Ceaiul verde si beneficiile sale. Afla-le si tu!

 

Ceaiul verde a fost initial popular in China, fiind folosit atat in domeniu frumusetii, cat si pentru a trata durerile de cap, depresia, avand numeroase beneficii pentru sanatate. Acesta contine o cantitate mare de aminoacizi, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu si cofeina. Pe langa efectele extraordinare pe care le are asupra sanatatii noastre, ceaiul verde ofera extrem de multe avantaje tenului si parului , sporind frumusetea, zi de zi. Andreea Has, make-up specialist Bottegaverde.ro ne imparatseste cateva secrete legate de ceaiul verde.

 Iata 5 beneficii pe care ceaiul verde le are asupra pielii si parului tau

 1. Ceaiul verde actioneaza ca un tonner pentru piele

Ceaiul verde are beneficii extraordinare asupra pielii deoarece ajuta la indepartarea impuritatilor, inchide porii si ofera o stralucire naturala acesteia. In plus, acesta mentine pielea hidratata datorita vitaminelor pe care le contine. „Ceaiul verde este ideal, daca iti doresti o piele catifelata si curata”, ne sfatuieste Andreea Has, make-up specialist Bottegaverde.ro. Poti incerca gelul de dus cu extract de ceai verde 21 lei, care va indeparta celulele moarte si va lasa in urma o piele de invidiat.

2.  Imbunatateste complexul pielii

Ceaiul verde imbunatateste complexul pielii si ii ofera acesteia un aspect sanatos si ferm. Acesta ajuta la reducerea toxinelor, vindeca petele si cicatricile, reduce inflamatia si imbunatateste elaticitatea pielii. Beneficiile ceaiului verde asupra pielii au fost demonstrate in anul 2003, in cadrul unui studiu la Colegiul Medical din Georgia, unde rezultatele au aratat faptul ca ceaiul verde trateaza bolile de piele si ajuta la vindecarea ranilor

3Lupta impotriva aparitiei semnelor imbatranirii

Ceaiul verde are prorpietati anti-imbatranire, dar si multe beneficii antioxidante care pot duce la intarzierea aparitiei semnelor de imbatranire ale pielii, cum ar fi pierderea elasticitatii pielii, petele cauzate de varsta, liniile fine sau ridurile. „Mainile sunt cele mai expuse, de aceea semnele imbatranirii se vad extrem de repede, in zona mainilor. Foloseste creme hidratatnte si profita de beneficiile ceaiului verde, pentru maini frumoase”, ne indeamna Andreea. Poti folosi sapunul lichid cu extract de ceai verde, 17 lei, pentru maini perfecte.

4. Trateaza acneea si cosurile

Ceaiul verde contine agenti antibacterieni, care ajuta la lupta impotriva bacteriilor cauzatoare de acnee, numiti catechine. Acestea ajuta la reglarea dezechilibrelor hormonale din organism, una dintre principalele cauza ale aparitiei acneei. Un studiu realizat si publocat in 2012, a aratat faptul ca ceaiul verde are o componenta care ajuta la tratarea acneei si inhiba hormonii de stres. Pentru o piele frumoasa si pentru o senzatie de prospetime de dimineata pana seara, poti alege parfumul deodorant cu ceai verde, 27 lei.

5. Stimuleaza cresterea parului

Ceaiul verde contine o cantitate mare de antioxidanti care contribuie la cresterea parului. Catechinele ajuta la inlaturarea matretii, lupta impotriva problemelor precum uscaciunea scalpului si ofera rezistenta firului de par.

Incearca si tu ceaiul verde si te vei indragosti de el. Alege produse cosmetice pe baza de ceai verde, vor face minuni pentru pielea si parul tau!

 

 

 

 

 

1 Comment

Add Yours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *