3 pasi pentru o aplicare perfecta a fondului de ten

Fondul de ten poate fi o bataie de cap. De la alegerea culorii asemanatoare cu nuanta pielii tale si a texturii potrivite, pana la stablirea cantitatii necesare pentru aplicare, sunt o multime de lucruri de luat in considerare atunci cand vrei sa obtii un aspect impecabil. De aceea, Andreea Has, make-up artist la BottegaVerde.ro, iti propune 3 pasi prin care tu sa dobandesti pricepere si sa incepi sa folosesti fondul de ten ca un profesionist.

Gaseste nuanta potrivita

Modul potrivit in care poti verifica daca nuanta unui fond de ten iti este potrivita se face prin aplicarea acestuia pe linia maxilarului. Iata de ce anume trebuie sa tii cont:

  • Alege trei fonduri de ten care par apropiate de culoarea naturala a pielii tale.
  • Aplica cele trei fonduri de ten in partea de jos a fetei, inspre ureche si alege-o pe cea care se imbina cromatic cel mai bine cu pielea ta.
  • Nu uita! Nu verifica culoarea fondului pe mana pentru ca tonul acesteia nu coincide intotdeauna cu cel al fetei.

 

Alegerea texturii potrivite tipului tau de piele

Nu toate fondurile de ten sunt la fel. Unele sunt mai dense decat altele pentru a avea o acoperire mai mare, in timp ce altele sunt uscate, sub forma unei pudre, precum Fondul de ten compact cu ulei de orez brun – Rezistent la apa, pentru a ajuta la matifierea zonei T care de obicei este uleioasa. Stabileste care sunt nevoile pielii tale si gaseste fondul de ten care le indeplineste.

Astfel, daca ai:

Piele uleioasa

Evita fondurile de ten care promit sa hidrateze sau sa ofere un efect de stralucire de lunga durata. Opteaza in schimb pentru texturi mate ori care au rolul de a controla tenul gras, precum Fondul de ten mat cu acid hialuronic.

Piele acneica

Exista texturi care chiar te pot ajuta sa acoperi urmele acneice si sa obtii un aspect finisat. Cauta fonduri cu acid salicilic, cu rolul de a diminua extinderea cosurilor.

Piele uscata

Evita orice are rolul de a matifia! Pentru ca fondul tau de ten sa nu arate uscat si scortos, opteaza pentru cel tip crema. Este foarte hidratant si nu se va fixa in zonele uscate ale fetei tale.

Ten mixt

Daca fata ta este mai uleioasa in zona T si uscata in altele, opteaza pentru diferite texture. Intr-o zi alege sa porti un Fondul de ten iluminator cu extract de grapefruit si in urmatoarea Fondul de ten compact cu ulei de tarate de orez si vitamina E.

Aplicarea fondului de ten

Cand vine vorba de aplicare, urmeaza pasii de mai jos si cu siguranta nu vei fi dezamagita de rezultat:

  1. Aplica primer. Contribuie la uniformizarea fondului de ten si la mentinerea machiajului intact pe durata intregii zile.
  2. Nu exagera cu cantitatea. Una-doua aplicari din tub ar trebui sa fie suficiente.
  3. Aseaza fondul de ten pe fata si pe gat sub forma de buline cu degetul aratator sau mijlociu. Aceasta metoda te ajuta sa nu pui prea mult produs intr-un singur loc.
  4. Foloseste un buretele cu care sa presezi textura pe piele. Intinde fondul de ten pana acesta este uniformizat, de-alungul liniei parului si in zona gatului.

 

Ultimul retus

Fixeaza machiajul cu Pudra bronzanta cu extract de hibscus. Daca ai tenul uscat, aplica pe intreaga fata. Pentru tenul mixt, aplica doar in zona T.

Acesti pasi te vor ajuta sa obtii cantitatea perfecta pentru acoperire si sa rezolvi problema alegerii nuantei potrivite. Tine cont de metodele enumerate si te vei bucura de rezultatul unui ten curat, uniformizat si lipsit de imperfectiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *