Cum sa iti alegi fardul de ochi potrivit

Cand vine vorba de alegerea culorii machiajului pentru ochi, cel mai bine e sa optezi pentru ce simti ca te face sa arati grozav. Dar pentru asta trebuie sa fii sigura pe tine, iar cand vine vorba de make-up, nimic nu iti ofera mai multa incredere decat o buna intelegere a teoriei culorilor si cum se aplica pentru nuanta naturala a ochilor, parului si pielii tale.

Astfel, trebuie sa iei in considerare:

Tonul pielii

In prezent, nuanta pielii este impartita in rece si calda. Dar pentru o stablire cat mai clara a acestui aspect e necesar sa fii atenta la subtonuri prin verificarea venelor. Venele noastre sunt in mod normal albastre, astfel ca o piele mlt mai galbuie va face ca acestea sa se vada mai verzi. O piele rozalie, va determina venele sa para mult mai violet.

Daca nuanta tenului tau este calda, atunci culorile calde vor arata foarte natural pe pielea ta; la fel se intampla daca ai tonuri reci, culorile reci aratand foarte natural. Alegerea culorilor opuse nuantei tenului tau iti va oferi o tenta dramatica look-ului.

Persoanele cu un ten cald ar trebui sa opteze pentru culori precum: bronz, vanilie, ivory, maro inchis, roz si coral. Iar cele cu un ten rece pentru: albastru pal, lila, gri si turcoaz.

Culoarea ochilor

Bazandu-te pe culoarea naturala a ochilor tai atunci cand alegi paleta de make-up, vei reusi sa obtii un look soft si natural. Daca optezi in schimb pentru o culoare complementara ochilor tai, acestia vor parea mai proeminenti si vor atrage atentia.

Ochii albastri

Alege nuante de rosu, portocaliu si galben pentru un efect de “wow”.

De asemenea si auriu, piersica, roz si maro cald sunt optiuni potrivite pentru acelasi efect. Pentru un look subtil alege: violet, lila, kaki, gri.

Ochii verzi

Pentru un look dramatic alege: roz, burgundy, castaniu, violet, piersica.

Nuantele metalice calde iti vor evidentia culoarea naturala a ochilor, dar si tentele de gri si maro pe care femeile cu ochii verzi tind sa le aiba.

Ochii caprui

Maro-ul nu este plictisitor. De fapt, femeile cu ochii caprui au posibilitatea de a experimenta o gama variata de culori. Opteaza pentru: tonuri aurii, de cupru, gri pal, cafenii si nuante de lavanda.

Culoarea parului

Parul brunet sau castaniu

Daca esti bruneta, considera-te norocoasa! Ai parte de mai multa distractie atunci cand vine vorba de alegerea machiajului pentru ca sunt multe nuante de fard de ochi care ti se potrivesc. Culorile inchise precum negru, maro si mov sunt perfecte. Pentru un look mult mai natural, auriu, bej, verde pal si galben functioneaza de minune cu parul tau.

Parul blond

Blondele naturale tind sa aiba un ton al pielii mult mai luminos. Asta inseamna ca o paleta de culori pale va fi potrivita. Opteaza pentru roz, piersica si violet.

Roscatele

Nuantele neutre te vor ajuta sa obtii un look cat mai natural, dar un verde puternic este perfect pentru un efect dramatic.

 

Regula finala

Imbinand culoarea fardului cu nuanta ochilor, se va diminua impactul ambelor. Asta nu inseamna ca femeile cu ochi albastri nu ar trebui sa aplice un albastru sau ca cele cu ochi caprui nu pot folosi nuante ruginii. E nevoie de utilizarea complementaritatii pentru ca ochii sa para mult mai captivanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *