea machiajului ochilor. Nu este atat de important cum utilizezi produsele, cat ce tip de produse folosesti. Daca vrei si t sa scapi de aceste inconveniente, Andreea Has, makeup artist la BottegaVerde.ro, ti-a pregatit cateva ponturi despre cum sa iti mentii machiajul de la ochi intact intreaga zi!

Foloseste un primer

23

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a prelungi rezistenta machiajului de ochi este sa aplici primer pe pleoape inainte de make-up. Acesta va ajuta culoarea sa persiste mai mult si chiar sa para mai luminoasa. Dar, pentru a te asigura ca fardul nu se curata de-alungul zilei, foloseste un produs care sa previna acest aspect. Incearca Corectorul Stick Anticearcan cu extract de vanilie care poate fi folosit atat ca anticearcan cat si ca primer, pentru pleoape sau Fondul de ten cu extract de orhidee rezistent la apa ce poate fi intrebuintat pe intreaga suprafata a fetei.

Alege formula potrivita

24

Cat de mult persista produsele pentru ochi fara a se sterge depinde in mare parte de formula lor. In cazul fardului de pleoape opteaza pentru o pudra (exemplu: Fardul de pleoape cu vitamina E) in locul unei creme, deoarece crema se va curata mult mai usor amestecandu-se cu uleiul secretat de pleoapa. Pentru tus alege unul lichid sau gel (exemplu: Tusul cu vitamina E) in schimbul unui creion. Cel din urma are o capacitate de transfer mult mai mare decat tusul lichid, care este mult mai rezistent, inclusiv la apa.

Fixeaza totul

Asa cum iti fixezi fondul de ten cu o pudra pentru a il face sa dureze mai mult, poti proceda la fel si in cazul machiajului pentru ochi. O singura atingere, usoara, cu pudra peste pleoapa machiata poate ajuta la mentinerea rezistentei. Iar pentru tus, ia cu o pensula o culoare de aceeasi nuanta cu tusul si aplica peste linia de contur. Aceste aplicari iti vor face machiajul mult mai durabil.

,,Un alt mod prin care iti poti fixa machiajul ochilor (si chiar si restul make-up-ului) este un spray de fixare”, spune Andreea Has, makeup artist la BottegaVerde.ro. Acest spray iti va face culorile sa nu se stearga, fixand totul intr-un singur loc. Bineinteles, poti alege oricare dintre dintre acesti pasi si sa decizi care este potrivit pentru tine si machiajul tau, dar tinand cont de toate cele trei ponturi si urmandu-le, poti sta linistita ca linia de contur si culorile vor ramane la fel de intense ca la prima aplicare, intreaga zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *