Cate kilograme trebuie sa ai in functie de inaltime?

Toate ne dorim o silueta de vis si cu siguranta te-ai intrebat cel putin o data care este greutatea ideala in functie de inaltime. Daca nu ai o greutate stabila, se poate ca uneori sa crezi ca ai prea multe kilograme raportate la inaltimea ta iar, alte ori, sa crezi ca ai slabit prea mult si ca ai prea putine kilograme.

Cate kilograme in functie de inaltime ar trebui sa ai?

In cazul in care esti o persoana micuta de statura (1.50m), specialistii sustin ca greutatea ideala ar fi cuprinsa undeva intre 45-60 de kilograme. Se poate ca intervalul sa para prea mare, dar se tine cont si de densitatea osoasa a celui cantarit precum si de masa sa musculara. Exista persoane slabe cu o masa musculara crescuta, care sa cantareasca la fel ca o persoana considerata plinuta, dar fara masa musculara ci doar cu acumulari de grasime.

Daca ai cu 10 centimetri in plus, adica 1.60m, atunci greutatea ideala in functie de inaltime este situata undeva intre 49 si 65 de kilograme.

Doamnele si domnisoarele cu o inaltime medie, calculata undeva la 1.65m, ar trebui sa aiba o greutate corporala situata intre 53 si 70 de kilograme. Greutatea corporala in functie de inaltime a celor peste 1.67m ar trebui sa nu depaseasca 72 de kilograme.

Desigur ca, daca te situezi la extremele intervalelor, ai putea sa pari prea slab sau prea gras pentru inaltimea ta, dar important este si cum arata silueta ta. Daca faci sport regulat, este normal sa ai o masa musculara mai mare dar o silueta bine conturata, slaba, atletica.

Peste 1.72m este bine sa te situezi undeva intre 57 si 75 de kilograme.

Nu iti face griji daca ai fluctuatii de greutate

Fluctuatiile de greutate sunt normale la varste tinere dar , uneori, pot sa apara si in perioada adulta, atunci cand se spune ca ar trebui sa avem aceeasi greutate de la an la an. Fluctuatiile de greutate pot sa apara pe un fond de stres in familie sau la serviciu, in urma unei despartiri sau a unui divort, si ar trebui sa treaca atunci cand situatiile s-au reechilibrat.

Fluctuatiile de greutate pot aparea si din cauza unui dezechilibru hormonal. Cel mai des, acestea apar imediat dupa nastere, dupa pubertate sau inainte de intrarea la menopauza. Insa astfel de dezechilibre pot fi declansate si de anumite boli sau dereglari temporare are glandelor.

Practica sport regulat si mananca sanatos

Greutatea corporala in functie de inaltime se poate pastra in intervalul ideal prin miscare si o dieta echilibrata. Este important sa faci sport sau miscare cel putin 30 de minute pe zi, in acest fel reusind sa iti pastrezi un tonus muscular ridicat. Astfel, scapi de depozitele de grasime si maresti masa musculara, ramanand la aceeasi greutate insa cu o silueta mult mai bine definita.

Sedintele de masaj anticelulitic si de relaxare pot fi de ajutor, ajutand la o circulatie mai buna a sangelui, spargerea celulelor de grasime si tonifierea corpului. Foloseste un ulei de masaj anticelulitic, emolient, cu uleiuri esentiale. Un produs inovator in care se regaseste toata dulceata uleiului emolient si o formula usor de masat si parfumata pentru un masaj care combate in mod optim efectul de coaja de portocala, uleiul contine un amestec de ingrediente naturale: scortisoara, cimbru, edera, rozmarin, ceai, lamaie, camfor. Este un cocktail exceptional care confera o textura moale si parfumata pielii.

Un regim de viata echilibrat, cu o dieta calorica potrivita inaltimii si greutatii tale, te va ajuta sa atingi greutatea ideala in functie de inaltime.

Foloseste creme si lotiuni anticelulita

Suferi de acumulari de grasime in anumite zone ale corpului? Scapa de ele prin tehnica masajului anticelulitic si prin aplicarea de creme si lotiuni anticelulitice si de tonifiere a corpului. Daca ai depozite de grasime pe coapse, fese sau abdomen, astfel de solutii te pot ajuta sa iti redefinesti vizbil silueta dupa numai cateva sedinte.

Serul concentrat anticelulitic cu soia si cafeina este destinat pentru folosirea pe timpul noptii, intrucat pielea devine mai receptiva si reactioneaza mai bine la activitatile cosmetice. Extractul din Soia este un nou ingredient in lupta cu celulita pentru ca hidrateaza si tonifica pielea, ajuta la imbunatatirea aspectului pielii. Rezultatele sunt vizibile dupa primele 30 de zile de utilizare.

Un produs foarte bun, care ajuta la eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii, stimuland totodata si circulatia sangelui este Marea Moarta – gomaj corporal cu saruri din Marea Moarta (200 ml). Rezultatele sunt uimitoare, lasand in urma o piele tonifiata, neteda, stralucitoare si ferma.

Produsele BottegaVerde.ro de ingrijire corporala sunt cu adevarat speciale. Laboratoarele de Cercetare si Dezvoltare BottegaVerde.ro selectioneaza, cu cea mai mare atentie, ingredientele active functionale cele mai fine, pentru a crea formule unice care sa sintetize imbinarea armonioasa dintre stiinta si natura. In acest scop BottegaVerde.ro a realizat si patentat o serie de principii si ingrediente functionale, care promit sa revolutioneze cosmeticele de ingrijire a corpului. Toate produsele cosmetice de ingrijire a corpului au fost testate dermatologic si eficacitatea lor a fost confirmata de fiecare data. BottegaVerde.ro a ales sa se preocupe de frumusete in armonie cu natura, demonstrand cu profesionalism ca inovatia poate fi naturala, cand cercetarile se bazeaza pe ingrediente active naturale. Frumusetea pe BottegaVerde.ro este naturala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *