Produse Bottega Verde – merită să le cumperi?

Acest articol a aparut prima data pe Beauty reviews by Adelina.

Bună seara, dragile mele!

Știu că este târziu, dar câteodată inspirația (a se citi timpul liber) vine la ore cam nepotrivite. Cu toate acestea, sunt sigură că mai există și alți insomniaci ca mine și poate că această postare va fi lectura potrivită înainte de culcare.

O să vă povestesc despre trei produse de la Bottega Verde pe care le folosesc de aproape o lună. Este prima oară când am contact cu acest brand și o să vă las să citiți mai jos ce am testat, ce mi-a plăcut și ce nu 🙂

De vreo doi ani am devenit foarte atentă cu rutina de îngrijire a pielii și folosesc în fiecare zi, dimineața sau seara, un produs de curățare solubil în apă. Iată de ce am ales să încerc Gelul demachiant antiaging cu vitamina E și lemn dulce. Este un produs destinat tenului uscat și, așa cum îi spune și numele, are proprietăți antirid.

Eu folosesc acest produs în fiecare seară, dimineața îmi spăl tenul cu apă simplă, și aplic apoi o cremă hidratantă și/sau un ser, în funcție de nevoile pielii mele.

Ce mi-a plăcut?

– textura produsului este foarte interesantă. Este ca un gel atunci când îl scot din tub. Parcă ar fi miere. Apoi, după ce îl aplic pe ten și masez puțin, produsul se transformă într-un fel de loțiune uleioasă, dar fără a fi grasă deloc. Se clătește foarte ușor și în cazul în care ajunge pe buze, nu deranjează deloc fiindca are un gust… foarte dulce!
– nu mi-a uscat deloc tenul
– este foarte spornică. Folosesc o cantitate mică la fiecare spălare.

În ceea ce privește proprietățile antirid ale acestui produs, cred că ar fi greu să facă ceva în privința asta fiindcă stă foarte puțin pe ten, dar având în vedere că lasă pielea foarte fină și hidratată, cred că pe termen lun poate să ajute la prevenirea ridurilor, care întradevăr apar mai rapid la persoanele cu tenul uscat.

Ce nu mi-a plăcut? 

– aș fi vrut să nu aibă parfum, deși miroase foarte plăcut. Totuși, fiind un produs solubil în apă, nu am avut neplăceri de când îl folosesc.

Al doilea produs despre care vă voi povesti este Serul pentru față pentru protecție antioxidantă cu extract de lemn dulce din Calabria și petale de floarea soarelui. Da, știu, numele este kilometric.

Sunt foarte, foarte atentă când vine vorba de protecția solară. Nu folosesc nimic cu factor mai mic de 30 și nu mă expun niciodată la soare fără cremă cu SPF. Nu merg deloc la solar și sunt chiar mândră de pielea mea albă. Mi se pare că așa îmi stă cel mai bine.

Acum că soarele în sfârșit a prins puteri, era nevoie să trec la un produs cu factor mai mare, respectiv 50, care să aibă totodată proprietăți benefice pentru ten.

Serul Bottega Verde vine într-un ambalaj foarte practic și igienic, tip tub cu pompiță și are un miros tare frumos, de vară, de mare și nisip cald (din nou, aș fi vrut să nu aibă parfum, spre binele pielii mele).

Ce mi-a plăcut?

– serul se întinde foarte ușor pe piele
– nu lasă deloc urme albe inestetice
– se comportă foarte bine sub machiaj
– nu mi-a blocat porii și nu mi-au apărut coșuri. Am pățit asta cu câteva produse cu SPF, încă nu știu care este ingredientul vinovat.
– ambalajul este grozav
– factorul ridicat de protecție

Ce nu mi-a plăcut?

– textura este puțin problematică, în sensul că trebuie să aștept vreo 5-10 minute până intră în piele fiindcă lasă un film lipicios și nu pot aplica nimic peste ser în primele minute.
– nu cred că s-ar potrivi unui ten mixt sau gras. Pe site nu e specificat acest lucru, dar eu cred că serul se împacă cel mai bine cu tenul uscat și normal.

Săpunul cu extract de struguri roșii a fost primit cadou pentru comanda plasată pe site. Cei de la Bottega Verde sunt foarte atenți cu clienții. Mereu vă așteaptă un cadou sau reduceri foarte mari. În plus, vă puteți alege produsul pe care doriți să îl primiți cadou. Veți avea câteva variante când finalizați comanda.

Ce mi-a plăcut?

– săpunul face o spumă abundentă și se clătește ușor
– miroase a… curat și a copilărie. Îmi amintește de săpunurile artizanale pe care le făcea bunica mea.
– este destul de mare, cred că o să îmi ajungă o veșnicie

Ce nu mi-a plăcut?

– nu mi s-a părut suficient de hidratant, dar dacă folosesc o loțiune de corp după duș, este ok. Câteodată simt nevoia să văd că pielea scârțâie de curățenie.

Acestea sunt produsele pe care le-am încercat eu și sper că opiniile mele o să vă fie de folos.

Recomand produsele dacă nu aveți probleme cu parfumul din compoziția lor. Nu știu cum ar reacționa aplicate pe o piele intolerantă. În rest, un mare plus pentru ambalaje și pentru varietatea de produse pe care le-am găsit la Bottega Verde! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *