Cum afli care este culoarea de par care ti se potriveste?

Atunci cand vrei sa apelezi la o schimbare de look sau este pur si simplu momentul sa iti reimprospatezi culoarea, mereu te vei lovi de anumite decizii greu de luat. Fie e foarte greu sa te hotarasti ce culoare sa alegi, fie vrei sa alegi sa te vopsesti singura acasa si nu stii exact daca vei avea acelasi rezultat ca la salonul profesional.

Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, ne spune ca sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le urmezi ca sa stii ce culoare de par ti se potriveste tenului si formei fetei tale.

Exista 4 pasi foarte importanti pe care ar trebui sa ii urmezi inca de la inceputul procesului de vopsire, daca vrei sa faci asta singura, acasa:

1.Spala-ti fata complet

Pentru a determina cu exactitate culoarea pielii, va trebui sa elimini complet toate urmele de machiaj care pot schimba culoarea naturala.

2.Alege o camera bine luminata

Deoarece pielea ta arata foarte diferit sub diferite tipuri de lumina este indicat  sa alegi o camera cu o fereastra mare sau alta sursa de lumina naturala inainte de a efectua acest un test de culoare sau oricare alta actiune care implica culori de par.

3.Fa un test de culoare

Tine o camasa intr-o nuanta stralucitoare de verde sau albastru langa fata, apoi da-o deoparte si tine un tricou diferit intr-o nuanta de rosu sau galben. Daca pielea ta arata mai bine cu culoarea camasii albastre, probabil ca ai o piele de tonalitate rece. Daca arata mai bine cu culoarea rosie sau galbena, atunci ai un ten cu tonuri calde.

4.Analizeaza-ti venele

Daca inca nu esti sigura de tonul pielii, examineaza venele de la incheietura mainii. Persoanele cu tonuri de piele reci au vene albastre sau violete, in timp ce persoanele cu tonuri de piele mai calde au vene verzui.

Dupa ce ti-ai dat seama unde te situezi tu, poti trece la partea distractiva – alegi o culoare.

Ce culoare de par ti se potriveste daca ai ochi caprui

Pentru persoanele care au ochi caprui si autenul mai inchis la culoare, paleta naturala de culori functioneaza cel mai bine. Ca atare, parul brun sau negru cea mai buna alegere. O vopsea de par, ciocolatiu inchis, de la BottegaVerde.ro  va fi cea mai buna alegere pentru tine. Atunci cand adaugi si cateva suvite cu refleze mai puternice, vei scoate si mai mult in evidenta atuurile tale fizice.

Nu uita sa ai grija sa intretii culoarea pentru a te bucura cat mai mult de ea. Incearca un sampon cu keratina si proteine de casmir, stralucire si protectie, pentru par deteriorat si uscat.

Persoanele cu piele maslinie se afla pe lista cu tonurile de piele medie. Chiar si blondul poate arata bine pe tenul tau. Gandeste-te la celebritatile cu piele maslinie si ochi caprui, cum ar fi Jessica Alba si clanul Kardashian. Ce culori de par ca li se potrivesc cel mai bine?

Pentru o bruneta naturala, se recomanda sa alegi vopsea de par intunecata pe radacini o nuanta mai deschisa pentru varfuri. Incearca poate apoi si o masca iluminatoare 3 in 1 cu casmir si ulei de argan, nuante de ciocolatiu intens, pentru reflexi intense si stralucitoare, fara urma de amoniac.

Mentinerea culorii

Acum ca ai ales ce culoare de par ti se potriveste, nu ramane decat sa ai grija de ea si sa ii prelungesti cat mai mult existenta. Colorarea parului necesita o multime de investitii financiare. Avand in vedere sumele pe care le vei cheltui, trebuie depuse eforturi pentru a te asigura ca culoarea este bine intretinuta. Acest lucru va reduce costurile de intretinere si te va asigura ca parul pastreaza un look minunat pentru mult timp.

Pentru a mentine culoarea parului mai mult timp, uite cateva idei mai jos:

  • Evita apa clorata, deoarece acest lucru face culoarea parului sa se duca mai rapid.
  • De asemenea, aburul nu este bun pentru parul colorat, deoarece acesta ajuta la indepartarea vopselei.
  • Foloseste sampoane si balsamuri care au elemente de protectie a culorii.
  • Evita sa te speli prea des pe cap. Cu cat te speli mai putin, cu atat este mai intacta culoarea.
  • Protejeaza parul de razele UV, care accelereaza rata de decolorare a culorii parului. Poarta intotdeauna o palarie sau orice alta forma de acoperire atunci cand iesi afara.

BottegaVerde.ro este magazinul online care te bucura cu ingrediente naturale, pentru ca noi stim ca cele mai frumoase nuante pe care le poti obtine vreodata in parul tau sunt doar cele inspirate de natura. Alege din multitudinea de produse cu ingrediente din inima Toscanei si uita de alergii sau reactii nedorite pe care le-ai putea suferi de pe urma produselor din comert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *