5 trucuri pentru un make-up de iarna perfect

Contrar parerii generale, un make-up de iarna nu inseamna umbre argintii in jurul ochilor sau un ruj nude pe buze. Atunci cand temperaturile scad, gandeste-te la rutina infrumusetarii tale ca la un pahar de vin rosu, mai degraba decat ca la un pahar de vodka rece. Urmeaza sfaturile de mai jos si poti avea un make-up de iarna perfect, cine stie, poate vei incepe chiar sa iubesti temperaturile scazute.

1. „Rezistent la apa” – pare sa fie termenul corect pentru aceasta iarna

Make-up-ul rezistent la apa nu este ideal doar in lunile calduroase, in care mergi la mare sau la piscina, deoarece iarna inseamna, in general, conditii meteorologice nefavorabile – grindina, ploaie, ceata. Daca ploaia „atinge un make-up care nu e rezistent la apa, rezultatele sunt catastrofale. „Foloseste produse de make-up waterproof. Poti incerca rimelul rezistent la apa, cu vitamina E si extract de alge marine, 47 lei”, ne indeamna Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro.Pentru un make-up indraznet, combina rimelul cu tusul de ochi rezistent la apa cu pantenol, 44 lei, care va rezista impecabil pana seara”, spune Andreea. „Tot ceea ce trebuie sa faci, este sa folosesti produse rezistente la apa, daca nu cumva vrei ca make-up-ul tau sa ajunga pe intreaga fata, ne indeamna Andreea.

2222. Fixeaza-ti make-up-ul

Sa renunti la pudra in zilele de vara este o idee nemaipomenita, deoarece aceasta poate arata ciudat pe fata ta. Iarna insa, pudra este esentiala, deoarece stabilizeaza make-up-ul si iti asigura un ten mat si perfect”, spune Andreea Has. BottegaVerde.ro iti pune la dispozitie pudra compacta cu acid hialuronic si vitamina E, 53 lei, care va „ajuta” make-up-ul tau sa ramana intact de dimineata pana seara.

3333. Contureaza cu atentie

„Multe fete cred ca un machiaj de iarna inseamna sa nu-ti conturezi sau iluminezi deloc fata. Partial adevarat. Opteaza pentru o stralucire subtila, in defavoarea unei straluciri evidente, ne indeamna Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro. Poti incerca pudra corectoare cu ulei de afine si extract de aloe vera, 52 lei. Astfel, fata ta va fi pusa in evidenta fara a atrage atentia intr-un mod negativ.

 

4444.Foloseste culori intense

Este adevarat ca iarna trebuie sa acorzi o atentie deosebita culorilor pe care le utilizezi atunci cand iti realizezi make-up-ul. Nuante de alb, bleu difuz, tonuri usor metalice, toate acestea pot fi folosite cu succes pentru un make-up realizat corect. „In make-up, totul se invarte in jurul unei balante bine echilibrate: pielea trebuie sa fie bine hranita, sprancenele putin conturate, buzele nuantate in tonuri calde si ochii conturati cu nuante inchise.”„Astfel, daca alegi sa-ti pui ochii in evidenta, alege o nuanta de ruj nude, care iti va finaliza make-up-ul, dar care nu va strica in niciun fel inclinarea balantei”, ne sfatuieste Andreea Has. Pe BottegaVerde.ro gasesti rujul cu ulei de avocado si extract de aloe, 37 lei, care te va ajuta sa ai buze hidratate, chiar si in sezonul rece.

5555. Alege texturi cremoase, nu texturi pudrate

Iarna este sezonul in care tenul se confrunta in permanenta cu o senzatie de uscaciune. In aceasta perioada, pielea fetei are nevoie de extra ingrijire si extra hidratare, pentru a evita descuamarea. Texturile cremoase care se intind extrem de usor sunt secretul pentru un make-up rezistent si reusit.

„Alege fardul de pleoape stick, cu o textura cremoasa, rezistent la apa, 43 lei, astfel, make-up-ul tau va rezista chiar si la mai putine grade Celsius”, ne indeamna Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro

6666

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *